Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

FIST: karaoke στον 64άρη, κανείς;

Το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα, έλαβε χώρα ένα 8bit demoparty, το Bunkerparty 2017 - Alpha 64 με τον δημοφιλή Commodore 64 φυσικά στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Μία λοιπόν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα παραγωγή είδε το φως της μέρας - ή, της νύχτας, καλύτερα - στο party αυτό, και η οποία ονομάζεται FIST ή, αλλιώς, Funky International Singalong Tournament. Και ναι, αν δεν το πιάσατε ακόμα από τη μαγική λεξούλα "singalong" θα σας βοηθήσω, πρόκειται για ένα παιχνίδι karaoke!


Το πιθανότερο είναι ότι δεν το γνωρίζατε, αλλά ήμουν και παραμένω μέγας λάτρης του karaoke - της μοναδικής Ιαπωνικής εφεύρεσης που αναγνωρίζω ως χρήσιμη. Μεγαλώνοντας στα 70s και (κυρίως) στα 80s βομβαρδιζόμουν από ακούσματα τα οποία και σιγοψιθύριζα (στην αρχή) και γκάριζα (στο τέλος, και ίσως και μετά από μερικές μπύρες καθώς περνούσαν τα χρόνια). Από τα 90s και μετά, χρησιμοποιώντας ως πάλκο τη θέση του οδηγού στο αυτοκίνητό μου κατά τη διάρκεια ατέλειωτων μποτιλιαρισμάτων συνέχισα το hobby του singalong, δίνοντας ένα καλό μάθημα στα αυτιά του μέσου Έλληνα οδηγού που συμπεριφέρεται λες και ο δρόμος του ανήκει και θεωρεί ότι το να βγάλει κανείς φλας αποτελεί ένδειξη δειλίας και θηλυπρέπειας.

Μπορεί λοιπόν εύκολα κανείς να φανταστεί τη χαρά που ένιωσα όταν κάπου εκεί, γύρω στο 2005, ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπος με παιχνίδι της πιο σημαντικής gaming σειράς των τελευταίων ετών, ήτοι το Singstar στο Playstation 2 (όσοι φέρατε στο μυαλό σας Call of Duty, Gears of War, Uncharted, God of War, Gran Turismo ή κάτι ανάλογο απλά δεν με γνωρίζετε καλά). Ναι, επιτέλους, η κονσόλα της απεχθούς Sony θα γινόταν η ψηφιακή πίστα όπου θα μπορούσα να διαπρέψω τρομάζοντας γείτονες, κατοικίδια, περαστικούς και οποιονδήποτε άλλον είχε την τύχη (ατυχία;) να βρίσκεται στο βεληνεκές των ηχείων μου. Ευτυχώς, πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι υπήρχαν και πολλοί άλλοι που γούσταραν την όλη φάση, κι έτσι το Singstar έγινε εν μία (σχεδόν) νυκτί το απόλυτο party game για την παρέα μου χωρίς ποτέ να πάψει να μας έλκει και να μας διασκεδάζει μέσα στο πέρασμα των χρόνων.


Μετά από την μακροσκελή εισαγωγή που μόλις διαβάσατε γίνεται εύκολα κατανοητή η λογική και αναμενόμενη εκτίμησή μου στο - εκ Γερμανίας ορμώμενο - group Mayday που δημιούργησε το FIST, ένα παιχνίδι karaoke επηρεασμένο σε ονομασία, γραφικά και μουσικό θέμα από το... sequel του The Way Of The Exploding Fist! Μάλιστα, το παιχνίδι φέρει (όχι τυχαία) τον υπότιτλο "The Way Of The Exploding Ears Karaoke". Έτσι, για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε!

Παρά την σαφή μου αδυναμία να εντοπίσω τη σχέση που έχει το Fist της Melbourne House με το ευγενές άθλημα του karaoke, δεν μπορώ παρά να χαιρετήσω με ενθουσιασμό τη νέα αυτή κυκλοφορία, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει επιτυχίες που ξεκινούν από pop τραγούδια όπως τα Maniac, Enola Gay, I Just Died In Your Arms Tonight, συνεχίζουν με πιο "ιστορικά" άσματα όπως είναι τα Africa και Hotel California και φτάνουν μέχρι και στο 2 Minutes To Midnight των Iron Maiden!


Ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να στρετσάρετε τις φωνητικές σας χορδές, το FIST αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και αξιόλογη συλλογή από SID tunes, οπότε δεν θα χάσετε τον χρόνο σας δοκιμάζοντάς το. Αν τελικά καταλήξετε να σιγοτραγουδάτε τους στίχους του Hotel California να ξέρετε ότι δεν φταίτε εσείς, το karaoke είναι εθιστικό!

Μπορείτε να κατεβάσετε το Funky International Singalong Tournament από εδώ. (Πηγή: csdb).

3 σχόλια:

  1. "....της απεχθούς Sony...."
    Άι ρε! Σε παραδίδω στη περιφρόνηση του κοινού!
    Sony ρε μούτρο!
    (κατά τα λοιπά συμφωνώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί Sony; Πρέπει κάθε φορά στις μάχες δισεκατομμυρίων μεταξύ των πολυεθνικών εμείς σαν χαζά fanboys να υποστηρίζουμε κάποιον; Πιστεύεις ότι δίνει την παραμικρή δεκάρα για σένα η Sony ή οποιαδήποτε Sony αν δεν είσαι δυνητικός πελάτης της;

      Όχι φίλε, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. In fact, μου έδωσες μια καλή ιδέαν για μελλοντική ανάρτηση! ;-)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.