Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Andropolis για Commodore 64

Έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από το τελευταίο μου postάρισμα αλλά, όπως και να το κάνουμε, η (επανα)προσαρμογή στους ρυθμούς της μεγαλούπολης μετά από κάποιο διάστημα ξεκούρασης και χαλάρωσης εκτός των τειχών είναι πάντοτε δύσκολη και αφήνει ελάχιστο χρόνο για δημιουργικές - έτσι θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον - ασχολίες όπως είναι το blog που διαβάζετε. Όπως και να 'χει οφείλουμε να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να βρούμε το κουράγιο ώστε να λειτουργήσουμε κουτσά-στραβά (ή και καλύτερα, αν μπορούμε) τους επόμενους 11 μήνες, μέχρι να βρούμε την ευκαιρία να την... ξανακοπανήσουμε! Γιατί εμένα πλέον δεν μου το βγάζετε από το μυαλό, 6 εκατομμύρια άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλο σε μια πολή-έκτρωμα (σε μεγάλο τουλάχιστον βαθμό) και η υπόλοιπη χώρα άδεια ε, δεν είναι φυσιολογική κατάσταση...

Φυσικά, ένας καλός τρόπος να ξεφύγουμε από τη μαυρίλα είναι τα hobbies μας και είναι απορίας άξιο τι κουπί θα τραβούσαν τυπάκια σαν κι εμάς αν δεν υπήρχαν τα retro computers. Γιατί, φυσικά, καλοί και άγιοι οι σύγχρονοι υπολογιστές, αλλά δεν έχουν αυτό το "κάτι", αυτή την προσωπικότητα και τη μοναδικότητα των μηχανημάτων που κυκλοφόρησαν (κυρίως) στα 80s. Εντάξει, για να κόψω τη γκρίνια (προς το παρόν, μην παίρνετε θάρρος!) υπάρχουν και τη σήμερον χομπίστικα μηχανάκια (Raspberry Pi) και υπολογιστές με προσωπικότητα (Apple) αλλά τώρα πια αποτελούν την εξαίρεση ενώ κάποτε ήταν ο κανόνας.

Τέλος πάντων, είπα να κάνω μια εισαγωγή στο σημερινό θέμα και έχω ξεφύγει εντελώς - καλά που άφησα μερικά tabs ανοιχτά να θυμάμαι περί τίνος ήθελα να γράψω!


Λοιπόν, σήμερα το αντικείμενό μας είναι ένα demo για την μαμά πλατφόρμα των demos παγκοσμίως, τον Commodore 64. Η παραγωγή αυτή μας έρχεται από το 2009 όταν και παρουσιάστηκε στο demoparty Little Computer People (δεν θα σας πω ψέματα, πρώτη φορά το ακούω κι εγώ, μονάχα το παιχνίδι του 64άρη γνώριζα) όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των θαμώνων.

Το Andropolis είναι μια δημιουργία των groups Insinct και Booze Design και διακρίνεται κυρίως για τον ρυθμό του, την αισθητική του και την πολύ καλή techno μουσική επένδυσή του. Φυσικά, στα διάφορα μέρη του Andropolis θα βρεθούμε να αναρωτιόμαστε αν τελικά ο 64άρης έχει blitter (!), αλλά νομίζω ότι αυτή τη σκέψη την έχουμε κάνει πολλάκις παρακολουθώντας τις κορυφαίες παραγωγές της πλατφόρμας, έτσι δεν είναι;

Μπορείτε να κατεβάσετε το Andropolis από εδώ για να το δοκιμάσετε στον ψωμιέρα σας ή απλά να παρακολουθήσετε το παρακάτω video. Όπως και να 'χει αξίζει - θα σας αποσπάσει την προσοχή από την καθημερινότητα για 6μησι λεπτά της ώρας τουλάχιστον, κάτι είναι κι αυτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.