Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Playstation classic: ανακοινώθηκε το lineup των παιχνιδιών

Πριν από ένα μήνα και μερικές μέρες ο gaming κόσμος πληροφορήθηκε ότι η Sony είχε στα σκαριά το Playstation Classic, μια μίνι έκδοση του original Playstation και το οποίο θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων την τρίτη ημέρα του Δεκέμβρη. Είχα αναφερθεί κι εγώ φυσικά, σε αυτήν εδώ την ανάρτηση με τον απαραίτητο σκεπτικισμό και τις αναμενόμενες επιφυλάξεις που έχω κάθε φορά που αντιμετωπίζω νέο προϊόν που φέρει τον τίτλο "Playstation"...

Το Playstation Classic θα πουλιέται μαζί με 20 (ενσωματωμένους) κλασικούς τίτλους, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν - και με ποιον τρόπο - θα μπορεί κάποιος να τρέξει κάποιο παιχνίδι πέραν των όσων προσφέρονται στο πακέτο (hint: τα original games που φυλάξατε 20 και βάλε χρόνια τώρα δεν θα σας χρησιμεύσουν, καθώς το Playstation Classic δεν διαθέτει CD-ROM drive).
Μόλις χθες ανακοινώθηκαν από την Sony οι 20 τίτλοι των παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει το Playstation Classic. Αυτοί είναι οι παρακάτω:


Συγκινηθήκατε; Όχι; Ούτε κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής. Ούτε Gran Turismo, ούτε Silent Hill, ούτε Medal of Honor, ούτε, ούτε, ούτε... Φυσικά, καθώς η gaming library του original Playstation περιλαμβάνει, ούτε λίγο ούτε πολύ 2595 τίτλους (!), είναι σίγουρο ότι 2575 παιχνίδια θα έμεναν "στην απέξω". Και, επειδή, όπως και στο ποδόσφαιρο, καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν έπαιξε, οι γκρίνιες ήταν έτσι κι αλλιώς αναμενόμενες. Το θέμα είναι ότι αν έχεις να επιλέξεις μονάχα 20 παιχνίδια από μια λίστα 2595 τίτλων τότε - προσωπική άποψη - οφείλεις να κάνεις προσεκτικότερη επιλογή...











Δεν γνωρίζουμε φυσικά ακόμα όπως προανέφερα αν θα μπορούμε να παίξουμε άλλα παιχνίδια πέραν των 20 που παρέθεσα παραπάνω. Αν δίνεται αυτή η δυνατότητα τότε ασφαλώς το "κακό" είναι μικρότερο. Αν όχι, θα πρέπει να ζήσουμε και να πεθάνουμε με το... Mr. Driller!

Έτσι όπως το βλέπω, η 3η Δεκεμβρίου θα είναι μια καλή ημέρα για να κατεβάσουμε το παλιό και αγαπημένο μας original Playstation από το πατάρι, να το συνδέσουμε στην τηλεόρασή μας και να θυμηθούμε μερικές από τις κορυφαίες gaming στιγμές στην ιστορία. Και ξέρουμε όλοι ποιες είναι αυτές. Κι αφήστε τα θύματα της μόδας να ξοδέψουν τα ζεστά τους κατοστάρικα (99,99€ η προτεινόμενη λιανική τιμή) στο Classic για να απολαύσουν το Intelligent Qube σε 1080p. Με... ατέλειωτο upscaling φυσικά, μη φτιαχνόσαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.