Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Uncertain Future: ένα ολόφρεσκο demo για τον Commodore Plus/4

"Woke up this morning, got my self a beer, the future's uncertain, the end is always near" τραγουδούσε πριν από 50 χρόνια (ναι, ρε π****η μου, πέρασαν 50 χρόνια, έλεος) ο Τζιμάκος ο Morrison - και πόσο δίκιο είχε: το μέλλον είναι αβέβαιο, και όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι βαθειά νυχτωμένος. Εκτός βεβαίως και αν είστε φύσει απαισιόδοξοι, οπότε μπορεί να πέσετε και μέσα στις προβλέψεις σας για τα μελλούμενα!

Δεν γνωρίσω προσωπικά εάν τα μέλη των Absence και των Legion of Doom (και συντελεστές του Uncertain Future) ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, πάντως θα έπρεπε να τους χαροποιεί το παρόν, καθώς το τελευταίο τους δημιούργημα είναι εξόχως αξιόλογο.


Το Uncertain Future είναι ένα multipart demo που τρέχει σε μία από τις πλέον αδικημένες πλατφόρμες όλων των εποχών, ήτοι στην σειρά TED της Commodore (116, 16, Plus/4), αρκεί το μηχάνημά σας να είναι εφοδιασμένο με 64ΚΒ μνήμης RAM. Το περί ου ο λόγος demo παρουσιάστηκε μόλις χθες στα πλαίσια του demoparty Arok 2019 στην Ουγγαρία, οπότε, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι απλά φρέσκο, αλλά και σπαρταράει ακόμα!

Το κύριο χαρακτηριστικό του Uncertain Future που εντόπισε η ταπεινότης μου και το οποίο με εντυπωσίασε τα μάλα, δεν είναι άλλο από την μουσική του. Ναι, ως μία ακόμα απόδειξη ότι το μέσο δεν έχει τόση σημασία όση η σύνθεση, ο Csabo (υπεύθυνος για το soundtrack του demo) έχει ντύσει όλη την παραγωγή με υπέροχα tunes, που δίνουν χάρη και ρυθμό στο Uncertain Future, προκαλώντας τον θεατή/ακροατή/χρήστη να το παρακολουθήσει μέχρι τέλους. Και δεν υπερβάλλω, καθώς βαθειά μέσα στο section των credits, εκεί που γενικώς θεωρούμε ότι ένα demo έχει τελειώσει, το tune αλλάζει προσφέροντάς μας μέχρι και... Zombie Nation (ή, αλλιώς, την μουσική που "δανείστηκε" ο καλλιτέχνης από το soundtrack του Lazy Jones του Commodore 64!).


Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να σας περιγράψω περαιτέρω με λόγια αυτό που μπορείτε απλά να ακούσετε και να δείτε, έτσι δεν είναι; Uncertain Future λοιπόν, από Absence και Legion of Doom, στα δημιουργήματα του Bill Herd, τα TED machines της Commodore. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; (αφήστε, μην απαντήσετε!)


2 σχόλια:

  1. Αχ! Αχ! Τι άλλο θα δούμε και θα θαυμάσουμε! Πανέμορφο και δεν βλέπω την ώρα να "φορτώσω" real thing!
    Να είσαι καλά Πάνο, που δεν μας αφήνεις να ησυχάσουμε ούτε στις διακοπές μας... Άτιμο παιντί! Χα!Χα!Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ ας κυκλοφορεί φρέσκο stuff κι εγώ υπόσχομαι να μην σε αφήσω σε ησυχία! :D

    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.