Λοιπόν, αυτή τη φορά το φταίξιμο είναι δικό μου, όλο δικό μου. Και αυτό γιατί κοντεύει να περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από τότε που έφτασαν στα χέρια μας τα φρεσκοτυπωμένα αντίτυπα του νέου, 21ου, τεύχους του Retro Planet κι εγώ δεν είχα δημοσιεύσει τίποτα και δεν είχα ενημερώσει παρά ελάχιστους. Βέβαια, δικαιολογίες υπάρχουν και είναι και επαρκέστατες αυτή τη φορά: πέραν της εργασίας, των οικογενειακών και των κοινωνικών υποχρεώσεων κάθε λογής, είχαμε και τον γάμο του Dinohatzi (θα αναφερθώ στο κοσμικό γεγονός της χρονιάς σε άλλη ανάρτηση στο άμεσο μέλλον). Ε, με αυτά και τα άλλα, η ανακοίνωση άργησε λιγάκι αλλά πλέον είναι εδώ και την διαβάζετε. Πάμε λοιπόν!
Σεπτέμβριος του 2018 και μόλις κυκλοφόρησε το 21ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet, ενός εντύπου που ασχολείται με το retro computing και το retro gaming (και όχι μόνο).
Το νέο τεύχος είναι και ολίγον τι επετειακό, καθώς με την κυκλοφορία του συμπληρώνονται και 5 ολόκληρα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων το Retro Planet έρχεται με συνέπεια στα χέρια των αναγνωστών του κάθε τρίμηνο!
Το 21ο τεύχος του Retro Planet υποδέχεται το φθινόπωρο με παιχνιδιάρικη διάθεση - διαβάστε παρακάτω τα θέματα που το απαρτίζουν και θα καταλάβετε!
Έναρξη με τα κλασικά: editorial από τον υπογράφοντα, καθώς και τα retro νέα που το ακολουθούν.
Amiga News από τον Γιώργο Σωκιανό με τα τελευταία νέα και εξελίξεις από το στρατόπεδο της "Μεγάλης Κυρίας" του home computing.
Επιστροφή στα κείμενα του συγγραφέα του παρόντος με τα 8/16 bits reviews: σε αυτό το τεύχος παίξαμε και σας παρουσιάζουμε τα Worthy, Robbie Strikes Back, Baba's Palace και Organism. 3 διαφορετικά formats και 4 διαφορετικά παιχνίδια για όλα τα γούστα.
Ακολουθούν τα δημοφιλή 8 Magic bits μέσα από τα οποία ο γράφων σας ξεδιπλώνει την ιστορία ενός πραγματικά ξεχωριστού υπολογιστή του παρελθόντος, του Osborne-1.
Φτάνοντας πια στη σελίδα 20 συναντάμε το super duper, uber απολαυστικό και χορταστικό αφιέρωμα του Βασίλη Κωστόπουλου στα - υπεραγαπημένα στα 80s - arcade conversions. Ο συντάκτης του Retro Planet έψαξε, έπαιξε, δοκίμασε και σας παρουσιάζει τα 3 καλύτερα (και όχι μόνο) conversions για τις λαοφιλέστερες πλατφόρμες της νιότης μας. 11 ολόκληρες σελίδες σας περιμένουν να χαθείτε μέσα τους!
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει και στα πλαίσια της στήλης Lost Treasures μας βάζει στον κόσμο ενός από τα παιχνίδια που λάτρεψε περισσότερο, του Buzz Aldrin's Race Into Space.
Η σκυτάλη κατόπιν παραδίδεται στα ικανά χέρια του Στέφανου Καρούσου που μας ξεναγεί στη νέα, ενδέκατη σεζόν του (κάποτε δοξασμένου) X-Files.
Ακολουθεί μια μεγάλη και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη επιστροφή: μετά από 4 και βάλε χρόνια ο Στέφανος Κουτσούκος του Ragequit επιστρέφει στο Retro Planet μέσω της στήλης Calling Gods Allowed (CGA για τους φίλους). Αράξτε και απολαύστε!
Περιοδικό για retro computing χωρίς hardware review γίνεται; Εμ, δεν γίνεται! Έτσι λοιπόν, ο υπογράφων και πάλι δοκιμάζει ένα πραγματικά εντυπωσιακό περιφερειακό με πάμπολλες δυνατότητες και καλούδια, το Penultimate cartridge για τον Commodore VIC-20.
Η στήλη Adventureland επιστρέφει με το Phantasmagoria 2: a Puzzle of Flesh δια χειρός Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ένα κλασικό όσο και ενδιαφέρον παιχνίδι για το οποίο αξίζει να διαβάσετε.
Όπως σε κάθε τεύχος εδώ και έναν περίπου χρόνο, φτάνοντας προς το τέλος πηγαίνουμε σε πιο ανάλαφρα μονοπάτια, μέσα από τις περιπέτειες του δημοσιοκάφρου Ταρτέλη, του αγαπημένου αντι-ήρωα που δημιούργησε ο Βασίλης Κωστόπουλος, για να ολοκληρώσουμε (ουφ!) με μια ακόμα επιστροφή και τον Ιορδάνη Κιουρτσίδη του Rockway.gr να μας "μαθαίνει" το κλασικό Black Rose των Thin Lizzy, ένα album-σταθμό από το χαμένο πια στη λήθη 1979.
Όσοι τακτικοί αναγνώστες του Retro Planet ξέρετε πού μπορείτε να βρείτε τα τεύχη του περιοδικού. Οι υπόλοιποι μπορούν να επισκεφθούν το website του και να επικοινωνήσουν για τα περαιτέρω με email στο retroplanetmagazine@gmail.com. Βιαστείτε όμως γιατί τα τεύχη εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού τον τελευταίο καιρό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.