Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Remains demo από Booze Design

Fjälldata 2020: demoparty που έλαβε χώρα το προηγούμενο ΠΣΚ στο παγωμένο Jamtland της Σουηδίας. Booze Design: ένα demogroup που τα τελευταία χρόνια αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις demo παραγωγές για τον Commodore 64. Remains: ένα μαγευτικό demo από τους Booze Design που παρουσιάστηκε στην Fjälldata 2020 και πρώτευσε με διαφορά στον διαγωνισμό για demos για τον αειθαλή 64άρη.


Το Remains είναι ένα άψογο αισθητικά demo που προκαλεί ζεστά συναισθήματα σε όποιον το παρακολουθήσει, καθώς, σε μεγάλο μέρος έχει ως αντικείμενο την χλωρίδα και την πανίδα των Σκανδιναβικών χωρών. Τα χιονισμένα όρη εναλλάσσονται μαεστρικά με το βόρειο σέλας, ενώ από την οθόνη του Commodore 64 παρελαύνουν λύκοι, κουκουβάγιες, ελάφια που πλαισιώνονται από μαγευτικά text/zoomscrollers και ζεστά SID tunes.

Τα παραπάνω σιγά-σιγά δίνουν τη θέση τους σε μια περισσότερο πεσιμιστική διάθεση και σε διάφορα οικολογικά μηνύματα των δημιουργών του demo, που θέλουν να επιστήσουν την προσοχή του θεατή στον πλανήτη μας που καθημερινά μολύνεται και καταστρέφεται. Φυσικά, όλα αυτά εν μέσω εντυπωσιακών εφέ και υπέροχων γραφικών (είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς από πότε μία παλέτα 16 χρωμάτων επαρκεί για την όμορφη απεικόνιση τοπίων, έτσι;).


Όλα όσα σας περιέγραψα παραπάνω χωρούν σε μία και μόνο πλευρά ταπεινής δισκέτας του Commodore 64. την οποία και μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ ώστε να την απολαύσετε στον 64άρη σας, στο Ultimate 64, στον TheC64, στο C64 Mini, στον Commodore 128(D) σας, σε έναν εξομοιωτή ή όπου αλλού επιθυμείτε, τέλος πάντων!

Αλλά ναι, επειδή οι επιλογές που σας απαρίθμησα είναι λιγοστές (!) και πού να τρέχει κανείς Σαββατιάτικα, ΟΚ, μπορείτε να βολευτείτε και με το βίντεο που ακολουθεί...


2 σχόλια:

  1. Από τις επιλογές που απαρίθμησες λείπει το Ultimate64, και κακώς το ξέχασες γιατί στο video το demo τρέχει σε αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός φίλτατε και σε ευχαριστώ για την επισήμανση!

      Σπεύδω να το προσθέσω αμέσως!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.