Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet

Καλό μήνα και καλό χειμώνα σε όλους! Και καθώς μπαίνουμε - και μάλιστα δυναμικά, μπρρρ! - στην πιο κρύα εποχή του χρόνου και στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, τι πιο κατάλληλο από το νέο (14ο, κύριοι), εορταστικό τεύχος του Retro Planet;


Το περιοδικό έχει πλέον φτάσει σε μια φάση που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια σύγκριση με οποιοδήποτε "κανονικό" περιοδικό που πουλιέται στα περίπτερα, και το δείχνει. Το δείχνει απ' το εξώφυλλο κιόλας, με την λιτή αλλά καταπληκτική δουλειά του Σταμάτη Πιππή που φυσικά έγινε ευκολότερη χάρη στην - για ακόμα μία φορά - υποδειγματική φωτογράφιση που επιφύλαξε στον QL ο Αντώνης Νικολάου.


Ξεκινώντας το ξεφύλλισμα του νέου τεύχος, συναντάμε το editorial του αρχισυντάκτη μας Χρήστου Παπαδάκη, και ακολουθούν οι δύο κλασικές και αγαπημένες στήλες του Νίκου Κανελλόπουλου, οι Retro Αναδρομές και τα Retro Νέα.


Κατόπιν Amiga News, με ό,τι πιο φρέσκο και πιο ενδιαφέρον από το στρατόπεδο της "Μεγάλης Κυρίας" σερβιρισμένο από τον Γιώργο Σωκιανό του Amiga.gr.


Στη συνέχεια έχει σειρά η αφεντιά μου, με τα 8/16bits Reviews - στην στήλη φιλοξενούνται game reviews για ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC αλλά και Apple II! - αλλά και τα 8 Magic bits με την αναλυτική εξιστόρηση της πορείας και των πεπραγμένων του "κυρίου" Enterprise 64/128.



Προχωρώντας συναντάμε το cover story, το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον αλλά και αναλυτικό αφιέρωμα στον Sinclair QL, που ετοίμασε για εσας (αλλά και για εμάς) ο Φοίβος Ντόκος. Το κείμενο συνοδεύουν για μια ακόμη φορά οι υπέροχες φωτογραφίες του Αντώνη Νικολάου.



Έχουμε φτάσει πλέον στη σελίδα 30 και στην παρουσίαση του Frogatto, ενός πολύ "γλυκούλικου" παιχνιδιού για nextgen μηχανήματα από τον Στέφανο Καρούσο.


Μετά τον QL και το Frogatto έχουμε Panasonic 3DO από τον επανακάμψαντα (πού ήσουν εσύ τόσον καιρό;) Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η ιστορία της (κάποτε) δημοφιλούς κονσόλας, τα μοντέλα της, τα καλύτερα παιχνίδια για την πλατφόρμα είναι όλα εδώ.


Φτάνοντας προς το τέλος του περιοδικού, έχουμε ακόμα μερικούς άσσους στο μανίκι μας: από την στήλη Lost Treasures (που στο τρέχον τεύχος επιμελείται ο Στέφανος Καρούσος) έχουμε την παρουσίαση του KKND, ενός παιχνιδιού που έγραψε τη δική του ιστορία.


Κατεβαίνοντας στα σκοτεινά μπουντρούμια του adventure master του περιοδικού, του Αντώνη Ηλιάκη, βρίσκουμε τη στήλη Adventureland News αλλά και την παρουσίαση του (εικαστικά εντυπωσιακού) Heart Of China, στα πλαίσια της στήλης Adventureland...


...για να ολοκληρώσουμε με μια παρουσίαση που ξεχειλίζει από συναίσθημα - αλλά και βρισιές, god damn it! -, αυτήν του μοναδικού, του α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο-υ Machine Head που μας προσφέρει ο Ιορδάνης Κιουρτσίδης του Rockway.gr.


Αυτό είναι το 14ο τεύχος του Retro Planet με λίγα λόγια. Αν θέλετε να δείτε από κοντά και να κάνετε δικό σας το μοναδικό αποκλειστικά έντυπο περιοδικό για Retro Computing στην Ελλάδα (και όχι μόνο!), τότε επισκεφθείτε το site του, ή, ακόμα καλύτερα, ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά στο 5ο Amicamp, που θα λάβει χώρα στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, στο Found.ation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.