Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Center Court 2: ένα "νέο" tennis game για Amiga

Αυτό μάλιστα, είναι και "νέο" και εξαιρετικό παιχνίδι. Γιατί όμως η λέξη "νέο" βρίσκεται μέσα σε εισαγωγικά, θα αναρωτηθείτε. Λοιπόν, ακούστε ιστορία: ο δημιουργός του παιχνιδιού, το έφτιαξε ως sequel του Center Court tennis, βελτιώνοντας τα γραφικά, την ταχύτητα αλλά και όλα τα υπόλοιπα σημεία στα οποία θεωρούσε ότι "χώλαινε" το πρώτο παιχνίδι. Το θέμα ήταν ότι, όταν πλέον το παιχνίδι ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο, το 1997, καταλάμβανε πάνω από 6ΜΒ χώρο, και ήδη το ενδιαφέρον για την Amiga και τα παιχνίδια της είχε ατονήσει παγκοσμίως. Μη βρίσκοντας λοιπόν κάποιον που να ενδιαφερόταν να κυκλοφορήσει το (πολλών δισκετών) παιχνίδι του, ο SecondService (το nickname του δημιουργού του παιχνιδιού στο English Amiga Board) το άφησε κατά 99% ολοκληρωμένο στο σκληρό δίσκο της Amiga 1200 του.

Fast forward στα χρόνια μετά το 2010, όταν και ο Python1 από το ΕΑΒ ρώτησε τον SecondService για την πιθανότητα δημιουργίας ενός sequel για το Center Court tennis. Ο τελευταίος μετέφερε την όλη ιστορία στον Python1 και κατέβασε την Α1200 του από το πατάρι, για να "ανασύρει" τα αρχεία του παιχνιδιού. Αμ δε: ο σκληρός δίσκος της Amiga δεν έδειχνε πλέον να λειτουργεί...


Ο Python1 δεν έχασε τις ελπίδες του, εντόπισε κάποιον που υποστήριζε ότι θα μπορούσε να "σώσει" τον σκληρό δίσκο και τα περιεχόμενά του, και ζήτησε από τον SecondService να του στείλει την Α1200 του (από την Αυστρία, παρακαλώ!).

Έτσι κι έγινε: ο Python1 έλαβε την Α1200 που έκρυβε στα έγκατά της (!) τον κώδικα του Center Court 2, και με τη βοήθεια ενός φίλου του τεχνικού άνοιξαν τον σκληρό δίσκο και ξεκόλλησαν την κεφαλή που είχε μείνει "παρκαρισμένη" στο ίδιο σημείο επί 19 ολόκληρα χρόνια (!) και, ως εκ θαύματος, ο δίσκος λειτούργησε! Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κατεβάσουμε στην Amiga μας ένα ουσιαστικά νέο παιχνίδι, που όμως είχε φτιαχτεί με τα standards ενός παλιού, commercial τίτλου. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα homebrew μετριότητα απ' αυτές που βλέπουμε να κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια για την "Μεγάλη Κυρία" της Commodore, αλλά με ένα εξαιρετικό tennis simulation, ίσως το καλύτερο που γράφτηκε ποτέ για Amiga!


Κατεβάστε από εδώ και απολαύστε! (Πηγή: English Amiga Board).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.