Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ένας χρόνος χωρίς το Amigaplanet: σε ευχαριστώ, Amigahellas! (μέρος 5ο)

Είχαμε αφήσει την ιστορία μας στον Σεπτέμβρη του 2008, τον καιρό δηλαδή που ξεκίνησε η παράλληλη πορεία του Amigaplanet με το Amigahellas. Όπως είχα γράψει, η δυναμική του τελευταίου ήταν τεράστια, το ίδιο και η αγάπη των μελών της κοινότητας για αυτό. Παρόλα αυτά, ήδη από τα τέλη του 2008 με αρχές του 2009 άρχισε να αχνοφαίνεται μια σταδιακή μετακίνηση πληθυσμού από το hellas προς το planet, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι κάποιοι, αηδιασμένοι από τα όσα είχαν συμβεί, αποφάσισαν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους και να φύγουν μακριά από τις τοξικές Αμιγκο-κόντρες.


Παρόλα τα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς (δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ) η κοινότητα του Amigahellas συνέχιζε να είναι ενεργή και να παράγει έργο: πέρα από την (και πάλι επιτυχημένη) συμμετοχή στην DTE 2008, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε το Amigathering στη Ρόδο αλλά και το Amigahellas The Magazine, μία αξιόλογη και πρωτοπόρα προσπάθεια για αμιγώς Αμιγκικό περιοδικό που κυκλοφόρησε σε .PDF αλλά και σε έντυπη μορφή. Κι εκεί που ο κάθε λογικός άνθρωπος θα πίστευε ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους μετά την διάσπαση (παρόλο που οι "στασιαστές" συνέχιζαν να συμμετέχουν και στο ΑΗ, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό) και το Amigahellas θα βαστούσε την επιτυχημένη ρότα του για πολύ ακόμα καιρό, φτάνουμε στον Δεκέμβριο του 2018 όπου πολλοί από τους πρωταγωνιστές του... σίριαλ για το οποίο σας γράφω τόσο καιρό άρχισαν να κάνουν εντελώς του κεφαλιού τους αντί να αφήσουν τα πράγματα να ηρεμήσουν. Και επειδή κατηγορήθηκα (κακώς, θεωρώ) ότι δεν αναφέρω τα δικά μου στραβά σε αυτή την ιστορία και σ' αυτή τη σειρά των αναρτήσεων, ας ξεκινήσουμε από εμένα τον ίδιο. Ο οποίος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΗ στα τέλη του 2008 αποφασίζω να φτιάξω νέο account με καινούριο nickname αλλά να συνεχίζω να συμμετέχω κανονικά και όλοι να γνωρίζουν ποιος είμαι! Τι, μπερδευτήκατε; Δεν με πιστεύετε; Δείτε πρώτα εδώ. Κι αν βαριέστε, διαβάστε παρακάτω:

"Διάβασα στο disclaimer του site το ακόλουθο:
"Η διεύθυνση IP καταγράφεται και η δημιουργία από τον ίδιο χρήστη πολλαπλών username δεν επιτρέπεται. Τυχόν παραβάτες του κανόνα θα διαγράφονται από το αρχείο μελών και θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο amigahellas.gr (ban)."
Παρόλα αυτά, θέλω για δικούς μου λόγους (τους οποίους θα δημοσιοποιήσω) να χρησιμοποιώ έναν καινούριο χρήστη ΧΩΡΙΣ να σβηστεί ο παλιός (τον οποίο όμως και δεν θα χρησιμοποιώ, απλά θέλω περιοδικά να τσεκάρω τα PMs) και κυρίως θέλω να μην σβηστούν τα posts και οι φωτογραφίες που έχω ποστάρει με τον παλιό χρήστη. Τον νέο χρήστη τον έχω ήδη δημιουργήσει, δυστυχώς πριν να διαβάσω το disclaimer!
Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει πρόβλημα με την όλη ιστορία; Με δεδομένο ότι η ταυτότητά μου θα είναι γνωστή και ότι δεν θα χρησιμοποιώ (επί της ουσίας) τον παλιό χρήστη είναι ΟΚ;
" (χρήστης Dony)

Ακολούθησαν κάποια PMs τα οποία ούτε έχω πλέον στην κατοχή μου αλλά ούτε και θυμάμαι το περιεχόμενό τους. Μία μέρα μετά, ανοίγω νέο topic με τίτλο "666 - The number of the beast" (πιασάρικο, δεν μπορείτε να πείτε) στο οποίο υπερήφανος ανακοινώνω το τέλος του χρήστη dony με το 666ο post μου (!) και ζητώ από τους admins να τον κλειδώσουν (κάτι που συνέβη: από τότε δεν ξαναμπήκα ποτέ ως dony στο Amigahellas αλλά και η διαχειριστική ομάδα στη συνέχεια μου διέγραψε 2 posts ρίχνοντάς με στα 664 - από ...Iron Maiden έγινα Amstrad CPC!). Μπορεί στο μυαλό μου να είχα κάτι που τότε, εμένα μου ακουγόταν λογικό, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν με τις ενέργειες και το νέο thread οι πράξεις μου έγιναν κατανοητές στους υπόλοιπους...

"Σύντροφοι Αμιγκάδες, αυτό είναι το τελευταίο post από μένα με το nickname "dony". Είναι το 666ο, που θεωρώ ότι είναι και πολύ πιασάρικος αριθμός posts για να σταματήσει κανείς! Από εδώ και πέρα, θα συμμετέχω στο amigahellas με το nickname "clemenza" (ιταλοαμερικάνος χοντρός δολοφόνος από τον 1ο Νονό!), το ίδιο που χρησιμοποιώ άλλωστε και στο amiga.org. Οι λόγοι που σταματάω να χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο nickname είναι οι εξής:
1) Σε κάποιους σημαίνει κάτι σαν αριθμός το 666. Επειδή τους θεωρώ γραφικούς φανατικούς, το χρησιμοποιώ για να τους ...τσιγκλίσω!
2) Θυμίζει σε όλους μας το εξαιρετικό τραγούδι των Iron Maiden "The Number Of The Beast", εξ' ου και ο τίτλος του topic.
3) Ο χρήστης με το nickname "dony" εκτός από μεγάλος λάτρης της πλατφόρμας της Amiga και γενικότερα των retro αλλά και των σύγχρονων μηχανημάτων, ήταν φτιαγμένος κατ' εικόνα και ομοίωση του εαυτού μου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν κάτι με ενοχλεί το λέω. Ότι όταν κάποιος εκφράζει θέσεις και απόψεις που αντιτίθενται στις δικές μου κατά 180 μοίρες δεν υπάρχει περίπτωση να μην του την πω. Κι ας είναι το θέμα της διαφωνίας εντελώς άσχετο με την Amiga. Επειδή λοιπόν τα γεγονότα του τελευταίου μισού χρόνου και κυρίως των τελευταίων ημερών με έπεισαν ότι το Amigahellas δεν επιθυμεί τέτοιου τύπου μέλη στους κόλπους του, κι επειδή κι εγώ αγαπάω το Amigahellas και δεν θέλω να πάψω να συμμετέχω σε αυτό, αποφάσισα πλέον να συμμετέχω με διαφορετικό nickname ως ενεργός Amiga user και με όλη την καλή διαθέση να συνεχίσω να συμμετέχω στα κοινά και να προσφέρω τη βοήθειά μου σε άλλους χρήστες εφ' όσον γνωρίζω και μπορώ. Δεν πρόκειται πλέον να εκφράσω καμία γνώμη σε θέματα άσχετα με την Amiga, ούτε και να λάβω μέρος σε συζητήσεις άσχετες με την Amiga. Τον χρήστη "dony" που έχει άποψη και απαιτεί αυτή η άποψή του να ακούγεται, θα τον μεταφέρω αλλού.
Σας ευχαριστώ όλους, όπως θα έλεγαν κι οι Bon Jovi: "It's been a long and bumpy ride"!
Dony
ΥΓ: Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω PM, παρακαλώ να το στείλει στον "clemenza". Εγώ κατόπιν συνεννόησης με τους webmasters δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω το λογαριασμό "dony".
ΥΓ2 (προς τους webmasters): Παρακαλώ να αλλαχτεί ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού "dony" σε κάτι που να μην γνωρίζω εγώ. Επίσης παρακαλώ να ΜΗΝ διαγραφεί το account και όλα τα posts που έχω κάνει και οι φωτογραφίες που έχω ανεβάσει.
" (χρήστης Dony)

Φυσικά, οι αντιδράσεις ήταν αυτές που μου άξιζαν:

"Γεια χαρά dony. Καλώς ήλθες clemenza. Have a nice stay." (moderator Walkero)

"Dony εχουμε επικοινωνησει στο παρελθον μεσω retromaniax και εκτιμω οτι εχεις να πεις και να δειξεις πραγματα σχετικα με την amiga, χρησιμα για πολλους εδω μεσα. Ωστοσο επιτρεψε μου να σου πω οτι το να παγωνεις το account σου και ουσιαστικα να επανασυστηνεσαι με αλλο θα μπορουσε συμβολικα να ειναι μια μορφη διαμαρτυριας αλλα κατα τ'αλλα μου φαινεται λιγο παιδαριωδες. Δηλαδη τι να κανουμε τωρα, να παιζουμε και οι υπολοιποι θεατρο οτι δεν εισαι αυτος που εισαι? ΟΚ. Απλα θεωρω οτι τετοιες κινησεις ζημιωνουν τελικα το amigahellas που εσυ ο ιδιος δηλωνεις οτι θες να συνεχισεις να παρακολουθεις, παρα το βελτιωνουν. Ειναι λιγο σαν ανοστο θεατρακι απ'ολους μας αλλα αν εσενα σε καλυπτει τοτε ΠΑΣΟ. Just my 2 cents! :-) :-)

Εγω λεω απο εδω και περα να ανοιξω ενα portarinos 2, ακομη ενα portarinos i epistrofi κι ενα portarinos ksanaxtupa account ετσι για ποικιλια. Λετε να ανταλλασσω και pm με τον εαυτο μου? :-D :-D
" (χρήστης portarinos)

"@portarinos

ααα...έδωσες μερικές καταπληκτικές ιδέες!! να στέλνεις Pm στον ευατό σου στον άλλο λογαριασμό...σούπερ!!

να μη σου πώ ότι θα φτιάξω 2 accounts κι εγώ και θα πουλάω αμίγκες από το έναν account στον άλλο :-D

τζίρος να γίνεται!! :roflmao:
" (χρήστης npanag)Κι αν νομίζετε ότι εγώ ήμουν ο μοναδικός εκφραστής της... (έστω και light) παράνοιας εκείνο τον καιρό, 3 εβδομάδες μετά επιστρέφει o Phantom, ένας από τους ανθρώπους που με τις πράξεις του λίγο ή πολύ οδήγησε τα πράγματα στο απροχώρητο όλο το προηγούμενο διάστημα, για να πει πώς θα ήθελε να ήταν το Amigahellas. Διαβάστε...

"Θέλω το AmigaHellas...
 Επειδή το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά και επειδή έχει πάλι ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια, επιθυμώ τα παρακάτω:
 1. Να γίνει το AmigaHellas όπως ήταν παλιά. Δηλαδή, να βλέπω πάντα κάτι σχετικό με Amiga, και όχι άσχετες δημοσιεύσεις.
 2. Να εφαρμοστούν επιτέλους οι κανόνες που είχαν αναρτηθεί κάποια μέρα του Αυγούστου.
 3. Οι αγγελίες να έχουν σχέση με Amiga και όχι με GameBoy και παιχνίδια PS3, άσχετα πράγματα δηλαδή με το αντικείμενο του site. Και καλύτερα είναι να ελέγχονται πρωτού εμφανίζονται.
 4. Να οριστούν καινούργιοι webmasters και moderators (αν αυτοί που είναι τώρα πιστεύουν ότι μπορούν, να μείνουν) που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση και την βοήθεια του site, και όχι απλά να κοιτάνε χωρίς να κάνουν τίποτα.
 5. Να οριστούν διάφοροι moderators από επαρχία, αυτοί δηλαδή που δεν μπορούν να προσφέρουν δραστικά σε κάποια θέματα, είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω διαφόρων άλλων συνθηκών.
 6. Να προστατεύονται τα διάφορα μέλη, από τυχόν περαστικούς, γιατί πολλοί κυκλοφορούν εδώ μέσα που απλά δημιουργούν χάος ποστάροντας άσχετες αγγελίες και άσχετα posts στο AmigaHellas, όπως επίσης και να προσπαθούν να χλευάσουν μερικούς.
 7. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να ειδοποιείται, και στη συνέχεια χωρίς δεύτερη κουβέντα, να γίνεται ban ή ακόμα και να διαγράφεται επ' αόριστον.
 8. Να δημιουργούν καινούργια sections. Περιμένω προτάσεις.
 9. Να φτιαχτεί το site, ώστε να είναι συμβατό με iBrowse κτλ. (το παρόν δεν είναι 100%).
 10. Ό,τι άσχετο thread και post δημιουργήται (κατά γνώση webmaster) να κλειδώνεται και όχι να διαγράφεται.
 Αυτά. Τα έγραψα επί τροχάδην, αλλά σίγουρα θα μου έρθουν κι άλλα στο μέλλον.
 Αλήθεια. Μπορεί να γίνει το AmigaHellas όπως ήταν πρίν και όπως το αγαπήσαμε; Μπορούμε να είμαστε όλοι αγαπημένοι;
" (χρήστης Phantom)

Οι αντιδράσεις; Ποικίλες. Δώστε βάση:

"Στο χέρι όλων είναι!
ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ξερό ψωμί!
Μήπως μίλησε μέσα σας το πνεύμα των Χριστουγέννων;
Ελα να μας χαρώ όλους! Προτείνετε όλοι και να ξεκινήσουμε επιτέλους μια εποικοδομητική συζήτηση χωρίς άκυρα σχόλια! Είναι σοβαρό το ζήτημα; Είναι! Ας είμαστε αντάξιοι του και να αναλάβει ο καθένας αυτό που πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει για να (ξανα)γίνει αυτός ο χώρος υγιής και χαρούμενος!
To κείμενο των "κανόνων" θα το ολοκληρώσω για να το συζητήσουμε και αυτό πέραν των άλλων!
Χαρείτε όλοι το amigahellas και γίνετε συνδιαμορφωτές του!
" (χρήστης Prowler213)

"Αντώνη σε ξερω απο εδω μέσα χρόνια τωρα και σε εκτιμώ και σε σέβομαι ώς αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότιτας κι ας κάνεις χοντράδες ώρες ώρες - στη λέω μεν φιλικά δε
Έιναι πάρα πολυ ωραία αυτά που λές αλλα δε βλέπω να λες τι μπορείς να κάνεις εσυ
Προσφέρσου να κάνεις κατι για το site και αν πηστευεις οτι εχεις δίκαιο και στο αρνηθουν τοτε άρχισε να τα χώνεις
" (χρήστης Α1200)

"έχω χάσει επισόδεια απο το τι έχει συμβεί ωστόσο θα ήθελα ένα amigahellas με ομόνοια (δεν αναφέρομαι στην προσφιλής μου πλατεία) και χωρίς (όσο είναι δυνατόν) προβλήματα.

Και ναι χωρίς αγγελίες για άσχετα πράγματα και φυσικά χωρίς διαγραφή posts. Μπορούμε να κάνουμε απίστευτα όμορφα πράγματα αρκεί να υπάρχει σύμπνοια και κατανόηση από όλους μας.
" (χρήστης 32bitos)

"Το πνεύμα των Χριστουγέννων μας επιρέασε όλους.
Γράφεις με ελληνικά!! 8-) 8-)

Θα γίνουν όλα,και το νέο amigathering είναι στα σκαριά.Στο χέρι μας είναι να ξαναγίνουν όλα όπως ήταν.Και τα δύο forum,δεν είπαμε να κλείσει το amigaplanet,έλεος!

Ίσως και γω το παράκανα χθες με τον Χρήστο.Για αρχή αλλάζω την υπογραφή με τα λεγόμενα του.Ελπίζω να κάνει το ίδιο
" (moderator Pontium)

"Αν μου επιτρέπετε να απντήσω στις προτάσεις;
1. Να γίνει το AmigaHellas όπως ήταν παλιά. Δηλαδή, να βλέπω πάντα κάτι σχετικό με Amiga, και όχι άσχετες δημοσιεύσεις.
Πάντα το site ήταν σχετικό με Amiga, αλλά δεν αποκλείστηκαν και άλλα μηχανήματα. Δηλαδή τα Commodore, Amstrad, Spectrum, Atari δεν πρέπει να υπάρχουν; Τώρα, στο forum και στα Νέα δεν βάζουμε θέματα για PCs και Παιχνιδομηχανές, εκτός και αν αναφερόμαστε σε emulators. Τώρα αν κάποιος βάζει σε αγγελίες τέτοια μηχανήματα, είναι δικό σας το θέμα αν θέλετε να τις δείτε ή όχι. Για αυτό και οι αγγελίες είναι εκεί κάτω. Διότι το Amigahellas δεν είναι site αγγελιών ή δημοπρασιών. Ξέρω πάντος αρκετούς που αγόρασαν PCs από άλλους χρήστες για να στήσουν ένα Amithlon. Αν βέβαια κάποιος το παρακάνει, φυσικά και θα έχει τις ανάλογες συστάσεις.
2. Να εφαρμοστούν επιτέλους οι κανόνες που είχαν αναρτηθεί κάποια μέρα του Αυγούστου.
Οι κανόνες εφαρμόζονται για όλους. Ακόμα και για τους administrators.
3. Οι αγγελίες να έχουν σχέση με Amiga και όχι με GameBoy και παιχνίδια PS3, άσχετα πράγματα δηλαδή με το αντικείμενο του site. Και καλύτερα είναι να ελέγχονται πρωτού εμφανίζονται.
Κοίτα την απάντησή μου στο 1.
4. Να οριστούν καινούργιοι webmasters και moderators (αν αυτοί που είναι τώρα πιστεύουν ότι μπορούν, να μείνουν) που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση και την βοήθεια του site, και όχι απλά να κοιτάνε χωρίς να κάνουν τίποτα.
Αν θέλεις να προτίνεις κάποιους για να αναλάβουν συγκεκριμένες θέσεις μπορείς να το κάνεις. Ακόμα και στην θέση μου αν θέλει κάποιος να μπει μπορεί να το κάνει. Να σου θυμήσω όμως ότι δεν είμαστε σχολική τάξη για να ψηφίζουμε 15μελές. Αλλά αν πιστεύετε ότι και αυτό θα ήταν καλό να γίνει, καταθέστε μια ολοκληρωμένη πρόταση.
5. Να οριστούν διάφοροι moderators από επαρχία, αυτοί δηλαδή που δεν μπορούν να προσφέρουν δραστικά σε κάποια θέματα, είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω διαφόρων άλλων συνθηκών.
Όποιος θέλει να δημιουργήσει κάτι και είναι μακριά μπορεί να το κάνει, κι ας μην είναι moderator. Φτιάξτε ένα podcast. Προτείνετε πράγματα, όπως για το περιοδικό, την παρουσία μας στην DTE, για αφίσες μέσα από το site και πολλά άλλα, που απλά χρειάζεται ενασχόληση και ενδιαφέρον για να γίνουν.
6. Να προστατεύονται τα διάφορα μέλη, από τυχόν περαστικούς, γιατί πολλοί κυκλοφορούν εδώ μέσα που απλά δημιουργούν χάος ποστάροντας άσχετες αγγελίες και άσχετα posts στο AmigaHellas, όπως επίσης και να προσπαθούν να χλευάσουν μερικούς.
Αυτοί οι άσχετοι όπως είπες είναι περαστικοί. Δεν θυμάμαι όμως κάποιον να βρίζει τα μέλη του site ή τους webmasters ή το ίδιο το site. Αν το κάνουν νομίζω πως γρήγορα αποκόπτονται από όλους μας, κι όχι μόνο από τους webmasters.
7. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να ειδοποιείται, και στη συνέχεια χωρίς δεύτερη κουβέντα, να γίνεται ban ή ακόμα και να διαγράφεται επ' αόριστον.
Κι αυτό γίνεται. Μην ξεχνάς ότι οι 2 που έγιναν ban, και μέσα σε αυτούς κι εσύ, προειδοποιήθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν, κι ακόμα και πριν να γίνουν ban. Αλλά δεν άκουσαν. Δεν φταίω εγώ αν το email που έχεις δηλωμένο στον λογαριασμό σου εδώ είτε δεν υπάρχει είτε δεν δέχεται emails. Εμείς σου στείλαμε email, και μας γύρισαν πίσω. Και φυσικά σου στήλαμε και PMs.
Ακόμα και αυτοί στους οποίους αυξήθηκε το ban επίσης προειδοποιήθηκαν ότι το να δημιουργούν πολλαπλούς χρήστες θα επέφερε διαγραφή των νέων χρηστών και αύξηση του ban τους. Όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά συνέχισαν να φτιάχνουν νέους χρήστες.
8. Να δημιουργούν καινούργια sections. Περιμένω προτάσεις.
Όταν λες sections τι εννοείς. Και δεν κατάλαβες. Προτάσεις πρέπει να δώσεις εσύ κι όχι οι άλλοι. Διότι εσύ το αναφέρεις.
9. Να φτιαχτεί το site, ώστε να είναι συμβατό με iBrowse κτλ. (το παρόν δεν είναι 100%).
Το να κάνεις ένα site συμβατό με browsers που δεν χρησιμοποιούν CSS είναι αρκετά χρονοβόρο. Δυστυχώς με τα updates ό,τι είχαμε κάνει νωρίτερα σε αυτόν τον τομέα αναγκαστικά χάθηκε. Αλλά προτιμήσαμε να έχουμε καλύτερο και πιο ασφαλές site. Άλλωστε δουλεύουμε και νέο εικαστικό, οπότε θα γίνει σε αυτό ό,τι είναι να γίνει. Επίσης έχουν μείνει κι άλλες ανανεώσεις στο site όπως τα Νέα.
10. Ό,τι άσχετο thread και post δημιουργήται (κατά γνώση webmaster) να κλειδώνεται και όχι να διαγράφεται.
Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το κάναμε μέχρι τώρα διότι δεν χρειάστηκε. Το έχουμε συζητήσει, και μετά από πρόταση μέλους, και πιστεύουμε πως ένα κανάλι στο forum με κλειδωμένα θέματα ίσως να είναι αναγκαίο. Και σύντομα θα γίνει κάτι τέτοιο, μόνο και μόνο διότι κάποιοι ξεχνάνε εύκολα.
Αλήθεια. Μπορεί να γίνει το AmigaHellas όπως ήταν πρίν και όπως το αγαπήσαμε; Μπορούμε να είμαστε όλοι αγαπημένοι;
Μην ξεχνάς πως αυτό που ήταν και αγάπησες το δημιούργησαν κάποιοι που ακόμα τρέχουν για αυτό και ασχολούνται με αυτό.
Πιστεύω πως απάντησα σε όλα τα παραπάνω ξεκάθαρα και χωρίς διγλωσσία. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Ελπίζω να σκεφτούμε όλοι πρώτα τι κάνουμε εμείς για την κοινότητα, κι όχι τι κάνουν οι administrators. Η κριτική είναι εύκολη, αλλά η ουσία που είναι;
" (moderator Walkero)

Πλέον, ξεκινούν τα posts-σεντόνια. Αν την παλεύετε, βάλτε μια μπυρίτσα, ανάψτε τσιγαράκι, βάλτε τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι και πάμε!

"Πάντα το site ήταν σχετικό με Amiga, αλλά δεν αποκλείστηκαν και άλλα μηχανήματα. Δηλαδή τα Commodore, Amstrad, Spectrum, Atari δεν πρέπει να υπάρχουν; Τώρα, στο forum και στα Νέα δεν βάζουμε θέματα για PCs και Παιχνιδομηχανές, εκτός και αν αναφερόμαστε σε emulators. Τώρα αν κάποιος βάζει σε αγγελίες τέτοια μηχανήματα, είναι δικό σας το θέμα αν θέλετε να τις δείτε ή όχι. Για αυτό και οι αγγελίες είναι εκεί κάτω. Διότι το Amigahellas δεν είναι site αγγελιών ή δημοπρασιών. Ξέρω πάντος αρκετούς που αγόρασαν PCs από άλλους χρήστες για να στήσουν ένα Amithlon. Αν βέβαια κάποιος το παρακάνει, φυσικά και θα έχει τις ανάλογες συστάσεις.
Το πάντα ήταν σχετικό με Amiga, έχει καταντήσει όντως σχετικό. Amstrad, Spectrum κτλ, δεν υπάρχει ήδη άλλο site που ασχολήται με αυτά; Έχεις δεί αγγελίες σε ξένα Amiga sites; Δε νομίζω να γίνεται το χάλι που γίνεται εδώ. Και δεν έχει σχέση αν το site είναι site αγγελιών ή όχι. Όσο για τις συστάσεις δεν είδα να αλλάζει τίποτα.
Οι κανόνες εφαρμόζονται για όλους. Ακόμα και για τους administrators.
Και πάλι δεν είδα να γίνεται τίποτα. Και ας πούμε την περίπτωση του dir_marillion, που δεν είναι άλλος από τον sylvester. Αυτό το ξέρουμε πολύ καιρό τώρα.
Αν θέλεις να προτίνεις κάποιους για να αναλάβουν συγκεκριμένες θέσεις μπορείς να το κάνεις. Ακόμα και στην θέση μου αν θέλει κάποιος να μπει μπορεί να το κάνει. Να σου θυμήσω όμως ότι δεν είμαστε σχολική τάξη για να ψηφίζουμε 15μελές. Αλλά αν πιστεύετε ότι και αυτό θα ήταν καλό να γίνει, καταθέστε μια ολοκληρωμένη πρόταση.
Δεν είναι το τι θέλω να προτείνω, αυτό πιστεύω μπορείτε να το κάνετε εσείς. Δε θέλω να γίνω webmasters, θέλω όποιος να είναι όμως να πληρεί τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.
Όποιος θέλει να δημιουργήσει κάτι και είναι μακριά μπορεί να το κάνει, κι ας μην είναι moderator. Φτιάξτε ένα podcast. Προτείνετε πράγματα, όπως για το περιοδικό, την παρουσία μας στην DTE, για αφίσες μέσα από το site και πολλά άλλα, που απλά χρειάζεται ενασχόληση και ενδιαφέρον για να γίνουν.
Είχα προτίνει για κάποιο donation, ώστε να μαζευτούν λεφτά για δημιουργία αντικειμένων με logo το AmigaHellas, όπως κούπες, τασάκια, μπλουζάκια κτλ. Δεν είδα να γίνεται τίποτα.
Αυτοί οι άσχετοι όπως είπες είναι περαστικοί. Δεν θυμάμαι όμως κάποιον να βρίζει τα μέλη του site ή τους webmasters ή το ίδιο το site. Αν το κάνουν νομίζω πως γρήγορα αποκόπτονται από όλους μας, κι όχι μόνο από τους webmasters.
Το ίδιο θα μπορούσα να πώ και για μερικούς webmasters όμως.
Κι αυτό γίνεται. Μην ξεχνάς ότι οι 2 που έγιναν ban, και μέσα σε αυτούς κι εσύ, προειδοποιήθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν, κι ακόμα και πριν να γίνουν ban. Αλλά δεν άκουσαν. Δεν φταίω εγώ αν το email που έχεις δηλωμένο στον λογαριασμό σου εδώ είτε δεν υπάρχει είτε δεν δέχεται emails. Εμείς σου στείλαμε email, και μας γύρισαν πίσω. Και φυσικά σου στήλαμε και PMs. Ακόμα και αυτοί στους οποίους αυξήθηκε το ban επίσης προειδοποιήθηκαν ότι το να δημιουργούν πολλαπλούς χρήστες θα επέφερε διαγραφή των νέων χρηστών και αύξηση του ban τους. Όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά συνέχισαν να φτιάχνουν νέους χρήστες.
Ναι, αλλά τελικά ποτέ δεν μάθαμε τον λόγο. Στα ξένα sites τουλάχιστον σου λένε και το γιατί. Το email μου και βέβαια ισχύει, και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Πολλαπλοί χρήστες; Ο sylvester δεν είναι; Δεν είδα να γίνεται τίποτα όμως.
Και πάλι γιατί έγινε το ban και διαγράφτηκε όλοκληρο το thread (γιατί δεν κλειδώθηκε, όπως γίνεται κανονικά. Για να μην το δούν και οι υπόλοιποι χρήστες και πονηρευτούν, επειδή εξέφρασα τα παράπονά μου;
Το να κάνεις ένα site συμβατό με browsers που δεν χρησιμοποιούν CSS είναι αρκετά χρονοβόρο. Δυστυχώς με τα updates ό,τι είχαμε κάνει νωρίτερα σε αυτόν τον τομέα αναγκαστικά χάθηκε. Αλλά προτιμήσαμε να έχουμε καλύτερο και πιο ασφαλές site. Άλλωστε δουλεύουμε και νέο εικαστικό, οπότε θα γίνει σε αυτό ό,τι είναι να γίνει. Επίσης έχουν μείνει κι άλλες ανανεώσεις στο site όπως τα Νέα.
Και γιατί να μην είναι συμβατό; Πώς είναι τα υπόλοιπα ξένα sites για Amiga; Υποτίθεται ότι είμαστε site που ασχολήται για Amiga, οπότε τι λογικό λοιπόν να μπαίνει κανείς από Amiga και όχι από κάποιο άλλο μηχάνημα.
Οπότε λοιπόν, έρχεται το ερώτημα.
Μπορείς κύριε να άλλαξεις το site; Μπορεί να γίνει καλύτερο; Έχεις διάθεση και χρόνο;
Επίσης το κυριότερο πιστεύω. Τελικά το AmigaHellas είναι για Amiga ή γενικού ενδιαφέροντως. Γιατί αν είναι να έχει γίνει γενικού ενδιαφέροντως τότε μάλλον οι προτάσεις μου πάνε στο αέρα.
" (χρήστης Phantom)

"Το πάντα ήταν σχετικό με Amiga, έχει καταντήσει όντως σχετικό. Amstrad, Spectrum κτλ, δεν υπάρχει ήδη άλλο site που ασχολήται με αυτά; Έχεις δεί αγγελίες σε ξένα Amiga sites; Δε νομίζω να γίνεται το χάλι που γίνεται εδώ. Και δεν έχει σχέση αν το site είναι site αγγελιών ή όχι. Όσο για τις συστάσεις δεν είδα να αλλάζει τίποτα. Το site πάντα είχα και αυτά τα μηχανήματα σαν θέμα του. Από την πρώτη μέρα που βγήκε online. Τώρα, αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, αρέσει σε κάποιους άλλους. Δεν καταλαβαίνω τι σε ενοχλεί σε αυτό. Άλλωστε έτσι το βρήκες, γιατί πρέπει σώνει και καλλά να αλλάξει;


Και πάλι δεν είδα να γίνεται τίποτα. Και ας πούμε την περίπτωση του dir_marillion, που δεν είναι άλλος από τον sylvester. Αυτό το ξέρουμε πολύ καιρό τώρα.
Εγώ είδα όμως ότι έχει εξαφανιστεί και δεν δημιουργεί προβλήματα χωρίς να χρειαστεί να φάει ούτε ένα ban.


Δεν είναι το τι θέλω να προτείνω, αυτό πιστεύω μπορείτε να το κάνετε εσείς. Δε θέλω να γίνω webmasters, θέλω όποιος να είναι όμως να πληρεί τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.
Αν κάποιος πληρεί τις προϋποθέσεις με βάση τα κριτήρια τα δικά σου πρέπει τότε εσύ, που έχεις πρόβλημε με τους webmasters, να μας προτείνεις κάποιους. Με βάση τα κριτήρια τα δικά μας, οι webmasters και οι moderators που υπάρχουν τώρα πληρούν τις προϋποθέσεις. Αν έχεις αντίθετη άποψη, μπορείς να προτείνεις πρόσωπα.


Είχα προτίνει για κάποιο donation, ώστε να μαζευτούν λεφτά για δημιουργία αντικειμένων με logo το AmigaHellas, όπως κούπες, τασάκια, μπλουζάκια κτλ. Δεν είδα να γίνεται τίποτα.
Το θέμα είναι όμως ότι η πρότασή σου νομικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Αλλά φυσικά αυτό εσένα δεν σε προβλημάτισε. Κάθε χώρος που πουλάει ή φαίνεται ότι πουλάει ένα πράγμα πρέπει να έχει νομική υπόσταση. Πίστεψε με, το έχουμε ψάξει τόσο που δεν φαντάζεσαι.


Το ίδιο θα μπορούσα να πώ και για μερικούς webmasters όμως.
Θυμήσου όμως ότι σε όλους αυτούς ζήταγες συγγνώμη διότι πολλές φορές μιλάς παρορμητικά.


Ναι, αλλά τελικά ποτέ δεν μάθαμε τον λόγο. Στα ξένα sites τουλάχιστον σου λένε και το γιατί. Το email μου και βέβαια ισχύει, και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Πολλαπλοί χρήστες; Ο sylvester δεν είναι; Δεν είδα να γίνεται τίποτα όμως. Και πάλι γιατί έγινε το ban και διαγράφτηκε όλοκληρο το thread (γιατί δεν κλειδώθηκε, όπως γίνεται κανονικά. Για να μην το δούν και οι υπόλοιποι χρήστες και πονηρευτούν, επειδή εξέφρασα τα παράπονά μου;
Καταρχήν δεν διέγραψα εγώ το thread. Εγώ κάνω μόνο edit. Αλλά και αυτό σε εμένα το ρίξατε. Κατά δεύτερον δεν εξέφρασες την γνώμη σου αλλά έβριζες μέσω της υπογραφής το website. Παρόλα αυτά έλαβες PM από εμένα να την αλλάξεις. Και το έκανες όντως, βάζοντας άλλη, πιο υβριστική, και αλλάζοντας το avatar σου. Το γιατί διεγράφει, μαλλόν ήταν διότι δε προσέφερε τίποτα, μιας και δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να ανοίξεις μια καταμέτοπον επίθεση. Την τρίτη κατά σειρά. Τις άλλες δύο τις είχες κάνει παλιότερα. Σε συνέχεια, μετά της διαγραφής πήγες στο GMC, κάτω από το Amigahellas τότε ακόμα, και συνέχισες την επίθεση στο site. Ελπίζω αυτά να απαντούν στο ερώτημά σου.

Δεν θυμάμαι ούτε τον sylvester αλλά ούτε τον dir_marillion να έχουν συμπεριφερθεί κατά αυτόν τον τρόπο. Τελικά σε νοιάζει τι κάναμε με τον sylvester;

Αλήθεια, στα ξένα sites πως ξέρεις τι κάνουν; Σε έχουν διαγράψει και από εκεί;


Και γιατί να μην είναι συμβατό; Πώς είναι τα υπόλοιπα ξένα sites για Amiga; Υποτίθεται ότι είμαστε site που ασχολήται για Amiga, οπότε τι λογικό λοιπόν να μπαίνει κανείς από Amiga και όχι από κάποιο άλλο μηχάνημα. Οπότε λοιπόν, έρχεται το ερώτημα. Μπορείς κύριε να άλλαξεις το site; Μπορεί να γίνει καλύτερο; Έχεις διάθεση και χρόνο;
Προφανώς δεν γνωρίζεις πως στήνεται ένα site από άποψη κώδικα. Το forum που ετοίμασες παίζει από IBrowse; Το GMC παίζει; Το AmigaPlanet; Φυσικά και όχι. Στο εξήγησα και νωρίτερα αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Το IBrowse δεν υποστηρίζει CSS, κάτι που αφορά το εικαστικό κομμάτι του site. Πριν τις αναβαθμίσεις έπαιζε στον IBrowse κατά 80%, τώρα όχι και τόσο. Χάνεις μόνο τα χρώματα και κάποια από τα backgrounds. Τουλάχιστον όμως μπορείς άνετα να το διαβάσεις και να απαντήσεις σε μηνύματα. Ελπίζω και εύχομαι και το δικό σου forum αλλά και το AP να τα κάνετε να παίζουν σε IBrowse.


Τελικά το AmigaHellas είναι για Amiga ή γενικού ενδιαφέροντως. Γιατί αν είναι να έχει γίνει γενικού ενδιαφέροντως τότε μάλλον οι προτάσεις μου πάνε στο αέρα.
Κυρίως είναι για Amiga, αλλά εμπεριέχονται και θέματα για 8bit, 16bit. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν κανάλια στο forum για 8bit μηχανήματα, για Atari, και για άλλα. Για γενικού ενδιαφέροντως υπάρχει το κανάλι, γενικου περιεχομένου. Εκεί μπορεί κάποιος να θίξει διάφορα θέματα." (moderator Walkero)

"Έχω μια απορία, γιατί όπως πάντα είσαι προβλέψιμος στις απαντήσεις σου.

Άλλοι webmasters δεν υπάρχουν εδώ να εκφέρουν μια γνώμη; Ή μήπως κάνεις τον διαμεσολαβητή;

Όπως βλέπεις φίλε Λευτέρη, δεν βγαίνει άκρη δυστυχώς, οπότε μπορούμε να πηγαίνουμε, και εύχομαι στο AmigaHellas καλή επιτυχία στον καινούργιο δρόμο που έχει χαράξει.
" (χρήστης Phantom)

"Ένα site όπως το Amigahellas, ξεκινάει από κάποια άτομα που έχουν ένα όραμα για κάτι...


Κάπως έτσι ξεκινήσαμε και εμείς, στην αρχή παρεΐστικα και χαλαρά. Στη πορεία φάνηκε ότι έπρεπε να βάλουμε κάποιους κανόνες λειτουργίας για να διατηρήσουμε το επίπεδο του forum εκεί που επιθυμούσαμε, αλλά και για να είμαστε δίκαιοι με όλους τους συμμετέχοντες.


Το Amigahellas είναι ζωντανό. Από την στιγμή της έμπνευσής του στο μυαλό κάποιων εφήβων στη δεκαετία του 90 μέχρι και σήμερα, δεν έχει σταματήσει να εξελίσεται. Προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις, εξερευνεί νέες κατευθύνσεις, αλλάζει πρόσωπο και πρόσωπα ανά τα χρόνια.

Όπως και τίποτα άλλο σ' αυτό το κόσμο, σίγουρα δεν είναι τέλειο. Είναι όμως κάτι που διαμορφώνεται από όλους εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό. Είναι όσο τέλειο το κάνουμε εμείς.

Σε αυτή τη προσπάθεια της "τελειότητας" του καθενός, πολλές φορές υπάρχουν στραβοπατήματα, παρεκτροπές και ανούσιες τελικά εγωιστικές διαμάχες μεταξύ μας. Λογικό είναι, άνθρωποι είμαστε εξάλλου.

Ας δούμε όμως για μια στιγμή τι έχουμε καταφέρει ως τώρα. Ας κάτσουμε για λίγα λεπτά μόνο και ας δούμε το παρελθόν που μας οδήγησε μέχρι εδώ. Από που ξεκινήσαμε, ο καθένας με τη δική του πορεία... Θέλουμε πραγματικά να συνεχίσουμε προς το όραμά μας ή μας αρκεί μέχρι εδώ;

Εγώ προσωπικά δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα να "κάτσω να ξεκουραστώ" γιατί "αρκετά έκανα" ή κάτι αντίστοιχο. Ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα με λίγο όρεξη και προσπάθεια. Το ξέρω γιατί το έχω ήδη δει σε όλα αυτά τα χρόνια. Εσείς;


Οι προτάσεις του Αντώνη είναι όπως πάντα ευπρόσδεκτες. Κάποιες από αυτές (αν και ίσως να μην το ξέρει) έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους για να υλοποιηθούν και θα μπουν σε λειτουργία όταν όλα είναι έτοιμα.

Η περίπτωση του dir_marillion έπαψε να μας απασχολεί όταν σταμάτησε να μπαίνει στο forum ο εν λόγω χρήστης. Οπότε δεν υπήρξε και λόγος συνέχειας του θέματος από πλευράς μας.

Και τέλος, το Amigahellas έχει σαν θέμα του τον αγαπημένο μας υπολογιστή κατά βάση, αλλά όπως είπα και παραπάνω, είμαστε άνθρωποι. Ως τέτοιοι λοιπόν, έχουμε και άλλες ασχολίες και αγάπες, οπότε λογικό είναι να υπάρχουν δείγματα από αυτές και στο Amigahellas.

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι "αποστειρωμένο" από τα υπόλοιπα πράγματα, ούτε και το θέλουμε βέβαια. Το Amigahellas είναι ανθρώπινο, εμείς το κάνουμε τέτοιο. Απλά προσπαθούμε να υπάρχει μια σχετική ισορροπία στα θέματα, έτσι ώστε να μην παρεκτραπεί εντελώς.


Just my 2 cents.
" (moderator Midwan)

"Είμαι προβλέψιμος διότι εδώ και αρκετό καιρό που ανοίγεις τέτοιου είδους συζητήσεις σου λέω τα ίδια και τα ίδια πράγματα.

Αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. Δεν απάντησες ούτε σε μία από τις ερωτήσεις μου.

Τώρα τι κάνουν οι άλλοι webmasters, θα μιλήσουν και οι άλλοι, όταν το θελήσουν, κι όχι όποτε το θελήσεις εσύ.


Όπως βλέπεις φίλε Λευτέρη, δεν βγαίνει άκρη δυστυχώς, οπότε μπορούμε να πηγαίνουμε, και εύχομαι στο AmigaHellas καλή επιτυχία στον καινούργιο δρόμο που έχει χαράξει.
Όπως βλέπεις Λευτέρη, και όλοι οι άλλοι φίλοι του site, δεν μιλάμε για διάθεση προσφοράς στην κοινότητα, διότι όλες οι προτάσεις του Phantom, από το 2005 ήταν αυτές οι 10, που ως επί τον πλείστων ήταν πως θα φύγω εγώ από την μέση και πως θα τον αφήνουμε να αλλωνίζει και να κάνει ότι θέλει. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα, με το λίγο χαζό μυαλό μου, που σαν παιδί της σφαλιάρας, μου έχει απομείνει. Μπορούν το site να το πάρουν αυτοί που πραγματικά προσφέρουν, βρίζοντας, προκαλώντας και απειλώντας.

Και για όσους έχουν χρόνο για χάσιμο:
http://www.amigaplanet.gr/forum/viewtopic.php?f=14&t=151
" (moderator Walkero)

"@walkero
Δεν νομιζω οτι το amigaplanet ειναι καιρος για χάσιμο,κι ας αναφέρεσε στο topic,εχεις δικαιο για τον Αντωνη αλλα κι εσυ εισαί πέρα για πέρα λάθος όπως στη προσεγγιση σου.Να θυμάσε πως ολα γυρίζουν
" (χρήστης Α1200)

"Πολυ ωραια τα λετε ολοι οι webmasterς
"δεν υπάρχει διάσπαση" κτλ κτλ που εγω τα ακουω βερεσε
Ειστε χρηστες πάνω απο ολα και με προσβάλει να απευθύνονται στη κοινοτιτα καποιοι με υφος πατριάρχη,ο pontium αξιζει συνχαριτηρια γιατι παρα το νεαρο της ηλικιας του επέδηξε τρομερη ωριμότιτα απο πολους απο εμας και μας έβαλε τα γυαλια- οχι οτι ξεχναω τα ποστς που μου εσβησε.
Αγαπητοι webs αφου ειστε τόσο αλτρουιστες κλπ κλπ κλπ ομορφα λογακια ανωτερων ανθρώπων,γιατι δεν μπήκε το amigaplanet στο news section?
" (χρήστης Α1200)

"Και εκει που λες οτι δεν εχεις δουλεια να κανεις...

Παμε λοιπόν:

Αντώνη, το Amigahellas είναι ενας ζωντανός οργανισμός. Ξεκίνησε, ποτε ξεκίνησε κάπου στο 90, συνέχισε στο IRC, μπήκε στο WWW, στην DTE, στην TV, στο DTP με δικό μας περιοδικό κτλ κτλ.
Το κομμάτι που παρουσίαζει συνεχώς προβλήματα είναι το WWW.
Κατα περίεργο τρόπο, το "χιουμορ" των πρώτων ημερών, το κατοστάρικο, οι δάφνες του είμαστε 2 είμαστε 3 είμαστε καπου 6-7..., η "πλατεια ομονοιας" κτλ, παραφράστηκαν σε "κανω οτι θέλω".
Αντώνη μου, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ, ξέρεις οτι είμαι φίλος σου κι ας μην έχουμε συναντηθεί ποτε, ξέρεις οτι όποτε σε τσαντίζει ο walkero εμένα παίρνεις τηλέφωνο να πείς τον πόνο σου (παρηγορήτρα amigahellas "Ο Animagic"- 090242444 - 3 ευρώ / 15").
Οφείλω να σου πώ οτι σε πολλά πράγματα, θέλω να πιστεύω οτι με καλή θέληση, έκανες χοντράδες. Και όχι μια φορά. Και σε καταλαβαίνω, ναι, τα χεις βάλει με τον Γιώργο διοτι άν κι εγώ λάμβανα ενα τόσο απαξιοτικό email σαν αυτό που είδα οτι σου έστειλε, θα τα παιρνα στο κρανίο.
Πρέπει όμως να καταλάβεις οτι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να είμαστε όλοι καλοι με όλους. Άλλος χαρακτήρας εσύ, άλλος ο Γιώργος, άλλος εγώ! Εσύ μεγάλωσες με τα δικά σου βιώματα, ο Γιώργος το ίδιο, εγώ το ίδιο. Δεν γίνεται να ταιρίαζουμε όλοι μεταξύ μας! Ξεκόλα για λίγο, δέξου την αλήθεια και απλά αν δεν γουστάρεις τον Γιώργο... μήν ασχολείσαι με τον Γιώργο!
Εδω μέσα είμαστε 400 άτομα. Τουλάχιστον οι 100 είναι ενεργοί καθημερινά. Ε, ένας δε σ'αρέσει. Να τον σκοτώσουμε;

Εγώ θα χαρώ πάρα πολύ Αντώνη, να σε δώ απο κοντά, να μιλήσουμε επιτέλους για το πώς θα πάμε μπροστά, τί μπορείς να προσφέρεις κτλ. Είμαστε όλοι μια ομάδα, προσπαθούμε για το καλύτερο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι 9 στις 10 φορές βρίσκουμε τον μπελά μας... ακόμα και μεταξύ webmasters!
Η ουσία είναι ο στόχος. Στόχος είναι η διευκόλυνση νέων και παλαιών χρηστών Amiga, η ψυχική ηρεμία του καθενός χρήστη εδω μέσα, με ενα ευχάριστο περιβάλλον - το οποιο με βλακείς χαλάει κάθε φορά - και φυσικά η διάδωση της ιστορίας των υπολογιστών home micros με επίκεντρο τον πρώτο multimedia υπολογιστή στην ιστορία, την Amiga.

ΞΕΚΟΛΑΤΕ! :-D
" (moderator Animagic)

"Το Amigahellas εξελίσεται, εκσυχρονίζεται και γίνεται συνεχώς καλλίτερο (άσχετα αν προσωπικά προτιμούσα το παλίο σύστημα αγγελιών). Σε όποιον πάλι δεν αρέσει, στο καλό και να μη μας γράφει, δεν πιάσαμε κανέναν από το λαιμό να μπαίνει να συμμετέχει! Και δε κατάλαβα το ζόρι με τα εκτός amiga μηχανάκια. Οι περισσότεροι από μας δεν είμαστε απλά πυροβολιμένοι με την Amiga, αλλά γενικά με την τεχνολογία των 80ς, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Και οι περισσότεροι είμαστε κάτοχοι αρκετών παλιών μηχανημάτων, δε θα μας κάνεις εσύ και κανένας με το ζόρι register στο retromaniax επειδή "εδώ είναι μόνο για amiga". Ήμαρτον κύριε Γεωργίου..." (χρήστης Takis)

""Με κάτι τέτοια θα μείνετε τρείς και ο κούκος, αν δεν την κάνει και αυτός στο τέλος" - Amije

Τέσσερις και ο κούκος, θα μείνω και εγώ, ο κούκος ας φύγει, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Αρκεί να φεύγουν σιγά-σιγά οι καρακάξες...
" (χρήστης Takis)

"Ξεκινάω κάνοντας μία διαπίστωση. Υπάρχουν δύο αντικρουόμενες θέσεις όπως το βλέπω εγώ. Από την μία οι Webmasters και δημιουργητές του site και από την άλλη κάποιοι χρήστες του. Οι μεν Webmasters επιθμούν το site να παραμείνει σε αυστηρά amigo πλαίσια. Να μην γίνεται δηλαδή επέκταση σε πολιτικά-οικονομικά-ιστορικά-θρησκευτικά-κοινωνικά ζητήματα. Από την άλλη αρκετοί χρήστες (στους οποίους συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου) επιθυμούμε να συζητάμε και αυτά τα θέματα. Κατά καιρούς έχουμε αιτηθεί το section "Γενικά" να ΜΗΝ είναι εμφανές στην front page, ούτως ώστε σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα threads φύγει λίγο από τον έλεγχο να μην κάνει ζημιά στην φήμη/εικόνα του site. Βρίσκω επίσης φυσιολογικό να ανεβαίνουν οι τόνοι κάποιες φορές σε παρόμοια ζητήματα μιας και αυτό συμβαίνει ΚΑΙ στην κανονική ζωή μας. Επίσης θέλω να γίνονται τέτοιες συζητήσεις μιας και είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου/απέναντί σου μέσα από τις θέσεις του. Στη συνέχεια είναι ζήτημα παιδείας η κύληση ομαλά ή όχι της κουβέντας. Όλοι εδώ μέσα είμαστε άτομα ενήλικα, άτομα ώριμης ηλικίας (να 'ταν τα νιάτα δυό φορές λολ). Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην γίνονται τέτοιες κουβέντες.. Φαντάζεστε να βρισκόμασταν σε ένα amigathering, ένας να έλεγε "Είδατε τι έγινε με τον θάνατο του 16χρονου?" και να πεταγόταν ο Animagic (τυχαίο το όνομα!) και να έλεγε "Απαγορεύονται αυτές οι συζητήσεις."

Επίσης πιστεύω ότι παρότι το site έχει τόσους πολλούς χρήστες λίγοι παραμένουν ενεργοί γιατί είναι πάρα πολλοί λίγοι εκείνοι που πραγματικά ασχλούνται με την amiga. Η πλειοψηφεία των χρηστών κάνουν εγγραφή στο site για να βρουν κανένα παιχνιδάκι να παίξουν σε uae. Δεν φταίει η αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τους παλαιότερους χρήστες.

Θέλω επίσης να παραμείνει ίδια η συμπεριφορά των webmasters σε θέματα lock topic και ban. Έχουν δείξει ιδιαίτερη ανεκτικότητα (οι περισσότεροι) και αυτό το μετράω στα συν!
" (χρήστης cool_amigan)

"Θαρρώ πως τα προβλήματα ΔΕΝ έχουν προκύψει από
"επιθέσεις" από έξω γιατί είτε αναχαιτίστηκαν είτε ήταν τόσο οφθαλμοφανές τι πήγαινε να γίνει που αυτόματα απομονόταν όποιος εμπλεκόταν.
Το ζήτημα αυτό αφορά όλους όσους συμμετέχουν στο site και τσακώνονται κατά συρροή με συγκεκριμένα άτομα. Δεν θα εμπλακώ ποτέ μου στη διαδικασία γιατί και πως και με ποια αφορμή, γιατί δεν βγάζει πουθενά! Εκείνο που ξέρω και λέω και δε θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω μέχρι να εξαλειφθεί σαν φαινόμενο είναι οτι ΟΛΟΙ μας είμαστε κάτω από το amigahellas. Οι webmaster έχουν την ευθύνη και ΟΧΙ την εξουσία σε αυτό το site για να εξυπηρετήσει όσους θέλουν να είναι εδώ. Είναι σαν οικοδεσπότες σε ένα σπίτι. Αν μπει κάποιος και βρίζει τότε θα απομονωθεί σε ένα δωμάτιο του σπιτιού αναπόφευκτα.
Η διαφορά είναι εξής: Οι κανόνες συνδιαμορφώνονται με τους χρηστες βάσει όσων αιτούνται και επιθυμούν. Οπως λοιπόν πολύ σωστά αναφέρεις Cool_amigan είναι κακό για τους συμμετέχοντες σε αυτό το site να μην μπορούν να συζητήσουν ελεύθερα ό,τι θέλουν. Οταν όμως αναγκάζονται κάποιοι να χαλάνε το στομάχι τους διαβάζοντας κατεβατά ύβρεων κατά συρροή, το βρίσκω φυσιολογικό να τίθεται ο περιορισμός.
Ας τους πείσουμε λοιπόν πως μπορούμε πολιτισμένα να συζητήσουμε κάτι και να διαφωνίσουμε έντονα ΧΩΡΙΣ να τεθεί κάτι επί προσωπικού. Δλδ να μη λεμε "α εισαι χαζός" γιατί πιστεύεις αυτό, ενώ εγώ πιστεύω εκείνο. Το ορθό σε μια συζήτηση είναι να λες εσύ πιστεύεις αυτό, εγώ αυτό και πιστεύω πως είσαι λάθος για τους Χ λόγους, ενώ εγώ έχω δίκιο για τους Ψ λόγους. Ε μετά θα έρθει ο άλλος και θα πει οχι εγώ έχω δίκιο για τους Ζ λόγους, ενώ εσύ είσαι λάθος για τους Ω λόγους. Και θα "τσακωνόμαστε" για τα επιχειρήματα, όχι σε επίπεδο παιδικής χαράς τρέχοντας στον webmaster σαν άλλα παιδάκια που πάνε στη δασκάλα για να παραπονεθούν ότι τους τσιμπησε ο κακός συμμαθητής τους. Γιατί μέχρι τώρα αυτό γινόταν και ας το παραδεχτούμε..
Ας ορίσουμε όλοι ξεχωριστά το επίπεδο των συζητήσεων για να μας δοθεί και η ελευθερία να συζητάμε ό,τι θελουμε! Ας είναι αυτός μαζί με τη συμμετοχή στις δραστηριότητες οι 2 κύριοι στόχοι του amigahellas για φέτος! Τι λέτε;
" (χρήστης Prowler213)

Αν αντέξατε να τα διαβάσετε όλα, η κουβέντα ήταν ενδιαφέρουσα και σίγουρα μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Μάλιστα, μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα κουβέντα είχε ξεκινήσει μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα - αλλά με αυτήν θα ασχοληθούμε στο επόμενο...

(Συνεχίζεται)

3 σχόλια:

 1. Γράφεις:
  "φτάνουμε στον Δεκέμβριο του 2018 όπου πολλοί"

  Νομίζω έχεις κάνει λάθος στην χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις απόλυτο δίκιο, το διόρθωσα, σε ευχαριστώ. Είναι και η δεύτερη φορά που το κάνω κιόλας!

   Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.