Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η αληθινή ιστορία για την εξαγορά της Sinclair από την Amstrad

Μπορεί φέτος να κλείνουν 30 ολόκληρα χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα (η 7η του Απρίλη του 1986) που η Sinclair Research Ltd., μπροστά στην προοπτική της πτώχευσης, και αφού το κοινό ήταν ακόμη πολύ ανώριμο για να εκτιμήσει τις πρωτοποριακές εφευρέσεις του "Θείου" Clive, εξαγοράστηκε από την "εδώ τα φτηνά HiFi" Amstrad του "Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" Alan Sugar.


Πολλά έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για την ιστορία αυτή, και πολλά έχουν ειπωθεί από τους πρωταγωνιστές της. Για καλή τύχη των παροικούντων την Ιερουσαλήμ του retro computing, το ChinnyVision μας παρουσιάζει ένα αποκαλυπτικότατο video που υπόσχεται να ρίξει άπλετο φως στις σκοτεινές πτυχές της αλληλουχίας των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτή τη "μαύρη μέρα" για το (αγγλικό, τουλάχιστον) home computing. Φτιάξτε καφέ, αράξτε, ανάψτε κι ένα τσιγαράκι όσοι καπνίζετε και παρακολουθήστε το! (Πηγή: Vintage Is The New Old).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.