Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Προσοχή: έρχονται οι αράχναις!

Θα ήθελα καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη για την πολυήμερη στασιμότητα του blog (ήτοι: πλήρης απουσία νέων αναρτήσεων). Είναι κάποιες μέρες που απλά δεν υπάρχει διάθεση για γράψιμο - σε συνδυασμό φυσικά με την απουσία της μεγάλης, της συγκλονιστικής είδησης που θα σε (με) κάνει να πιάσεις το πληκτρολόγιο και να γράψεις 2-3 αράδες που να διαβάζονται ευχάριστα. Πάντως, με αυτή την - ας την πούμε - αποχή από κάθε retro δραστηριότητα σχετική με το blog κατάφερα να δημιουργήσω νέο προσωπικό ρεκόρ "νέκρας", με μία ολόκληρη εβδομάδα να μεσολαβεί μεταξύ της ανάρτησης που διαβάζετε και της αμέσως προηγούμενης. Δεν το λες και καλό σημάδι...

Εν συνεχεία οφείλω να τονίσω πως όποιος δεν έπιασε το ορθογραφικό λάθος του τίτλου καλά θα κάνει να επιστρέψει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου (ή, εναλλακτικά, να γίνει μέλος του κοινοβουλίου: κι εκεί το επίπεδο ίδιο είναι και χωρίς μάλιστα τη δικαιολογία της νεαρής ηλικίας).


Το παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα ονομάζεται "Spyders" - εξ' ου και το "αράχναις", με το ορθογραφικό λαθάκι να αποτελεί το αλατοπίπερο του τίτλου χωρίς παράλληλα να επηρεάζει την προφορά αυτού σε σχέση με την σωστή λέξη και την ορθή γραφή αυτής. Ας αφήσουμε όμως τα περί γλώσσας, και ας ασχοληθούμε με τις αράχναις (γαμώτο, θα μου κολλήσει!)...


Το Spyders, σύμφωνα με τα όσα μας λέει ο δημιουργός του, ο Mr. Nop, είναι ένα multi chapter arcade shooter (πολύ) παλιάς κοπής για τον Commodore PET. Που όμως φτιάχτηκε πρώτα σε Commodore 64. Και τελικά έχει  - μέχρι στιγμής, τουλάχιστον - ένα μονάχα chapter (ναι, σωστά καταλάβατε, αυτό που κυκλοφόρησε είναι το 1ο κεφάλαιο). Το Spyders βασίζεται σε arcade megahits του παρελθόντος, όπως είναι τα Space Invaders, Gorf και Galaga αλλά, ας μην κοροϊδευόμαστε, όποιες κι αν είναι οι επιρροές, οι ομοιότητες με το Space Invaders είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί ελάττωμα ή μειονέκτημα του παιχνιδιού. Ίσα-ίσα, πρόκειται για έναν αξιοπρεπέστατο κλώνο του all-time classic της Taito, που έχει εμπλουτιστεί με ωραία ingame μουσική από τον Richard Bayliss (στην έκδοση για 64άρη) και δυνατότητα χρήσης ασπίδας. Κατά τα άλλα, έχουμε πάνω-κάτω ένα Space Invaders με αράχνες...

Το Spyders είναι μια ενδιαφέρουσα νέα κυκλοφορία η οποία, αν δεν προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στους κατόχους Commodore 64, μάλλον θα καταφέρει να το κάνει στους ιδιοκτήτες ΡΕΤ, καθώς εκεί τα καινούρια παιχνίδια μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών... κουλού! Και στα 2 formats πάντως το παιχνιδάκι είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο, και αξίζει να το δοκιμάσετε.


Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση για Commodore 64 από εδώ και την έκδοση για Commodore PET από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News).

2 σχόλια:

  1. Ώστε έτσι ε; Έπρεπε να σε τσιμπήσει η "αράχνη" για να πιάσεις ξανά την "πένα" σου; Άντε και μας ανησυχείς!!! Welcome back bro ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thx, man!

      Απλά ξέρεις, κάποιες μέρες είναι... πιο δύσκολες απ' τις άλλες. Και πού μυαλό για hobbies...

      Ελπίζω να χαλαρώσουμε κάπως τώρα που καλοκαίριασε. Γιατί υπάρχουν ακόμα μερικά θεματάκια που πρέπει να καλύψουμε. ;-)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.