Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Deep Core Raider για ZX Spectrum

Ένα νέο παιχνίδι μόλις κυκλοφόρησε για τον ZX Spectrum, από τον Paul Jenkinson, τον δημιουργό του The Spectrum Show. Το παιχνίδι ονομάζεται Deep Core Raider και είναι φτιαγμένο με το Arcade Game Designer του ταλαντούχου και ιδιαίτερα παραγωγικού Jonathan Cauldwell, μία ιδιαίτερα αξιόλογη και με πολλές δυνατότητες σουίτα δημιουργίας arcade παιχνιδιών.


Στο Deep Core Raider αναλαμβάνετε να μαζέψετε ορυκτά με το διαστημόπλοιό σας από διάφορους πλανήτες του γαλαξία, κινούμενοι μέσα σε πλήθος στατικών οθονών. Αν και η σύγκρουση με τα τοιχώματα - σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του είδους - δεν καταστρέφει το διαστημόπλοιό σας, διάφοροι πυργίσκοι που πυροβολούν το κάνουν. Συνεπώς, εκτός από τον ανεφοδιασμό του σκάφους σας με καύσιμα πρέπει να δίνετε και προσοχή στην αποφυγή των πυρών των πυργίσκων. Το σκάφος έχει τη δυνατότητα ρίψεως βομβών, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν κάποιους (αλλά όχι όλους) αντίπαλους στόχους. Εάν καταφέρετε να περάσετε όλες τις οθόνες που αποτελούν έναν πλανήτη, περνάτε από την πύλη και μεταφέρεστε στον επόμενο.


Το Deep Core Raider, χωρίς να είναι το απόλυτο παιχνίδι, έχει αξιοπρεπή γραφικά και ήχο, τρέχει σε όλα τα μοντέλα ZX Spectrum (εντάξει, εκτός από το μοντέλο με τα 16KB RAM!) και, σε απόλυτη αντιδιαστολή με όσα παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει για τον Spectrum μέσα στο 2016 και τα έχω δοκιμάσει, είναι playable! Ναι, δεν υπερβάλλω, έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 10 νέα παιχνίδια, τα οποία είναι παντελώς unplayable και γι' αυτό και δεν έχω μπει στη διαδικασία να τα παρουσιάσω στο blog!


Το Deep Core Raider είναι διαθέσιμο για download από εδώ. (Πηγή: Vintage Is The New Old).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.