Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ο C64 είναι εδώ! - μέρος δεύτερον

Αχ, είναι τόσο απολαυστικό να συλλέγεις ξεδιάντροπα clicks με τον ιδρώτα των άλλων, έτσι δεν είναι; Τα ελληνικά websites - και δη τα μεγαλύτερα εξ' αυτών - έχουν μεγαλουργήσει κατ' αυτόν τον τρόπο, οπότε, γιατί όχι και εμείς;

Πέρα από την πλάκα - το τονίζω αυτό, καθώς, δυστυχώς, κάποιοι έχουν την τάση να παίρνουν στα σοβαρά ό,τι γράφεται για πλάκα ενώ ταυτόχρονα προσπερνούν ό,τι γράφεται σοβαρά - και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή για εμάς τους fans των retro computers το πλέον hot νέο είναι η κυκλοφορία του TheC64, οφείλω να ασχοληθώ και σήμερα με τον (τύποις) διάδοχο του ιστορικού 64άρη.


Όπως φυσικά γνωρίζετε όσοι διαβάσατε την χτεσινή ανάρτηση, ο TheC64 δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα στα ράφια των καταστημάτων και, μιας και δεν έχουμε κάποιον διαθέσιμο για δοκιμή, θα πάρουμε μία ακόμα δόση από YouTube videos, που, ας μην το κρύψουμε, το έχουν το ενδιαφέρον τους.


Να μην σας ξοδεύω άλλο το χρόνο με λόγια όμως (αφού έτσι κι αλλιώς τα συζητάμε στα σχόλια), σας αφήνω με 2 ολοκαίνουρια βιντεάκια που αμφότερα έχουν το ενδιαφέρον τους και τα οποία προσφέρουν μια εξόχως χορταστική πρώτη γεύση από το νέο μηχάνημα.

Βασικά, μόνο και μόνο που διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν full sized κλώνο του Commodore 64 με λειτουργικό πληκτρολόγιο ο οποίος μπορεί ανάβοντας να ξεκινάει κατευθείαν στην BASIC, ε, τι να πω, μια μικρο-συγκίνηση την ένιωσα...


Να και κάτι που δεν το γνώριζα και το έμαθα μέσα από τα βίντεοζ: το νέο μηχάνημα μπορεί να διαβάσει (και να χρησιμοποιήσει) disk images, tape images ΑΛΛΑ ΚΑΙ cartridge images! Τι; Δεν με πιστεύετε; Για δείτε το παρακάτω screenshot:


It gets better and better, όπως το βλέπω...

4 σχόλια:

  1. Μια καλή επιλογή για όσους ήδη δεν έχουν έναν C64!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, φίλτατε!

    Θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι ακόμα και για εμάς που έχουμε το real thing, δεν είναι καθόλου κακή λύση από άποψη ευκολίας και πρακτικότητας. Αρκεί να λυθεί το θέμα με το joystick γιατί, καλό και άγιο το Competition Pro (όχι στ' αλήθεια!), αλλά σε εμάς που μεγαλώσαμε με Tomahawk απλά δεν αρκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό Dony! Σκέφτομαι να το πάρω κι εγώ απλά για την εμπειρία και για την πρακτικότητα που λες! Βασικά όλα τα "remakes" που βγάζουν σε πολλά μηχανήματα (βλέπε mini Mega Drive κλπ) πραγματικά με βάζουν σε challenge mode για να τα αγοράσω! Αναφορικά στο Tomahawk που είπες, ναι, σαν το Tomahawk ΚΑΝΕΝΑ! ;)

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, και εμένα όλα αυτά τα mini gadgets με βάζουν κατά καιρούς σε πειρασμό - ας πούμε το C64 mini το αγόρασα -, αλλά το The C64 έχει πολλές διαφορές (προς το καλύτερο) από όλα τα υπόλοιπα: τρέχει (από τη μάνα του) ό,τι πρόγραμμα θες, και όχι μονάχα αυτά που δίνονται μαζί. Δεν είναι mini, αλλά full-sized. Είναι υπολογιστής. Έχει κανονικό πληκτρολόγιο. Γράφεις προγράμματα τα οποία και μπορείς να αποθηκεύσεις. Και, τέλος, είναι 2 μηχανήματα σε ένα! Ε, ναι, αξίζει όπως δείχνει...

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.