Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Το Genius Into The Toy Warehouses κυκλοφόρησε για Commodore 64

Όσοι από εσάς διαβάζετε τακτικά το εξαιρετικό περιοδικό Retro Planet (ας ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας, μέρες που 'ναι!) θα είστε ενήμεροι για το Genius Into The Toy Warehouses του Daniele Liverani. Για τους υπόλοιπους, να αναφέρω ότι πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι για Apple II (αμέ!) με 48ΚΒ μνήμης RAM, το οποίο παρουσιάστηκε αναλυτικά στο review που δημοσιεύθηκε στο 14ο τεύχος του Retro Planet. Το Genius Into The Toy Warehouses γράφτηκε εξ' ολοκλήρου σε assembly και βασίζεται σε μία rock opera που είχε συνθέσει στο παρελθόν ο ίδιος ο Daniele Liverani!


Επειδή οι χρήστες που έχουν εμπειρία σε Apple II ή και κατέχουν και το ίδιο το μηχάνημα σπανίζουν σχετικά μεταξύ των retro computing lovers, και επειδή ο Apple II με τον Commodore 64 χρησιμοποιούν ουσιαστικά τον ίδιο κεντρικό επεξεργαστή (6502 και 6510/8500 της MOS Technology), ο Daniele Liverani μετέφερε το παιχνίδι του και στο πολυαγαπημένο home computer της πάλαι ποτέ κραταιάς αμερικανικής εταιρίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολύ μεγαλύτερο κοινό να το χαρεί.


Έχοντας παίξει και τις 2 εκδόσεις μπορώ να πω ότι ουσιαστικά είναι πανομοιότυπες, αφού μέχρι και κάποια κολλήματα στην κίνηση των sprites από την έκδοση του Apple II μεταφέρθηκαν ατόφια στον Commodore 64! Γενικά το Genius Into The Toy Warehouses είναι ένα πολύ απλό παιχνίδι που δεν εντυπωσιάζει, αλλά, αν του δώσει κάποιος μερικές ευκαιρίες θα διαπιστώσει ότι με κάποιον παράξενο τρόπο μετά από κάποια ώρα αποκτά έναν αξιοσημείωτο βαθμό εθιστικότητας. Συνεπώς, μέρες που 'ναι, αράξτε και δώστε του μια ευκαιρία - ειδικά αν έχετε και παιδιά μπορεί να σας/τα κερδίσει με την απλότητά του! Κατεβάστε το από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.