Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet!

Πιστοί στο τριμηνιαίο ραντεβού μας, ετοιμάσαμε και σας παραδίδουμε το 15ο τεύχος του Retro Planet καθώς μπήκαμε πλέον στις πρώτες μέρες του Μαρτίου και, παραδοσιακά (τέλος πάντων, εδώ και 3 χρόνια), η έλευση κάθε εποχής συνοδεύεται κι από ένα νέο τεύχος του αγαπημένου retro περιοδικού!


Στο νέο τεύχος λοιπόν του Retro Planet, το οποίο, όπως σας είχα προϊδεάσει είναι αφιερωμένο στην Amiga, μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω:

- το editorial από τον αρχισυντάκτη μας Χρήστο Παπαδάκη.

- τις απολαυστικές Retro Αναδρομές από τον εκ Βελγίου ορμώμενο πλέον Νίκο Κανελλόπουλο.

- τα Retro Νέα και πάλι από τον Νίκο Κανελλόπουλο.

- τα Amiga News που τολμώ να πω ότι αυτή τη φορά παρουσιάζουν τις περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες από ποτέ. Την στήλη επιμελήθηκε ο Στέφανος Καρούσος.

- τα 8/16bits reviews με τη συνεργασία του υπογράφοντος και του Στέφανου Καρούσου και την παρουσίαση των Reshoot, Tanks Furry και Alarcity Survival Demo. Όλα για Amiga, φυσικά!

- την χορταστική αλλά δυστυχώς και ταυτόχρονα τελευταία μεγάλη συνέντευξη του μοναδικού Jay Miner, στον Mike Nelson του Amiga User International από τον Σεπτέμβριο του 1992.  Ο πατέρας της Amiga μιλάει για τα πάντα, από τη γέννηση του μηχανήματος μέχρι την Α4000 και το CDTV.

- έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα οδηγό για να μετατρέψουμε το Raspberry Pi μας σε μια "τουμπανιασμένη" Amiga, από τον Γιωργο Σωκιανό.

- την σύντομη ιστορία του development του hardware του original chipset της Amiga από τον Φοίβο Ντόκο.

- την παρουσίαση των 3 next-gen λειτουργικών συστημάτων που ανέλαβαν να οδηγήσουν το AmigaOS στον 21ο πρώτο αιώνα. MorphOS, AROS και AmigaOS 4 περνούν από το μικροσκόπιο του Στέφανου Καρούσου. Και μια και ο Στέφανος Καρούσος το προηγούμενο διάστημα ήταν on fire, επιμελήθηκε και το άρθρο που ακολουθεί,

- τα 3 καλύτερα και πλέον υποτιμημένα puzzle games για Amiga! Πρωτότυπο αλλά και ενδιαφέρον!

- την παρουσίαση της Prisma Megamix από τον Γιώργο Σωκιανό.

- στα πλαίσια της μόνιμης στήλης μας Lost Treasures, ο - ποιος άλλος; - Στέφανος Καρούσος μας φέρνει αντιμέτωπους με έναν πραγματικά χαμένο θησαυρό, το Putty Squad. Για Amiga, φυσικά!

 - ο υπογράφων παίρνει συνέντευξη από τον Viktor Kecskes, δημιουργό του accelerator HC508. Διαβάστε τις απαντήσεις και τις απόψεις του ταλαντούχου hardware developer σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κείμενο.

- τα Adventureland News από τον dungeon master μας Αντώνη Ηλιάκη.

- την παρουσίαση του μοναδικού Dark Seed (ναι, για Amiga!) και πάλι φυσικά από τον Αντώνη Ηλιάκη, τον adventure guru του περιοδικού.

- και, τέλος, ένα αφιέρωμα/ιστορική αναδρομή στους μοναδικούς Iron Maiden που γράφει από τη σκοπιά του πιστού εδώ και 3 δεκαετίας λάτρη τους ο Παναγιώτης Πλεμμένος (ναι, εγώ - δεν μου πήγαινε να γράψω για 3η φορά "ο υπογράφων"!).

Νομίζω ότι είναι πραγματικά η πρώτη φορά που ένα τεύχος του Retro Planet έχει να παρουσιάσει τόσα πολλά διαφορετικά θέματα και τέτοια αξιοθαύμαστη ποικιλία - έστω κι αν σχεδόν τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την Amiga, την μεγάλη κυρία της Commodore και των υπολογιστών. Δεν θα γράψω κάτι περισσότερο, απλά αποκτήστε το!










2 σχόλια:

  1. Εκπληκτικό όπως πάντα... Ο Atari όμως πρέπει να κάνει την αντεπίθεσή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, αφού τα έχουμε κουβεντιάσει αυτά: αν κυκλοφορήσει τεύχος Atari oriented δεν θα το πάρουν ούτε οι συντάκτες του περιοδικού! Είπαμε, έχουμε να κάνουμε με "ειδικό" κοινό...

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.