Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

64 Θρυλικά crack intros

Τα "64 καλύτερα cracktros (crack intros) για τον Commodore 64"; ΟΚ, ακούγεται υπερβολικό και μάλλον είναι, αφού κάποια απ' τα προσωπικά μου αγαπημένα cracktros δεν υπάρχουν σε αυτό το video. Άλλωστε, αφού η επιλογή εναπόκειται σε καθαρά υποκειμενικά κριτήρια είναι μάλλον δύσκολο να συμφωνούμε όλοι, έτσι δεν είναι;

Αυτό που έχει σημασία να έχει κανείς στην άκρη του μυαλού του παρακολουθώντας το παρακάτω video/συλλογή από cracktros είναι το ότι το κάθε cracking crew της εποχής ενσωμάτωνε μία τέτοια καλλιτεχνική/προγραμματιστική δημιουργία σε κάθε παιχνίδι που "έσπαγε" και με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε μία μόδα που εξελίχθηκε στη δημιουργία demos και σε όλη αυτή τη σκηνή που σήμερα αποκαλούμε με μία λέξη "demoscene". Υπηρχαν μάλιστα φορές που - και επειδή η κάθε δισκέτα περνούσε απο πολλά "χέρια" - ένα παιχνίδι είχε 2 ή ακόμα και 3 cracktros ή άλλες που φορτώναμε το "φόλα" παιχνίδι μόνο και μόνο για να απολαύσουμε το cracktro που το συνόδευε!

Τα cracktros ήταν η μαγεία μιας εποχής που τέλειωσε με την αυγή της νέας χιλιετίας, καθώς θυμάμαι τα τελευταία από αυτά σε κάποια παιχνίδια για το original Sony Playstation. Με το παρακάτω video μπορείτε να κάνετε μια νοσταλγική βουτιά στο παρελθόν, στα χρόνια εκείνα που το κάθε παιχνίδι είχε κάτι από την αύρα του δημιουργού του αλλά... και αυτού που είχε καταφέρει να το hackάρει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.