Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Breakdance demo για Commodore 64

Όπως και τώρα είναι της μόδας η Trap, για κάποιους (πολύ λιγότερους, είναι η αλήθεια) από εμάς, κάπου εκεί προς τα μέσα των 80s αποτελούσε πόλο έλξης η Hip Hop και το Break Dance. Εντάξει, δεν θα πω ότι ήμασταν ανένταχτοι (κάποιο όντως ήταν) στη μεγάλη διαμάχη μεταξύ "φλώρων" και "μεταλλάδων" - μαντέψτε με ποιους ήταν ο γράφων! -, αλλά κάτι το νεαρό της ηλικίας, κάτι οι επιρροές από films όπως το Beat Street, κάτι οι πειρατικές κασέτες με Africa Bambaataa, Grandmaster Flash, Egyptian Lover κ.ά, ε, μας είχε πιάσει το ρεύμα του Break (όπως το αποκαλούσαμε τότε, μεταξύ μας).

Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να ήμασταν πολύ ιδιαίτερο θέαμα ένα τσούρμο από έφηβους που προχωρούσαν με μάγκικο στυλ, φορώντας φόρμες, jockeys γυρισμένα προς τα πίσω και αθλητικά παπούτσια με fats κορδόνια, μιλώντας αγγλικά επιπέδου Τσ*πρα και κουβαλώντας το απαραίτητο... ghetto-blaster, που συνήθως, εν Ελλάδι ήταν μάρκας Lanico ή LaSonic (βασικά τα ίδια ήταν), καθώς συνδύαζε διπλοκάσσετο, φωτορυθμικό (ΟΚ, δύο κόκκινες λάμπες ήταν) και... χαώδη ένταση!

Κάποιοι από την παρέα ήξεραν να χορεύουν κιόλας, και μάλιστα καλά - οι υπόλοιποι βρισκόμασταν εκεί μάλλον για μπούγιο. Άλλωστε, τι σκατά, έφηβος είσαι, κάπου πρέπει να ανήκεις! Οι περισσότεροι ακόμα και σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες νιώθουν έτσι, άλλωστε...


Φυσικά, το video game που άπαντες τότε λατρεύαμε ήταν - ποιο άλλο; - το Break Dance της Epyx στον Commodore 64, που, για τα στάνταρ της εποχής ήταν υπέρ του δέοντος αξιόλογο με δεδομένο ότι είχε ως αντικείμενο το Break Dance (χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι ούτε για τα στάνταρ της εποχής ήταν υπέρ του δέοντος αξιόλογο, αλλά ας είναι...).

Αν τότε έπεφτε στα χέρια μας demo όπως είναι το ολοκαίνουριο Breakdance των Delysid για τον Commodore 64, είμαι βέβαιος πως μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας θα το περνούσαμε μπροστά από τις οθόνες των 64άρηδων αντί να γυρνάμε στους δρόμους προξενώντας εντύπωση σε όσους μας συναντούσαν, αλλά so be it: ακόμα και τώρα, καλό είναι που βγήκε. Προσωπικά με εντυπωσίασαν κάποια εφέ, μου άρεσε το animation στα χορευτικά αλλά ομολογώ ότι δεν λάτρεψα κιόλας το soundtrack. Όπως και να 'χει συνολικά είναι ένα ωραίο demo που αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς, κι ας μην ανήκε ποτέ του σε παρέα με "μπρίκια" back in the day.

Αφιερωμένο στους Batsoft και DJ Mix Max.


2 σχόλια:

  1. Φίλε μου αγαπημένε, συνεχώς διαβάζω τα καινούργια σου posts.

    Μην κοιτάς καμιά φορά που δεν σχολιάζω και απουσιάζω τελευταία. Απλά, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, η διάθεση μου είναι στο ναδίρ. Όπως πολλοί, έτσι κι εγώ μαζί με την σύζυγο, υπηρετούμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, καλούμαστε να δώσουμε πολλές φορές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που μας απορροφούν τα όποια αποθέματα ενέργειας μας έχουν απομείνει. Αφήνουμε δυο παιδιά μόνα στο σπίτι, 14 και σχεδόν 15 ετών και ειδικά η σύζυγος ως νοσηλεύτρια ξεκινά καθημερινά με πόνο ψυχής και αγωνία για το αύριο, να υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή, παρέα μαζί με συναδέρφους μας και ασθενείς.

    Σήμερα επικοινώνησα και με δυο - τρεις καλούς φίλους από Ιταλία (κυρίως), μέλη γνωστού και λίαν αξιόλογου group, που μου μετέφεραν πως βιώνουν την εκεί πέρα κατάσταση, σηκώνοντας τον δικό τους σταυρό, ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά. Ευτυχώς είναι όλοι τους καλά στην υγεία, το ίδιο και οι δικοί τους. Προς το παρόν.

    Τούτο το post σε διαβεβαιώνω ότι θα δώσει ιδιαίτερη χαρά και στον Alex που είχε μεγάλη και ενεργό συμμετοχή θυσιάζοντας κάνα δυο μήνες από τον ελεύθερο του χρόνο στο παρόν project. Μιλήσαμε αρκετά. Χαίρεται ιδιαίτερα από τα σχόλια αλλά και από την επικοινωνία με φίλους και γνωστούς που του εκφράζουν και του μεταφέρουν συναισθήματα και απόψεις για τα demos και τις δουλειές που ανεβάζει ως παλαίμαχο μέλος των Delysid :)

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου σε ευχαριστώ που μου τα μετέφερες όλα αυτά και σου ζητάω συγγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση, καθώς, αν δεν μου είχε βάλει την σπίθα ο Δημήτρης (Vincent) ακόμα δεν θα είχα πάρει χαμπάρι τα σχόλια τα δικά σου και όλων των άλλων παιδιών!

      Εύχομαι ειλικρινά να τα καταφέρετε και να βγείτε σώοι και υγιείς από όλη αυτή τη δοκιμασία γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, εσείς που είστε στην πρώτη γραμμή κινδυνεύετε πολύ περισσότερο από εμάς που καθόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Κουράγιο φίλε μου, και πολλή προσοχή!

      Για τους Delysid τι να πω; Συγχαρητήρια για την δουλειά τους και, εννοείται, οι ευχές όλων μας για να τελειώσει το δράμα που ζουν στη γείτονα χώρα το συντομότερο...

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.