Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Batman Forever για Amstrad CPC 6128

Το Batman Forever είναι ένα demo για τον Amstrad CPC 6128. Αλλά, δεν είναι ένα απλό demo, όχι, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο demo. Γιατί; Διότι, πολύ απλά, είναι το καλύτερο demo που έχει φτιαχτεί ποτέ - εντάξει, μέχρι σήμερα! - για τον Amstrad CPC. Και αυτό όχι επειδή το λέω εγώ: κατα γενική παραδοχή είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει παρουσιαστεί ποτέ στον Amstrad, με μερικά από τα parts του (ναι, είναι multipart demo) να θυμίζουν κάτι από Commodore 64 και, κάποια άλλα, να θυμίζουν κάτι από... Amiga!


To Batman Forever είναι μια δημιουργία του Batman Group που είχαν χαρίσει το Batman Vuelve στους Amiga users το μακρινό 1995. Το 2011, μετά από... αγρανάπαυση (!) 16 ετών, επέστρεψαν με το εκπληκτικό Batman Forever, στη διάρκεια του οποίου μάλιστα υποστηρίζουν - εκτός από το ότι ο Amstrad CPC είναι το 8bit μηχάνημα με τις περισσότερες δυνατότητες - ότι ο CPC μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα! Τι να πω... αναμένουμε! Ελπίζω μόνο αυτή τη φορά να μη χρειαστεί να περιμένουμε άλλα 16 χρόνια (πάντως τα πρώτα 5 πέρασαν ήδη)!

2 σχόλια:

  1. Έτσι όπως τα λες !
    Αυτό το demo θυμίζει λίγο κινηματογραφική ταινία ;-) Είναι από τα ελάχιστα "πλούσια" demάκια που κυκλοφορούν (μετρημένα στα χέρια του ενός χεριού).
    Η αλήθεια είναι ότι η περί του Amstrad demo scene δεν είναι ιδιαιτέρως ζωηρή, τουλάχιστον όσο θα περιμέναμε.
    Το μηχάνημα έχει απίστευτες δυνατότητες και τώρα στα γεράματα (!) μπορώ να πω ότι με συγκινεί και με προκαλεί να ασχοληθώ λίγο περισσότερο μαζί του ;-)
    Ας ελπίσουμε ότι o Μιχάλης (Optimus) που έχει ασχοληθεί με αυτό στο παρελθόν, έχει κάτι καλό στα σκαριά για το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μου λες, εδώ εγώ αγόρασα Amstrad και του έβαλα disk drive 3,5" μόνο και μόνο για να δω το Batman Forever να τρέχει σε αληθινό hardware! Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά ήταν από τους σημαντικότερους λόγους, πάντως!

    Δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως ο δημιουργός του Batman Forever υποστηρίζει ότι ο Amstrad CPC ήταν το 8bit μηχάνημα με το πιο δυνατό hardware. Βρε λες; Τσάμπα κοιμάμαι με έναν C64 αγκαλία τόσα χρόνια; :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.