Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα tunes του Commodore 64 #10 - The Way Of The Exploding Fist

31 χρόνια πριν, το μακρινό (πλέον) 1985, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό beat 'em up The Way Of The Exploding Fist για τον Commodore 64, που σας είχα παρουσιάσει και εδώ.


Το The Way Of The Exploding Fist κοσμούσε ηχητικά το υπέροχο tune του Neil Brennan, ο οποίος, από το 1983 μέχρι και το 1988 συνεργάστηκε με την Beam software, που κυκλοφορούσε τα παιχνίδια της μέσω της Melbourne House και είναι υπεύθυνος για την ηχητική επένδυση αρκετών γνωστών τίτλων, όπως είναι τα Fist II, Fist+, Sherlock, The Hobbit, Starion, Zim Sala Bim αλλά και το εξαιρετικό (ηχητικά και όχι μόνο) Castle Of Terror που θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα από την στήλη αυτή. Μέχρι τότε, απολαύστε The Way Of The Exploding Fist...


2 σχόλια:

  1. Σε αυτό το παιχνίδι, οφείλω τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω από τον C64 των παιδικών μου χρόνων. Ατέλειωτα διπλά με τον κολλητό μου, τα καλοκαιράκια στην παραθέριση...
    Η τακτική μου ήταν να περιμένω σκυφτός στην γωνία και μόλις πλησίαζε ο αντίπαλος, του κατάφερνα μια αστραπιαία χαμηλή κλωτσιά - σκούπα, κερδίζοντας το πολυπόθητο 1/4 yin ή yang ;-)
    "Σταμάτα ρε να παίζεις κατενάτζιο"...."Σήκω να παλέψεις αντρίκια"...ήταν οι κραυγές, σήμα κατατεθέν ότι ο C64 ήταν "ανοιχτός" καταμεσήμερο ! LOL !

    Η sampled κραυγή του άγνωστου καρατέκα που ακούγεται στην αρχή του παιχνιδιού μετά το ατέρμον "φόρτωμα" από κασέτα, με είχε κάνει να σηκωθώ από την καρέκλα μου...ακόμη με κάνει ! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ρε φίλε - παιχνιδάρα! Και ναι, η χαμηλή κλωτσιά κολλημένος στη γωνία ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί - ακλόμα και από τον υπολογιστή!

    Θυμάμαι που το τερμάτιζα, ξυλοφορτώνοντας και... ταύρους (!) μεταξύ άλλων που εμφανίζει από κάποιο dan και πάνω. Μια φορά που δοκίμασα τώρα τελευταία άντε να έφτασα στο 2ο dan... :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.