Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος του Retro Planet!

Χαράς ευαγγέλια για τους ανά τον κόσμο ρετροκομπιουτεράδες. Ή, τουλάχιστον, για τους ανά τον κόσμο ρετροκομπιουτεράδες που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, καθώς μόλις κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού Retro Planet.


Με την κυκλοφορία του νέου, 25ου τεύχους του, το Retro Planet κλείνει και επίσημα τον 6ο χρόνο του (πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013) και μπαίνει στον 7ο, ένα επίτευγμα πραγματικά ασύλληπτο για ένα retro fanzine που απευθύνεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο και δύσκολο κοινό όπως είναι οι εν Ελλάδι φίλοι του retro computing.



Αφήνοντας τα παραπάνω στην άκρη, ας δούμε τι μπορείτε να διαβάσετε στο νέο τεύχος του Retro Planet:

-    Όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς απλά και μόνο με μια ματιά στο εξώφυλλο του περιοδικού, υπάρχει πολύ Reshoot-R. Το καταπληκτικό παιχνίδι του Richard Lowenstein που, όπως συμφώνησαν οι συντάκτες του Retro Planet, αποτελεί το απόλυτο killer application για το AGA chipset έχει την τιμητική του, με πολυσέλιδο review αλλά και συνέντευξη του δημιουργού του.



-    Αφιέρωμα στους υπολογιστές MSX, στα πλαίσια της στήλης 8 Magic bits.


-    Την συνέχεια της ιστορίας της id software, του John Carmack και του John Romero που ξεκίνησε στο 10ο τεύχος (η γέννηση της id και το Doom), συνέχισε στο 22ο (Quake) και προχωράει ακάθεκτη, καθώς αυτή τη φορά ο Στέφανος Καρούσος καταπιάνεται με το φιλόδοξο project της Ion Storm και το θνησιγενές Daikatana.



-    Μια νέα στήλη με αντικείμενο το σινεμά! Ναι, οι ταινίες που αγαπήσαμε και μας σημάδεψαν για πάντα, θα παρελάσουν μέσα από τις σελίδες του Retro Planet, μία σε κάθε τεύχος. Δεν θα καταπιαστούμε τόσο με αριστουργήματα της 7ης τέχνης, όσο με τα Karate Kid, Back to the Future και άλλες ταινίες που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στα τσιπάκια της μνήμης μας. Ξεκινάμε με γκολ από τα αποδυτήρια με το Top Gun του Tony Scott.


-    Επική ανταπόκριση από την συναυλία των Manowar στην Πλατεία Νερού, που έλαβε χώρα φέτος το καλοκαίρι.

-    Παρουσίαση του περίφημου Prisoner of Ice μέσα από την στήλη Adventureland.


-    Review του μικρού - αλλά καθόλου αμελητέου - αυτού διαμαντιού της Sarah Jane Avory που ονομάζεται Neutron και έχει κάψει τις καρδιές των κατόχων του Commodore 64.

-    Και φυσικά Retro Νέα, Scripta Manent (με ξεκοκάλισμα των τευχών 15-17 του Pixel) και Amiga News.

Όσοι ενδιαφέρονται για το νέο τεύχος του Retro Planet μπορούν - ως συνήθως - να το προμηθευτούν στέλνοντας email στο retroplanetmagazine@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που θα βρουν στο retroplanet.gr.



2 σχόλια:

  1. Να τα χιλιάσετε παιδιά!

    Το θέμα είναι ότι με την πλούσια ύλη σας, έχετε καλομάθει τους αναγνώστες σας που με την σειρά τους γίνονται πιο απαιτητικοί...αλλά τι λέω τώρα; :) Με τέτοια ποιότητα δε νομίζω να υπάρχει κανένας που να μείνει ασυγκίνητος ή να έχει να πει κάτι μεμπτό. Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες, να έχετε πάντα την ίδια όρεξη και το ίδιο μεράκι όπως την πρώτη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ και σε ευχαριστούμε ειλικρινά και από καρδίας για τα καλά σου λόγια!

      Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει το ίδιο μεράκι που υπήρχε την πρώτη μέρα - φταίνε πολλά σε αυτό, είναι η αλήθεια -, αλλά, ευτυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει αρκετό ώστε να φέρνουμε εις πέρας το "καθήκον" μας κάθε τρίμηνο. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι για πολύ καιρό!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.