Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

The Spectrum Show επεισόδιο 114

Σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί. Και πανδημίες. Και πόλεμοι. Εκεί που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει - και ΑΝ θα ξημερώσει - παρόλα αυτά έχεις μια βεβαιότητα, μια σιγουριά. Ότι ρε παιδάκι μου, βρέξει-χιονίσει (στην Αγγλία, που επιζούν από αυτά, όχι στην Ψωροκώσταινα) ο Paul Jenkinson δεν θα αφήσει τους ανά την υφήλιο φίλους του ZX Spectrum παραπονεμένους: θα το φτιάξει και θα το ανεβάσει το νέο επεισόδιο του The Spectrum Show στο YouTube στην ώρα του. Τι στο καλό, 114 φορές το έκανε μέχρι τώρα, δεν τον έχουμε μάθει;

Έτσι λοιπόν, μέσα στη μαυρίλα των ημερών (που και φύσει αισιόδοξος να είσαι δεν παίζει να μην σε αγγίξει) ο Paul μας φέρνει για μία ακόμα φορά μία ακόμα δόση από "την καλή" μαυρίλα, αυτήν του Spectrum!

Σε ένα χορταστικότατο επεισόδιο ο Paul καταπιάνεται με την ιστορία της Softek, ενός ιστορικού software house, αφού προμήθευσε τον γράφοντα με το πρώτο του παιχνίδι για τον ZX Spectrum 16Κ χωρίς μάλιστα να ωφεληθεί χρηματικά. Πώς έγινε αυτό; Ε, μα όταν αγόραζες Spectrum στην Ελλάδα εν έτει 1983 από το... Sport Life (!) δεν ήταν και μεγάλες οι πιθανότητες να σου δώσουν μαζί κάτι περισσότερο από μια κόπια σε κασέτα με εξώφυλλο ασπρόμαυρη φωτοτυπία, έτσι δεν είναι; Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν απέκτησα κι εγώ το Monsters in Hell και ήρθε να μου το θυμίσει με το αφιέρωμά του ο Paul 39 χρόνια αργότερα. Τώρα για το πότε πέρασαν αυτά τα 39 χρόνια τι να πω; Σα να καπνίζεις Marlboro ένα πράγμα, μία που το άναψες, μία που πήρες την πρώτη τζούρα και μία που έφτασε στο φίλτρο σε χρόνο dt - έτσι πέρασαν και τα 39 χρόνια!

Πίσω στο The Spectrum Show, όμως - μπορώ να πηδήξω και κάποια άλλη στιγμή από το μπαλκόνι, isn't it? Άσχετα που με ενάμιση-δυο μέτρα ύψος που έχει εδώ πέρα το μόνο που θα καταφέρω θα είναι να στραμπουλήξω κανέναν αστράγαλο και να γίνουν και σκατά τα ρούχα μου...

Πάμε πάλι: το The Spectrum Show λοιπόν που σας έλεγα, εκτός από το αφιέρωμα στην Softek καταπιάνεται και με το Wonder Boy, το (παντελώς άγνωστο σε μένα) Do not Pass Go και το - πολύ ιδιαίτερο - Sinclair 1 - The Trail Begins. Στη συνέχεια ο Geoff μας δείχνει πώς με ελάχιστο κόπο μπορούμε να "καλλωπίσουμε" κλασικά παιχνίδια στον ZX Spectrum Next και το επεισόδιο ολοκληρώνεται με τον Paul να μας ξεναγεί στις σελίδες και τα θέματα του νέου βιβλίου Florin's Haul of ZX Spectrum Games του Paul Davies. Γενικά πρόκειται για ένα ενδιαφέρον επεισόδιο με ποικιλία θεμάτων που, ειδικά αν είστε Spectrumάδες, καλό είναι να μην χάσετε (hint: είναι το βιντεάκι που ακολουθεί, έ;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.