Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ένα καταπληκτικό, αγγλόφωνο αλλά ελληνικό site!

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ήθελα να βρω παιχνίδια στον Atari ST που να εμφανίζουν πάνω από 16 χρώματα ταυτόχρονα στην οθόνη με αφορμή μια κουβέντα που είχα με έναν φίλο. Θυμήθηκα τότε ότι κάποτε είχα εντοπίσει ένα site που όχι μόνο ανέφερε τα on screen χρώματα των παιχνιδιών που παρουσίαζε, αλλά έδειχνε και ένα προς ένα ποια ήταν αυτά!

Μετά από σύντομη αναζήτηση στα bookmarks μου - τα οποία ευτυχώς φυλάω εδώ και χρόνια ως κόρη οφθαλμού - εντόπισα αυτό που ζητούσα: ήταν το retroshowcase.gr. Ναι, σωστά διαβάσατε, τελεία GR: παρόλο που το site είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο στα αγγλικά, είναι 100% ελληνικό!


Το retroshowcase είναι αυτό ακριβώς που λέει η ονομασία του: ένα showcase για οτιδήποτε έχει να κάνει με το gaming (και όχι μόνο) σε retro υπολογιστές και κονσόλες. Πέραν των (άνω των χιλίων) παιχνιδιών που παρουσιάζονται ενδελεχώς στο site με screenshots και χρωματικές παλέτες για μηχανήματα που ξεκινούν από τον ZX Spectrum και φτάνουν μέχρι το Microsoft XBOX, στο retroshowcase θα βρείτε και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα, όπως π.χ. πληροφορίες για το hardware του κάθε υπολογιστή/κονσόλας, αναλυτικά άρθρα, boot screens όλων των κλασικών μηχανημάτων, διάφορα trivia σχετικά με video games, και, το καλύτερο, σχεδόν όλα τα manuals online σε μορφή .pfd!


Στα παραπάνω προσθέστε music player, δυνατότητα να παίξετε μέσω του browser σας κλασικά παιχνίδια από coin ops ή ZX Spectrum, παρουσίαση των χρωματικών παλετών όλων των μηχανημάτων, την εξέλιξη των logos γνωστών εταιριών του χώρου και πολλά-πολλά ακόμη που ίσως και εγώ δεν τα έχω ανακαλύψει!


Δεδομένου του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή διαβάζετε το blog μου είναι σίγουρο ότι τα κλασικά home computers, οι κονσόλες και τα video games δεν σας αφήνουν αδιάφορους, και κατά συνέπεια το Retroshowcase είναι ένας ιδανικός δικτυακός προορισμός για να ψάξετε, να μάθετε, να συγκρίνετε παιχνίδια και πλατφόρμες αλλά, το κυριότερο, να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Και μην ξεχνάτε ότι ταυτόχρονα θα εξασκείτε και τα αγγλικά σας, τι άλλο θέλετε;

6 σχόλια:

  1. Dony θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά για τα καλά σου λόγια και για την εξαιρετική παρουσίαση σου για το retroshowcase.gr.
    Φιλικά (ndial)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά αλλά το ξέρεις ότι, σε σχέση με την τρομερή δουλειά που έχετε κάνει και λίγα έγραψα! :D

      Συνεχίστε έτσι και μείνετε ανεπηρέαστοι από τη μιζέρια και την κακομοιριά που μαστίζουν τη ρετροκοινότητα!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά όμορφο site.
    Κάθε φορά που το επισκέπτομαι ανακαλύπτω και μια νέα γωνιά που δεν είχα παρατηρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς. Άσε που σου δίνει και ιδέες για παιχνίδια που ούτε καν τα είχες ξανακούσει!

      Διαγραφή
  3. Με τον Πάνο μιλάμε καθημερινά.
    Τα αδέρφια Dialek έχουν δώσει ρέστα παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και, το κυριότερο, αποστασιοποιημένα από "αγαπημένα μηχανάκια", "πατάρια" κλπ: διαβάζεις το RetroShowCase και εισπράτεις ισάξια αγάπη και ίδια αντιμετώπιση για όλα τα μηχανάκια. Μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν σε αμφότερους.

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.