Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Psygnosis: The Complete Amiga Works

Ω, ναι, είναι πλέον γεγονός: για όλους εσάς που τόσο καιρό κατεβάζατε και χαιρόσασταν τα εκπληκτικά compilations που δημιουργούσαν οι Earok και AmigaJay για το CD32 και είχατε στην άκρη του μυαλού σας αυτή τη σκέψη να σας βασανίζει, ότι δηλαδή "ωραία όλα αυτά, αλλά νιώθω σαν κάτι να λείπει" έφτασε η μεγάλη ώρα! Ποια είναι αυτή; Για συνεχίστε την ανάγνωση...

Άσχετα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του καθένα μας, όλοι γνωρίζουμε ότι αν έπρεπε να ονομάσουμε ένα software house ως το πιο εμβληματικό, επιδραστικό, χαρακτηριστικό, μεγαλειώδες στην ιστορία της Amiga, αυτό θα ήταν αναμφισβήτητα η Psygnosis. Οι τσουχτερές τιμές, οι εντυπωσιακές συσκευασίες με κάθε λογής καλούδια, τα - σήμα κατατεθέν - υπέροχα γραφικά, τα artworks του Roger Dean και μερικά από τα πλέον κλασικά παιχνίδια τα οφείλουμε στη δουλειά του software house από το Liverpool που μεσουράνησε για σχεδόν μία δεκαετία, από τα τελευταία χρόνια των 80s μέχρι και τα μέσα των 90s, όπου και εξαγοράστηκε από την (μεγάλη και κακιά) Sony για να μετονομαστεί σε Liverpool Studios και, μετά από πολλές επιτυχίες μέσα σε μια δεκαπενταετία για τα Playstation 1-2-3 να κλείσει τελικά το 2010.


Ο AmigaJay που λέγαμε λοιπόν δημιούργησε το απόλυτο compilation για CD32, με τίτλο Psygnosis: The Complete Amiga Works το οποίο, καλά το μαντέψατε, έρχεται με τα άπαντα της Psygnosis για την μεγάλη κυρία του home computing. Δυστυχώς αυτή τη φορά το download της συλλογής δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο τις προηγούμενες, αφού θα πρέπει να κάνετε login στο EAB προκειμένου να την κατεβάσετε - δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως και να 'χει, ό,τι κι αν κυκλοφορήσει από δω και πέρα, αν πρέπει να έχετε ένα και μόνο CD για το CD32 σας, το Psygnosis: The Complete Amiga Works είναι σίγουρα αυτό! (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.