Εικάζω πως είναι πλέον γνωστός σε όλους ο θάνατος του συνιδρυτή της Microsoft Paul Allen, καθώς έχουν περάσει ήδη οκτώ ημέρες από τότε που ένας ακόμα από τους πιονιέρους της πληροφορικής εγκατέλειψε τα εγκόσμια μακριά απ' αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως "πλήρης ημερών".
Ο Paul Allen "έφυγε" στα 65 του νικημένος από τον καρκίνο που τον χτύπησε για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 1982, όταν ο 29χρονος τότε Paul κατάφερε μέσω χημειοθεραπείας και μεταμόσχευσης μυελού των οστών να επιβιώσει στην άνιση εκείνη μάχη. Ήδη από τότε ο Paul, μαζί με τον Bill Gates και τον Steve Ballmer κατείχαν ένα σεβαστό ποσοστό μετοχών της Microsoft που τα επόμενα χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετό ώστε να τους καταστήσει όλους δισεκατομμυριούχους. Την 15 του Οκτώβρη του 2018, την ημέρα που χάθηκε ο Paul Allen, η περιουσία του υπολογιζόταν στα 26,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Όχι κι άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι εγκατέλειψε την Microsoft το 1983...
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε για την ιστορία της τελευταίας θα ευλογήσω λιγάκι τα γένια μου και θα σας παραπέμψω εδώ. Πρόκειται για ένα άρθρο που είχα γράψει πριν από 5 σχεδόν χρόνια και δημοσιεύθηκε στο 3ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet και το οποίο αφορά τη δημιουργία και τα πρώτα χρόνια της Microsoft, τότε που - κυριολεκτικά από το μηδέν - ο Paul και ο Βill με ολίγη από Steve έβαλαν τις βάσεις για τον κολοσσό που γνωρίζουμε στις μέρες μας.
Κόντρα στην αφελή λογική που θέλει οποιονδήποτε πλούσιο να έχει βάψει τα χέρια του με αίμα και να ξοδεύει τα χρήματά του σε ακίνητα, αυτοκίνητα και γυναίκες, ο Paul Allen - όπως και ο Bill Gates άλλωστε, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία - ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζοντας ότι έχει πολλά, θέλησε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Πέραν των πάμπολλων χρημάτων που επένδυσε στην αναμόρφωση του αγαπημένου του Seattle, έδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ και τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες φιλανθρωπίες. Και, πριν σκεφτείτε καμιά εξυπνάδα του τύπου "έλα μωρέ, τόσα είχε, τι να τα έκανε; Μαζί του θα τα έπαιρνε;" να σας θυμίσω ότι το φιλανθρωπικό έργο ενός σύγχρονου, συνάδελφου και (συνήθως) ανταγωνιστή του Paul που επίσης έφυγε νωρίς, αυτό του Steve Jobs, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Οι συγκρίσεις δικές σας...
Δείτε εδώ κάποιες από τις πλέον σημαντικές στιγμές και επιτεύγματα στην ζωή του Paul Allen καθώς και εδώ ένα αναλυτικό και εξόχως ενδιαφέρον άρθρο από τους New York Times.
Οι καλοί φεύγουν νωρίς. :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, δυστυχώς αυτός δείχνει να είναι ο κανόνας...
Διαγραφή:(