Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ZX Spectrum Next: το πληκτρολόγιο που δεν τελειώνει ποτέ!

Τον τελευταίο καιρό όλο καλά νέα έχουμε από τον Henrique Olifiers για την πορεία της κατασκευής του πληκτρολογίου του ZX Spectrum Next, αλλά πληκτρολόγιο ακούμε και πληκτρολόγιο δεν βλέπουμε τελικά! Σιγά-σιγά βέβαια όλο και μερικά πλήκτρα φτιάχνονται, αλλά με τον ρυθμό που πάμε θα χρονίσουμε. Κι αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς το 2019 πλησιάζει πλέον επικίνδυνα!

Επειδή όμως στην πραγματικότητα όλη αυτή η αναμονή δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα (ίσα-ίσα, με "φτιάχνει") θα προτιμήσω φυσικά να καθυστερήσουμε μερικούς μήνες ακόμα να παραλάβουμε τα μηχανήματά μας και να είναι τέλεια, παρά να θυσιαστούν οι τελευταίες (απαραίτητες) αλλαγές και διορθώσεις στο βωμό της γρήγορης παράδοσης.

Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε λοιπόν ο Henrique τα πρώτα πρωτότυπα πλήκτρα είναι έτοιμα και, δοκιμαζόμενα σε ένα σύγχρονο πληκτρολόγια έδωσαν σε άπαντες την εντύπωση πολύ καλύτερης αίσθησης από τα τυπικά, σύγχρονα πλήκτρα. Ναι, καλά διαβάσατε, αν σε ένα συνηθισμένο πληκτρολόγιο της εποχής μας αντικαταστήσουμε τα πλήκτρα με αυτά των οποίων ο σχεδιασμός προέρχεται από τον αείμνηστο Rick Dickinson και το μακρινό 1984, η αίσθηση είναι καλύτερη! Σας αφήνω λιγάκι να το χωνέψετε...Στα του case τώρα, αποφασίστηκε κάποια σημεία να είναι παχύτερα (εσωτερικά, πάντα) έτσι ώστε το όλο σύνολο να είναι πιο ανθεκτικό και να είναι και βέλτιστη η ροή του πλαστικού στην μήτρα. Για να το λένε οι ειδικοί ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε;'


Τέλος, στην έκθεση Blackpool Play Expo εμφανίστηκε υπερήφανος (όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που ακολουθούν) ο Jim Bagley με τα νέα του, boxed, παιχνίδια καθώς και μία συσκευασία του Next η οποία, αναμενόμενα, έκλεψε την παράσταση. Άντε, και στα δικά μας!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.