Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Καλώς μας ήρθες, ZX Spectrum Next!

Ήταν Κυριακή, 5 Ιουνίου του 2016 όταν έγραψα για πρώτη φορά για τον ZX Spectrum Next σε αυτό το blog, παραθέτοντας την ελληνική μετάφραση ενός εκ των δημιουργών του, του Henrique Olifiers. Έχουν περάσει πια σχεδόν 4 χρόνια από τότε και σίγουρα έχει ενδιαφέρον να την διαβάσει κανείς για να διαπιστώσει τι ισχύει και τι όχι, τι μπόρεσε να υλοποιηθεί και τι έμεινε απ' έξω και, γενικά, κατά πόσο κατάφερε το τελικό προϊόν να ανταποκριθεί στις αρχικές προσδοκίες των ανθρώπων που το εμπνεύστηκαν.


Κάτι άλλο επίσης ενδιαφέρον είναι ότι πλέον ο ZX Spectrum Next είναι εδώ και, εδώ και μερικές ώρες μου κάνει παρέα, φτάνοντας στα χέρια μου 6 ημέρες πριν το προγραμματισμένη ημερομηνία. Μάλιστα, το πώς τελικά τον παρέλαβα είναι μία ιστορία που έχει την πλάκα της, οπότε λέω να την μοιραστώ μαζί σας.


Εδώ και μερικές ημέρες, όπως άλλωστε σας είχα ενημερώσει με προηγούμενη ανάρτηση, είχα πληροφορηθεί ότι ο υπολογιστής θα μου παραδοθεί την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούσα μέσω του tracking number και της εταιρίας μεταφοράς πού ακριβώς βρισκόταν ο υπολογιστής έτσι, για να έχω μία ιδέα του τι γίνεται. Σήμερα το πρωί λοιπόν, διαπίστωσα με έκπληξη ότι ο Next είχε φύγει από το τοπικό υποκατάστημα της εταιρίας courier προκειμένου να μου παραδοθεί! Τώρα τι πιστεύεις, την ενημέρωση του website ή το αρχικό email;


Κάπου γύρω στις 15:00 το μεσημέρι σκέφτηκα να βγω στην είσοδο να τσεκάρω μήπως είχε περάσει ο courier, δεν με είχε βρει και είχε αφήσει κάποιο χαρτί - παρόλο που τις περισσότερες ώρες της ημέρες βρισκόμουν στο σπίτι. Κατεβαίνοντας στην είσοδο αντίκρισα έναν courier με ένα πακέτο να ψάχνει τα κουδούνια! Τον ρώτησα εάν έψαχνε εμένα και μου είπε ότι δεν ήταν σίγουρος, καθώς η μεταφορική είχε τυπώσει μία ετικέτα με τα στοιχεία μου, κόβοντας τα τελευταία 5 γράμματα από το επώνυμό μου! Παρόλα αυτά, αφού ταίριαζαν τα πρώτα 4 γράμματα - αν και δεν παρουσίασα κάποιο στοιχείο ταυτότητας, εδώ που τα λέμε - ο άνθρωπος μου έδωσε το πακέτο, μάλλον ανακουφισμένος που το ξεφορτώθηκε!


Έτσι λοιπόν, πλέον είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός ZX Spectrum Next. Κάτι που γνώριζα εδώ και πολύ καιρό φυσικά ότι θα συνέβαινε, απλά δεν ήξερα το πότε.


Ανοίγοντας τη συσκευασία και παίρνοντας το μηχάνημα στα χέρια μου μπορώ να σας πω ότι τα πάντα είναι όπως τα περιμέναμε και δείχνουν να είναι αρκετά ποιοτικά και καλοφτιαγμένα, αλλά, προσωπικά τα περίμενα ένα κλικ πιο πάνω (δεν ξέρω γιατί, αυτή η εντύπωση μου είχε δημιουργηθεί). Επί της ουσίας, ο ίδιος ο ZX Spectrum Next και η συσκευασία του είναι αντίστοιχης ποιότητας με τον TheC64 και την δική του συσκευασία - κάτι που δεν το λες και κακό, καθώς ο τελευταίος μου έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις...


Θα σας αφήσω με αυτές τις πρώτες φωτογραφίες, και θα μοιραστώ μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις από τον υπολογιστή σε λειτουργία από βδομάδα. Till then...


2 σχόλια:

  1. Καλορίζικο Πάνο!
    Ελπίζω να βγάλουν κι άλλα κομμάτια σε βάθος χρόνου αφού το σκυλομετάνιωσα που δεν πήρα μέρος στο πρώτο kickstarter.
    Περιμένουμε με ανυπομονησία τις εντυπώσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλά, δεν διαβάζετε τα σχόλια; Θα βγουν κι άλλα σύντομα!

      Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θ-ε-τ-ι-κ-ό-τ-α-τ-ε-ς, θα ανεβάσω φωτογραφικό υλικό αύριο.

      Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.