Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ένα δώρο για την 500άρα μου

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2016 με αυτή την ανάρτηση σας είχα ενημερώσει για έναν ολοκαίνουριο accelerator που έκανε την εμφάνισή του για τις Amiga 500 και 500 Plus, τον HC508.

Ο HC508 συνελήφθη ως ιδέα και κατασκευάζεται από τον εξ Ουγγαρίας ορμώμενο Viktor Kecskes ο οποίος, μετά την πρώτη επικοινωνία που είχα μαζί του μέσω email είχε όλη την καλή διάθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις μίας πλήρους και χορταστικής συνεντεύξεως, η οποία και δημοσιεύεται στο τρέχον, 15ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet.

Μιας και ο HC508 δεν είναι προϊόν μαζικής παραγωγής και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει στοκ του σε κανένα από τα γνωστά Αμιγκο-μάγαζα, είναι κατανοητό ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τον αποκτήσει κάποιος άμεσα. Κι όμως, ο Viktor το έκανε το θαύμα του: του ζήτησα - και δέχτηκε! - να αγοράσω τον έναν από τους 5 (ναι, πέντε!) HC508 που απάρτιζαν το πρώτο batch του ολοκαίνουριου accelerator. Έτσι, πριν καν συμπληρωθούν 3 μήνες από την ημέρα που πρωτοέμαθα για την ύπαρξη του HC508, είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας αποκαλύψω ότι σήμερα έχω έναν στα χέρια μου!

Μιας και ως ενήλικες έχουμε πολλές υποχρεώσεις πέρα του να... ασχολούμαστε με τα hobbies μας, δεν είχα τον χρόνο να δοκιμάσω τον HC508 - άλλωστε 3 ώρες όλες κι όλες τον έχω παραλάβει! Θα σας αφήσω με μερικές φωτογραφίες και υπόσχομαι να επιστρέψω το συντομότερο με παρουσίαση. Enjoy!

Το πακέτο της ΤΝΤ

Το κουτί δεν είναι εντυπωσιακό, σε αντίθεση με τον HC508!

...ο οποίος αρχικά εντυπωσιάζει με το μεγάλο του μέγεθος και την εξαιρετική κατασκευή του

Η συνέντευξη του Viktor στο νέο τεύχος του Retro Planet: η εκτύπωση είναι τόσο καλή που μετά δυσκολίας ξεχωρίζει ο πραγματικός επιταχυντής από τις φωτογραφίες του!

Αναμείνατε το review!

8 σχόλια:

  1. Ωραιά. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου, όταν τον συνδέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη υπομονή, γιατί δεν έχω CF κάρτες: με βλέπω να το συνδέω με παραδοσιακό, 3,5"άρη δίσκο!

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να έχω σε κάποιο συρτάρι κάνα δυο. Να σου δώσω κάποια για τις δοκιμές σου. Αν θες στη φέρνω και έτοιμη με κάποιο Workbench...

      Διαγραφή
    3. Τι λες τώρα... I'd love to! Φέρε χωρίς Workbench, γιατί πρέπει να κάνω με κάποιον τρόπο MAPROM πρώτα και οτιδήποτε από 2.x και πάνω δεν θα φορτώνει!

      Θα ανέβεις απόψε;

      Διαγραφή
    4. Δύσκολο γιατί είμαι εκτός Αθήνας ακόμα. Αν έρθω θα είναι κατά τις 8.

      Διαγραφή
    5. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, Δημήτρη. Απλά ενημέρωσέ με να ξέρω τι να κάνω γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάω...

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.