Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Mazeract για ZX Spectrum

Το Mazeract είναι ένα ολοκαίνουριο puzzle game για τον ZX Spectrum. Η υπόθεσή του μάλιστα, είναι του τύπου πιο-απλή-πεθαίνεις, καθώς οδηγείτε τον ήρωα στις πίστες κάθε επιπέδου στους διαδρόμους που δεν έχουν κιβώτια με κατεύθυνση προς την έξοδο της πίστας. Ήδη, από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, πρέπει να συλλέξετε σε κάθε επίπεδο και κάποιο (ή κάποια) κλειδί(ά) που θα σας ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Ούτε σπρώχνετε τα κιβώτια, ούτε μετακινείτε κάτι, τίποτα άλλο, αυτό είναι.


"Δεν παίζει, δεν γίνεται να είναι τόσο απλό" θα πείτε και, εντάξει, εν μέρει έχετε δίκιο. Και λέω "εν μέρει" γιατί στην αρχή είναι όντως τόσο απλό. Στη συνέχεια όμως διαπιστώνετε ότι βρίσκετε στο διάβα σας κάποια έγγραφα, έγγραφα τα οποία μπορεί να περιέχουν ενδιαφέροντα hints ή απλά διασκεδαστικά κείμενα που προσπαθούν να φτιάξουν ατμόσφαιρα στο  παιχνίδι. Αυτό όμως που τελικά δίνει  κάποιους πόντους στο gameplay και στο βάθος του παιχνιδιού είναι η ύπαρξη teleporters,  μέσω των οποίων κινείστε στις διάφορες πίστες του κάθε επιπέδου στην προσπάθειά σας να συλλέξετε τα απαραίτητα κλειδιά αλλά και, το κυριότερο, να βρείτε την έξοδο.
 

Το Mazeract δεν θέτει νέα στάνταρντς στο gaming. Ούτε στον ήχο (κάποια σκόρπια ηχητικά εφέ εδώ κι εκεί) αλλά ούτε και στα γραφικά, τα οποία ναι μεν είναι καθαρά και πολύχρωμα (με δεδομένους τους περιορισμούς του Spectrum, πάντα) αλλά είναι ταυτόχρονα δισδιάστατα και απλούστατα. Έχει όμως κάποιο ενδιαφέρον από ένα σημείο και μετά σαν σπαζοκεφαλιά (puzzle game, θυμάστε;) και είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το κάθε επίπεδο έχει τον κωδικό του και δεν χρειάζεται κάθε φορά να παίζετε όλο το παιχνίδι από την αρχή...

Θα πρότεινα να το δοκιμάσετε, έχει κάποια θετικά στοιχεία μέσα στην απλότητά του και τρέχει σε κάθε μοντέλο ZX Spectrum (εκτός από τον 16άρη - αναμενόμενο!). Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.