Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

The Spectrum Show επεισόδιο 140

Ενώ εμείς προχωράμε ακάθεκτοι προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση, ο Paul Jenkinson μόλις ολοκλήρωσε την 14η σεζόν του The Spectrum Show με την κυκλοφορία του 140ου επεισοδίου της σειράς. Ενώ εδώ απολαμβάνουμε την ανοιξιάτικη ζεστούλα - το καταλαβαίνω από το γείτονά μου που έχει αράξει στο μπαλκόνι του και καθαρίζει το λαιμό του (βασικά φτύνει στον ακάλυπτο) - ο πολυπράγμων Εγγλέζος Spectrum lover στο συννεφιασμένο Ηνωμένο Βασίλειο αφήνει πίσω του την 14η σεζόν της δημοφιλούς σειράς video για την οποία είναι υπεύθυνος και κάνει τα σχέδιά του για τον επόμενο κύκλο. Χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή, την ώρα που εμείς θα ψήνουμε αρνιά, αυτός θα τεστάρει κάποιο σπάνιο hardware add-on από τα 80s στον "γομολάστιχα". Γιατί αυτός είναι ο Paul (και αυτοί είμαστε εμείς, αλλά τούτη είναι μια άλλη ιστορία...).

Στο ακροτελεύτιο επεισόδιο της 14ης σεζόν του The Spectrum Show μπορούμε να απολαύσουμε το ενδελεχές review του ZX Touch, μίας φορητής κονσόλας που δείχνει να είναι το απόλυτο on the go Spectrumικό gadget. Φυσικά ο Paul, όπως συνηθίζει σε κάθε επεισόδιο που ολοκληρώνει σεζόν, δεν μένει εκεί. Το αντίθετο. Μας παρουσιάζει το cartridge interface The Quazar αλλά και διάφορα multi-game cartridges τα οποία δείχνουν πολύ (μα πολύ) ενδιαφέροντα. Στη συνέχεια εξετάζει το Games Board, ένα "περιφερειακό" που μπορεί να κάνει ακόμα και τον πλέον αδαή να κατανοήσει ότι τότε, τα χρόνια που ο Spectrum ήταν στα ντουζένια του, κυκλοφορούσε το ένα κουλό add-on μετά το άλλο για δαύτον, σχηματίζοντας μία τεράστια γκάμα προϊόντων που απευθύνονταν στο κάθε βαλάντιο και στην κάθε... "ιδιαίτερη" ανάγκη.

Τέλος ο Paul δοκιμάζει κάποια παιχνίδια και κάποια demos και ολοκληρώνει το επεισόδιο - αλλά και τον 14ο κύκλο - με ένα... μουσικό CD! Ναι, απ' όλα έχει ο μπαξές!

Με ευχές για ένα υπέροχο Πασχαλινό Σαββατοκύριακο σας αφήνω με το νέο επεισόδιο του The Spectrum Show:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.