Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

The Spectrum Show - επεισόδιο 79

Επιστρέφοντας στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής, πέραν της αισθητικής κακογουστιάς, της ηχορύπανσης και της κακοσμίας της πανέμορφης πρωτεύουσας (πρέπει ειλικρινά να πρόκειται για μία από τις ασχημότερες μεγαλουπόλεις του "πολιτισμένου" κόσμου - ειδικά τη μέρα) βρήκα να με περιμένει και ένα νέο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς του Paul Jenkinson, του The Spectrum Show.

Πριν σας πω για το 79ο επεισόδιο του TSS (ναι, έχει ήδη φτάσει μέχρι εκεί ο άτιμος!), οφείλω να μοιραστώ μαζί σας τη σκέψη που έκανα παρακολουθώντας το: σκεφτείτε, ο κάθε δημοφιλής 8μπιτος (ή, γιατί όχι, και 16μπιτος) υπολογιστής να είχε από έναν τέτοιο αφοσιωμένο, ταλαντούχο και παραγωγικό οπαδό όπως ο Paul και να κυκλοφορούσαν κάθε τόσο και λιγάκι αντίστοιχες σειρές με το The Spectrum Show με αντικείμενο τον Commodore 64, τον VIC-20, τον Acorn Electron κ.ο.κ. Πόσο τέλειο θα ήταν αυτό, πείτε μου;

Ευτυχώς ή δυστυχώς ο Paul είναι ένας και μοναδικός και το μηχάνημα της καρδιάς του είναι ο ZX Spectrum. Ας αδράξουμε κι εμείς λοιπόν την ευκαιρία και ας χαρούμε απολαμβάνοντας το The Spectrum Show (και το περιοδικό του), τα παιχνίδια του Paul, τα μαθήματα που έχει φτιάξει και οτιδήποτε άλλο μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα ή θα μας χαρίσει στο μέλλον ο πολυτάλαντος Speccy lover. Paul, εμείς απλά σε ευχαριστούμε!

Θα ολοκληρώσω με μία σύντομη περίληψη των όσων μπορείτε να παρακολουθήσετε στο προτελευταίο επεισόδιο του 80υ κύκλου του TSS. Αρχικά, έχουμε τα νέα από τον Απρίλιο του 1989 (τι, όχι αρκετά φρέσκα για την αφεντιά σας;), στη συνέχεια ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα για το "πολυαγαπημένο" μας color clash που δίνει τη δική του χαρακτηριστική ταυτότητα σε κάθε screenshot του ZX Spectrum από το 1982 μέχρι και σήμερα, στη συνέχεια παρουσιάσεις παιχνιδιών (παλαιών και νέων), ένα θέμα για τα arcade conversions σε συνδυασμό με μια "επίσκεψη" του Paul και του Geoff στην Blackpool Expo και τέλος την παρουσίαση ενός περιοδικού που αποδείχθηκε αναπάντεχα αξιόλογο. Ε, αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά τι να πω...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.