Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ZX Spectrum Next: η συσκευασία, το case που όλο και καθυστερεί και άλλα νέα

Μετά από το τελευταία νέα από το email που έλαβαν όλοι οι backers του project του ZX Spectrum Next χθες το βράδυ γίνεται φανερό ότι... πάμε για Σεπτέμβρη! Φυσικά ήταν εδώ και αρκετό καιρό δεδομένο ότι η ομάδα του Henrique Olifiers δεν θα προλάβαινε με τίποτα την αρχικά ανακοινωθείσα ημερομηνία (Ιανουάριος του 2018) αλλά δυστυχώς προέκυψαν και νέα προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα νέες, ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

Βλέπετε, μετά λύπης πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρία που είχε αναλάβει την παραγωγή των πλαστικών cases του ZX Spectrum Next αποσύρθηκε (!) από το project, και τώρα η όλη διαδικασία είναι σαν να ξεκινά από την αρχή. Η πλάκα είναι ότι η παραγωγή των πληκτρολογίων καθυστερούσε ώστε να συμπέσει με αυτήν των cases ώστε να μη χρειαστούν περαιτέρω έξοδα για αποθηκευτικό χώρο (στην περίπτωση που θα είχαν ετοιμαστεί νωρίτερα τα πληκτρολόγια). Το θετικό από τα παραπάνω είναι ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφασίστηκε να ξεκινήσει η παραγωγή των πληκτρολογίων αμέσως μόλις υπάρξει η δυνατότητα...

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συσκευασία του μηχανήματος, το design του χαρτονένιου κουτιού είναι έτοιμο και μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί:


Αναμφισβήτητα πρόκειται για πολύ όμορφη συσκευασία, αν και το περιορισμένο ύψος της προκαλεί κάποια ερωτηματικά για το τι θα μπει και πού αφού, αν θυμάστε, ο Next επρόκειτο να βρίσκεται σε ένα χαρτονένιο πλαίσιο μαζί με το τροφοδοτικό του ανεξάρτητο από αυτό στο οποίο θα βρισκόταν το manual. Τέλος πάντων, ας μην προτρέχουμε και ας περιμένουμε τα επόμενα νέα καθώς ο Henrique δεσμεύθηκε για σταθερό ρυθμό ενημέρωσης (κάθε 2 εβδομάδες) είτε υπάρχουν εξελίξεις είτε όχι...

Και μια και αναφέρθηκα σε εξελίξεις, ας πάμε στο στρατόπεδο του software, εκεί όπου όλα βαίνουν καλώς και σε αναπάντεχα ικανοποιητικούς ρυθμούς με την Next Community να εντυπωσιάζει με τον ενθουσιασμό και την προσήλωση των μελών της. Πέραν των παιχνιδιών Warhahk και Dungeonette που είναι ήδη έτοιμα ανακοινώθηκε και το Deltastar: Earth Defence ενώ ο (δικός μας) Λάμπρος Ποταμιανός ολοκλήρωσε το Nextoid, έναν ποιοτικότατο Arkanoid κλώνο ο οποίος πλέον περιλαμβάνεται στο official πακέτο software του Next και, συνεπώς, είναι δωρεάν!


Θα σας αφήσω με κάτι αρκετά εντυπωσιακό, το demo Scroll Nutters της ομάδας Rusty Pixels το οποίο κάνει φανερό ότι ο Next, απλά, "δεν ιδρώνει". Δείτε το μέχρι το τέλος και θα καταλάβετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.