Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

AEON demo για ΖΧ Spectrum

Triebkraft και 4th Dimension και πάλι. Τι; Δεν θυμάστε; Για κοιτάξτε εδώ, σας παρακαλώ, και αύριο να έρθετε με τον κηδεμόνα σας!

Τι να πω, οι άνθρωποι τον ξέρουν τον Spectrum τους! Μετά το άψογης και μινιμαλιστικής αισθητικής σχεδόν εξ ολοκλήρου φτιαγμένο σε λευκό και μαύρο WeeD, οι Triebkraft και 4th Dimension επιστρέφουν με διάθεση αυτή τη φορά να παίξουν με τα χρώματα!

Όσοι αγαπήσαμε το μικρό μαύρο κουτί με τα λαστιχένια πλήκτρα του θείου Clive γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα χρώματα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Ή, για να το θέσω πιο σωστά, μια χαρά είναι τα χρώματά του, αρκεί να μην προσπαθήσουμε να "στριμώξουμε" πάνω από 2 από δαύτα σε μία μήτρα 8x8 pixels (κάπως έπρεπε να χωρέσουν όλες οι πληροφορίες στην μνήμη χωρίς να την φάνε και όλη, τι να κάνουμε, έτσι ήταν τα πράγματα τότε!). Εκεί γίνεται το έλα να δεις, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, μπλέκονται τα μπούτια μας και, βασικά, για να μην υπερβάλλω και να σταματήσω την ακατάσχετη φλυαρία, το αποτέλεσμα απλά δεν είναι το προσδοκώμενο...


Ε, εκεί είναι λοιπόν που σκάνε μύτη παραγωγές όπως το AEON να μας ανοίξουν τα μάτια (και το στόμα). Εκπληκτική χρήση των χρωμάτων - που σε πολλά parts φαίνεται να ξεπερνά τους περιορισμούς του hardware -, εντυπωσιακά εφέ, ποικιλία και διάρκεια τέτοια που να μην καταντάει κουραστικό. Όλα τα παραπάνω επενδεδυμένα με δυνατή Techno μουσική, όπως ακριβώς αρμόζει.

Μπορείτε να κατεβάσετε το AEON από εδώ ή απλά να το παρακολουθήσετε στο video. Α, για να μην ξεχάσω, το εν λόγω demo είναι παραγωγή του 2008, παρουσιάστηκε στο party The Ultimate Meeting και κατέλαβε την πρώτη θέση (αν και αυτό όπως έχω ξαναγράψει δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα κριτήρια δεν είναι πάντοτε αντικειμενικά). Απολαύστε το.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.