Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ολοκαίνουριος, ετοιμοπαράδοτος υπολογιστής του 1983 σε στοκ. Είναι δυνατόν;

Εντάξει, τώρα είμαστε στη φάση που σκέφτεστε "καλά, κάτι άλλο εννοεί αλλά το έγραψε επειδή είναι πιασάρικο σαν τίτλος" και ίσως σε κάποια άλλη περίπτωση να είχατε και δίκιο, καθώς οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με τον Τύπο (έντυπο ή ηλεκτρονικό) κατανοεί τη σημασία ενός τίτλου που τραβάει τα βλέμματα. Όμως όχι, στη συγκεκριμένη ανάρτηση αυτό δεν ισχύει, καθώς ο τίτλος είναι πέρα για πέρα αληθινός, ειλικρινής και ευσταθεί σε ποσοστό 100%!

"Πώς γένεν αυτό;" θα ρωτήσετε έκπληκτοι, με γνήσια προφορά Πατρίκ Ογκουνσότο από τα χρόνια που ο συμπαθής - εκ Νιγηρίας ορμώμενος - επιθετικός μεσουρανούσε στο στερέωμα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η απάντηση είναι απλή και ονομάζεται "California Digital".

Ας γυρίσουμε όμως λίγο πίσω τον χρόνο, κι ας πάμε στο 1983: είναι η εποχή που ο Ουαλικός Dragon 32 (η αναλυτική ιστορία του φιλοξενείται στο 13ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet σε άρθρο που επιμελήθηκε ο γράφων) τα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις στην αγγλική αγορά των home computers, με αποτέλεσμα να αποφασίζεται η εξαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επειδή στις ΗΠΑ όμως ήδη κατέχει ένα σεβαστό κομμάτι της αγοραστικής πίτας ο TRS-80 Color Computer (ή, για τους φίλους CoCo) της Tandy Radio Shack που είναι ουσιαστικά πανομοιότυπος με τον Dragon, η εταιρία Tano που πήρε τα δικαιώματα για την κατασκευή του Dragon επέλεξε να επικεντρωθεί στην παραγωγή του Dragon 64 ο οποίος, σε σχέση με τον μικρότερο Ουαλό αδελφό του διέθετε 32ΚΒ παραπάνω μνήμης RAM καθώς και μια σειριακή θύρα. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Tano Dragon και η κατασκευάστρια εταιρία σταματά την παραγωγή του, πουλώντας όλο το υπάρχον στοκ σε μία Καλιφορνέζικη φίρμα ονομαζόμενη California Digital.


Ε, εδώ λοιπόν είναι το καλό της ιστορίας: δεν γνωρίζω το "πώς" ή το "γιατί", το γεγονός όμως είναι ότι η California Digital υπάρχει ακόμα και από το (αρχαϊκό) site της μπορείτε να παραγγείλετε και να αγοράσετε έναν ολοκαίνουριο Tano Dragon 64 από το περίφημο εκείνο στοκ του 1983! Η τιμή μάλιστα είναι ιδιαίτερα φθηνή (49 δολάρια ΗΠΑ) αλλά τα μεταφορικά για Ευρώπη ολίγον τι τσουχτερά, καθώς αγγίζουν τα 90 δολάρια! Όπως και να 'χει, ακόμα και με συνολικό κόστος 139 δολάρια ΗΠΑ (131,5€ με την σημερινή ισοτιμία) ο ολοκαίνουριος Dragon 64 είναι ευκαιρία. Όσοι πιστοί λοιπόν, πηγαίνετε στην σελίδα και προχωρήστε στην παραγγελία σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.