Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Live update στον 64άρη σας με το Assembly64!

Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας ευτυχής κάτοχος Commodore 64. Ας υποθέσουμε επίσης ότι έχετε κατανοήσει - μεγάλος άνθρωπος είστε άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα - ότι καλές οι κασέτες και οι δισκέτες, αλλά η ευκολία ενός σύγχρονου αποθηκευτικού μέσου είναι απαράμιλλη. Προμηθευτήκατε λοιπόν κι εσείς ένα 1541 Ultimate II ή, επειδή τα 150+€ σας φάνηκαν πολλά, καταφύγατε στην φθηνότερη και τίμια λύση ενός SD2IEC, όπως είναι το SD-MGR του καλού φίλου MasterGR. Επειδή λοιπόν είστε και ενημερωμένος και παρακολουθείτε το παρόν blog (από το dony.gr πλέον, μην ξεχνιόμαστε) κατεβάσατε και την συλλογή παιχνιδιών με τα σωστά filenames που σας ετοίμασα ακολουθώντας τις οδηγίες του φίλου και συναδέλφου στα hobbies dimfil (Δημήτρης Φ.) που βρήκατε εδώ

Όλα καλά λοιπόν, έτσι; "Μια χαρά", θα πείτε. Ωραία λοιπόν, και τι κάνετε κάθε φορά που κυκλοφορεί κάποιο νέο παιχνίδι, κάποιο νέο demo, κάποιο νέο utility για τον 64άρη σας; Φαντάζομαι πηγαίνετε στο csdb.dk και το κατεβάζετε, το αποσυμπιέζετε, του φτιάχνετε το όνομα, ίσως να το βάζετε και σε κάποιο folder και στη συνέχεια το μεταφέρετε στην SD ή στο USB stick σας κι από εκεί στον Commodore 64. Κι αν κατεβάσατε πολλά αρχεία (παιχνίδια, demos κλπ); Απλά επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία όσες φορές χρειαστεί. "Ναι, αλλά κουραστικό δεν είναι;" θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. "Μα δεν γίνεται κι αλλιώς!", θα απαντήσετε. Και μέχρι πριν από λίγο καιρό θα είχατε και απόλυτο δίκιο. Όχι πλέον, όμως!

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε το Assembly64, το θαυματουργό utility που αναλαμβάνει να κάνει όλα τα παραπάνω για σας! Θέλετε να κατεβάσετε όλα τα παιχνίδια από το c64.com και να τα φτιάξετε αλφαβητικά και subdirectories με σωστά filenames κλπ; Check. Θέλετε να κατεβάσετε τα τελευταία demos από το csdb.dk και να τα σώσετε τακτικά και οργανωμένα στην SD σας; Check. Βρήκατε ένα καινούριο παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις χθες και θέλετε να τσεκάρετε πληροφορίες, screenshots κλπ; Check. Δεν παρακολουθήσατε τα τεκταινόμενα της τελευταίας εβδομάδας και θέλετε να κατεβάσετε αυτόματα όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες προκειμένου να τις τεστάρετε στον 64άρη σας; Ε, το καταλάβατε... check!


Με το Assembly64 όλα τα παραπάνω μετατρέπονται από χρονοβόρα και βαρετή διαδικασία σε... παιχνιδάκι, καθώς η κάθε εργασία πραγματοποιείται με μερικά clicks του ποντικιού (κάποιες και μόνο με ένα!). Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα από εδώ για 32bit Windows (ή από εδώ για 64bit) το αποσυμπιέζετε, το εκτελείτε, του υποδεικνύετε το drive letter της SD κάρτας ή του USB stick σας και... φύγατε!

Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε/ενημερώσετε οποιαδήποτε κατηγορία θέλετε (παιχνίδια, demos, tools, intros, discmags κλπ) ή, αν είστε και βιαστικός, ακόμα και όλες μαζί! Αν δηλαδή είστε υπερήφανος που φτιάξατε μια συλλογή παιχνιδιών, demos ή εφαρμογών που είναι up to date μέχρι και σήμερα, χρησιμοποιώντας το Assemby64 μπορείτε να είστε σίγουρος ότι θα είναι up to date για... πάντα! Ή ακόμα καλύτερα, το πρόγραμμα μπορεί να αναλάβει να σας φτιάξει μόνο του τη συλλογή, και μετά να την ενημερώνει κιόλας! Επιτέλους, μιλάμε για το πλέον ίσως χρηστικό utility για τον Commodore 64 εν έτει 2017 - και αφήστε τους άλλους να παιδεύονται με κασέτες και δισκέτες!


Το Assembly64 μου το υπέδειξε και πάλι ο καλός φίλος dimfil ο οποίος, δεν ξέρω πού πάει και τα ξετρυπώνει, αλλά μου (μας) έχει προσφέρει πολλές χρησιμότατες λύσεις και πληροφορίες που έχει εντοπίσει, τονίζοντας ότι θα ήταν καλή ιδέα να τις ανεβάσω στο blog μου προκειμένου να γίνουν γνωστές και στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Και, φυσικά, αυτό οφείλω να κάνω και αυτό κάνω!

Μόλις κατέβασα τα παιχνίδια της τελευταίας εβδομάδας!

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες του Assembly64 είναι το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε και οι ίδιοι (κάτι μου λέει πάντως ότι θα εντυπωσιαστείτε!). Μοναδικό (ας το πούμε) "μελανό" σημείο που εντόπισα είναι ο περιορισμός στις αναζητήσεις/ημέρα (στην FREE έκδοση), κάτι που ίσως να σας προτρέψει να φιλοτιμηθείτε και να κάνετε ένα μικρό donation στον δημιουργό του.


Τέλος, να αναφέρω ότι το Assembly64 υπάρχει και σε εκδόσεις για MacOSX καθώς και για Linux, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ και από εδώ, αντίστοιχα. Καλές ενημερώσεις!

2 σχόλια:

  1. Τώρα το κατεβάζω για δοκιμή και έρευνα. Πάνο, αν όντως κάνει όλα αυτά που ανέφερες τότε μου έσωσες τη ζωή! Έχω ΞΕΚ@Λ@83ι να τα κάνω όλα παραδοσιακά και χειροκίνητα, τόσο ώστε μετά το "μάζεμα" δε μένει ώρα να 'φχαριστηθώ -σχεδόν- τίποτις... ;-)

    Για να διούμε....Για να διούμε!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, αν εξαιρέσεις το κάπως "ιδιαίτερο" interface και τον περιορισμό σε αναζητήσεις/ημέρας της FREE εκδόσεως, τότε ναι, κάνει πραγματικά δουλειά. Απλά για ευκολία τσέκαρε σε κάθε κατηγορία που θα επιλέγεις το "Only latest content" κάτω αριστερά, για να σου κατεβάζει και να σου τακτοποιεί τις νεώτερες κυκλοφορίες.

      Περιμένω εντυπώσεις! ;-)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.