Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

The Last Hope demo για Commodore 64

Εντάξει, chances are ότι θα γινόταν κι αυτό αργά ή γρήγορα... Για σκεφτείτε το, όλοι εμείς που ήμασταν παιδιά ή έφηβοι την εποχή που μεσουρανούσε ο Commodore 64 σίγουρα κατά την συντριπτική μας πλειοψηφία μεγαλώσαμε με το Star Wars και, αναπόφευκτα, οι μεγαλύτεροι εξ ημών (αναφέρομαι στα αγοράκια που είχαν κλείσει τα 12) είχαμε υγρά όνειρα στα οποία κυριαρχούσε η κοντόλιγνη φιγούρα της Carrie Fisher ως Princess Leia με την δεν-αφήνω-πολλά-στη φαντασία αμφίεση από το Return of the Jedi.


Συνεπώς, μιας και ένα συν ένα συνεχίζουν να βγάζουν το ίδιο άθροισμα που έβγαζαν πάντα (hint: ο ακέραιος αριθμός ανάμεσα στο 1 και στο 3), ήταν αναπόφευκτο η λατρεία για το Star Wars, την Carrie Fisher και τον Commodore 64 να βρουν πεδίο έκφρασης μέσα από ένα demo (και πολύ άργησε, εδώ που τα λέμε). Προφανέστατα θα είχε κυκλοφορήσει κάτι ανάλογο και στο παρελθόν, αλλά το demo The Last Hope του group Atlantis που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι στα πλαίσια του demoparty Datastorm 2017 δηλώνει εξ αρχής ότι είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης ηθοποιού και ηρωίδας των παιδικών μας χρόνων...

Σαν demo το The Last Hope δεν έχει να μας πει κάτι καινούριο ή κάτι συγκλονιστικό από τεχνική άποψη καθώς είναι γεγονός ότι έχουμε δει κατά καιρούς απείρως εντυπωσιακότερες παραγωγές στον Commodore 64. Είναι όμως ένα demo που "μυρίζει" Star Wars και Carrie Fisher από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του στιγμή και ως τέτοιο αξίζει την προσοχή μας. Έστω και για λίγο (κρατάει μονάχα 4:21 λεπτά).


Όσοι δεν αρκείστε απλώς στο video (οι μερακλήδες, δηλαδή) κάνετε πολύ καλά και μπορείτε να κατεβάσετε το The Last Hope από εδώ για να το χαρείτε σε έναν πραγματικό 64άρη. Οι υπόλοιποι, ξέρετε...

May the force be with you all!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.