Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Δικτυώστε τον Atari σας!

Έχοντας πολυετή εμπειρία από την Amiga θα μπορούσα πολύ εύκολα να θεωρήσω ότι ένα interface που θα έδινε USB και Ethernet θύρες στον Atari ST που δεν έχει και τόσο μεγάλο κοινό θα κόστιζε, χμμμμ, αρκετά. Έως πολύ. Κι όμως, με χαρά μου διαπίστωσα ότι πέφτω έξω!


Ο Lotharek διαθέτει προς πώληση το NetUSBee για την οικογένεια των Atari ST (STE, MegaST κλπ) το οποίο είναι ένα interface που δίνει 2 θύρες USB, μια θύρα Ethernet (με το chipset RTL8019AS), έρχεται σε ένα μικρό και κομψό case και συνδέεται στην πλέον άχρηστη υποδοχή του Atari σας, αυτή του cartridge ώστε να μην στερηθείτε κάτι χρήσιμο λειτουργώντας το! Α, και το καλύτερο, η τιμή που σας έλεγα: μόνο 58,99€!


Θα αναρωτηθεί φυσικά κανείς τι μπορεί να κάνει με έναν απλό ST με USB και Ethernet θύρες, έτσι; Λοιπόν, το πρώτο και πολύ βασικό είναι η χρήση USB ποντικιού και η μεταφορά αρχείων από το PC. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αρκεί ένας απλός 520ST με ένα floppy disk drive προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα τα παραπάνω! Δείτε το παρακάτω video για να πάρετε μια ιδέα...


Επί του παρόντος δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση του NetUSBee και τι πραγματικά μπορεί να κάνει ένας Atari ST με δίκτυο: προφανώς να μπει στο internet, OK, αλλά σε ποιο βαθμό; Υπάρχει κάποιος FTP client, κάποιος - έστω και στοιχειώδης - Web browser; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει. Εννοείται ότι κι εγώ, μόλις έχω περισσότερες πληροφορίες δεν θα διστάσω να σας τις κοινοποιήσω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.