Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Spectrum Next update με πολλά παιχνίδια!

Νεό email από τον Henrique Olifiers το απόγευμα της Κυριακής και νέες ενημερώσεις για την πορεία του ZX Spectrum Next. Σε ό,τι έχει να κάνει με το case του υπολογιστή, ο Henrique και η ομάδα του έχουν καταλήξει σε 2 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων θα επιλεγεί το ένα και μάλιστα οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Πιθανότατα θα γνωρίζουμε οριστικές ημερομηνίες στις 22/4 αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα. Για να δούμε...

Ενώ την ώρα που γράφεται το παρόν έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της παραγωγής των parts για τα πληκτρολόγια, τα σημαντικότερα νέα μας έρχονται από την κοινότητα του Next και πιο συγκεκριμένα από το κομμάτι της δημιουργίας νέων software τίτλων και, κυρίως, παιχνιδιών. Για αρχή έχουμε το No Mercy που δείχνει τις σημαντικές διαφορές στα γραφικά που έχει το νέο μηχάνημα σε σχέση με τον κλασικό ZX Spectrum:


Συνεχίζουμε με το Rex Next του Jas Austin, ένα από τα παιχνίδια που είχαν ανακοινωθεί από την αρχή ως (εκπληρωμένοι) στόχοι του Kickstarter campaign του Next και το οποίο, γραφικά τουλάχιστον, θυμίζει περισσότερο Spectrum:


Αυτό που δεν φαίνεται βέβαια από το screenshot είναι ότι χρησιμοποιούνται hardware sprites! Είπαμε, Spectrum αισθητική αλλά next gen μηχανή από πίσω...

Από την άλλη, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δείχνει η μεταφορά του Lemmings στον Next από τον Mike Daily που προχωράει με γοργούς ρυθμούς και, τουλάχιστον οπτικά, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις 16μπιτες εκδόσεις του παρελθόντος:


Ο δημιουργός του Dungeonette, Adrian Cummings, ανακοίνωσε ότι το πρώτο batch από κόπιες του παιχνιδιού ήδη εξαντλήθηκε, καθώς και το δεύτερο που θα αποσταλεί εντός των προσεχών ημερών. Την ίδια ώρα, το development του εντυπωσιακού Deltastar Earth Defense συνεχίζεται απρόσκοπτα, όπως μπορείτε να συμπεράνετε και από το screenshot που ακολουθεί...


...ενώ είναι ήδη έτοιμη και η retail συσκευασία του παιχνιδιού:


Και θα κλείσουμε με μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα δημιουργία, το Baggers in Space του Jim Baggley το οποίο είναι - wait for it... - ναι, ένας σύγχρονος κλώνος του πολυλατρεμένου Jetpac, του εμβληματικού παρθενικού τίτλου της Ultimate Play the Game!


Σας αφήνω λοιπόν με αυτά τα (πολύ) ωραία, που μας δείχνουν ότι, αν μη τι άλλο, όταν θα παραλάβουμε με το καλό τους Next μας θα έχουμε πολύ software (tons of it, actually!) να τρέξουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.