Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

UltiMem: η απόλυτη επέκταση μνήμης για τον VIC-20!

Ένα νέο προϊόν από το Retro Innovations υπόσχεται να λύσει όλα τα προβλήματα μνήμης του Commodore VIC-20: ονομάζεται UltiMem, είναι κάρτα επέκτασης μνήμης και υπόσχεται να προσθέσει στα 3,5ΚΒ μνήμης RAM του VIC-20 σας άλλο... 1ΜΒ!


Απίστευτο κι όμως αληθινό, και πλέον είναι στα χέρια των προγραμματιστών να μας δείξουν τι μπορεί να φτιαχτεί σε ένα 8bit μηχάνημα με 1ΜΒ μνήμης RAM όταν μέχρι τώρα έχουμε δει δεκάδες ψηφιακά "θαύματα" σε 1-128ΚΒ! Φυσικά, εύλογο είναι το ερώτημα πόση ώρα θα έκανε να φορτώσει 1ΜΒ πρόγραμμα από το 1540/1541 disk drive (αν φυσικά χωρούσε σε μια πλευρά δισκέτας)!


Πάντως, η UltiMem εκτός από την μνήμη RAM προσφέρει και άλλα 8ΜΒ μνήμης ROM (!) για να αποθηκεύσετε όσα (όλα;) τα ROM images που θέλετε. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος και δεν είναι άλλο από την τιμή: η UltiMem θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου και θα κοστίζει όλα κι όλα 50$! Απίστευτο! (Πηγή: Vintage Is The New Old).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.