Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για τους κατόχους CD32

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Amigajay, δημιουργός πολλών θαυμάσιων compilations με παιχνίδια και demos για το Amiga CD32, αποφάσισε να βοηθήσει τους κατόχους της αδικοχαμένης κονσόλας της Commodore να περάσουν ευχάριστες γιορτές. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ανακοίνωσε ότι κάθε Παρασκευή, μέχρι και το τέλος του έτους, θα κυκλοφορεί ένα νέο compilation disc! Υπέροχα νέα, το δίχως άλλο. Καθώς λοιπόν έχουμε ήδη διανύσει τις 2 από τις 5 Παρασκευές του Δεκέμβρη, οι αντίστοιχες συλλογές έκαναν την εμφάνισή τους.

Αρχικά, την 1η του μήνα, ο Amigajay μας καλωσόρισε με το Hudson Soft: Amiga Collection. H συλλογή περιλαμβάνει τα τρία παιχνίδια της Hudson Soft που κυκλοφόρησαν για την πλατφόρμα της Amiga, ήτοι τα:


B.C Kid (1992)
Dyna Blaster (1992)
Yo! Joe! (1993)


Το Hudson Soft: Amiga Collection, όπως και όλες τις συλλογές του Amigajay, μπορείτε να το κατεβάσετε από τον FTP server του English Amiga Board.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (χθες, δηλαδή) ο ταλαντούχος δημιουργός μας χάρισε το 2ο Χριστουγεννιάτικο δώρο του, με ένα compilation disc απλά, καταπληκτικό. Πρόκειται για το Digital Illusions Collection το οποίο, καλά το μαντέψατε, περιλαμβάνει τα παιχνίδια της μοναδικής Digital Illusions, της εταιρίας που έδειξε στον κόσμο ότι ναι, τα Pinball games μπορεί να είναι εθιστικά. Κάποιες φορές ακόμα περισσότερο κι από ένα πραγματικό "φλιπεράκι"!


Το Digital Illusions Collection περιλαμβάνει τα 3 pinball games της Digital Illusions συν κάτι παραπάνω. Αναλυτικά, έχουμε τα:


Εντάξει, το συγκεκριμένο είναι ένα compilation disc πραγματική απόλαυση, καθώς μας ("μας"; Σε όσους έχουν CD32 εννοούσα) δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε τα υπέροχα pinball games (και όχι μόνο) στην τηλεόραση του σαλονιού μας χρησιμοποιώντας το χειριστήριο του CD32. Καθόλου άσχημα, θα έλεγα...


Όπως και στην περίπτωση του Hudson Soft: Amiga Collection, έτσι και το Digital Illusions Collection μπορείτε να το κατεβάσετε από τον FTP server του English Amiga Board, εδώ.

8 σχόλια:

  1. Sorry για τη noobάδικη ερώτηση, αλλά το είχα απορία :
    Τα compilations αυτά αποτελούνται από εκδόσεις βελτιωμένες για cd32 ή απλά είναι "πακεταρισμένα" κοινά amiga games με κάποιο τρόπο για να τρέχουν από το cdrom;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, συνήθως οι "βελτιώσεις" έγκεινται στην υποστήριξη 2 fire buttons, σε bugfixes και σε αλλαγές στον τρόπο αποθήκευσης της θέσης του παίκτη στο παιχνίδι (μιας και το CD32 δεν έχει floppy drive ή σκληρό δίσκο).

      Αν περιμένεις κάτι σε ομιλία, FMV και σχετικό περιεχόμενο δυστυχώς δεν...

      Διαγραφή
    2. Χμμμ...
      Απλά σκεφτόμουν ότι αν υπήρχε τρόπος με κάποιο pc-tool να προσθέσεις τίτλους κοινών amiga games σε ένα cd και να τρέχουν με κάποιο μενού στο cd32 τότε θα είχε ενδιαφέρον...
      Βέβαια, ακόμα και αν γίνεται (θα το ψάξω να δω) τότε οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές αυτής της αποτυχημένης κονσόλας κρατούν αυτό το ενδιαφέρον σε... "φιλολογικό" επίπεδο!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Απ' όσο γνωρίζω ο Earok και ο Amigajay που φτιάχνουν αυτά τα compilation disks έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι κάποια tools αλλά όχι σε PC αλλά σε Amiga.

      Γενικώς θεωρώ ότι πλέον με την δουλειά που έχουν ρίξει οι προαναφερθέντες δεν υπάρχει λόγος να φτιάξει κανείς οτιδήποτε άλλο! Αν τσεκάρεις όλα αυτά που έχουν ανεβάσει στον FTP server του EAB θα διαπιστώσεις ότι gaming wise το CD32 βρίσκεται πλέον πολύ ψηλά (και με την δεδομένη ευκολία που παρέχει το να καις απλώς δισκάκια χωρίς να χρειάζεται να μπλέκεις με δισκέτες, λειτουργικά, σκληρούς δίσκους, επεκτάσεις κλπ).

      Με την παρούσα κατάσταση ένα stock CD32 είναι η χαρά του Αμιγκά end user (end gamer, καλύτερα)!

      Διαγραφή
  2. Εντάξει, δεν άργησα να το βρω...
    Έχει τον... πρωτότυπο τίτλο "Amiga CD32 Games Compilation Toolkit"! Και Απ'ότι βλέπω, όντως, είναι εύκολο με αυτό να φτιάξεις ένα compilation με amiga games.

    Παραμένει η "τροχοπέδη" της υψηλής τιμής του cd32 πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά λογικά αυτά τα compilations χάνουν το CD-audio αν τυχόν υπήρχε στις εκδόσεις για CD32; Αν θυμάμαι καλά, κάποια από αυτά τα φλιπεράκια έχουν CD-audio - δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος στα compilation discs.

    Επίσης υποθέτω ότι χρησιμοποιεί AGA εκδόσεις όπου υπάρχουν; Κάτι θυμάμαι ότι ίσως υφίσταται θέμα διαθέσιμης RAM αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και χρησιμοποιεί τις AGA εκδόσεις - ειδικά το Pinball Illusions αν θυμάμαι καλά είχε κυκλοφορήσει μόνο σε AGA.

      Αυτό που γράφεις για το CD audio δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Το γεγονός όμως είναι ότι εκεί που είχες π.χ. ένα ολόκληρο CD με το Microcosm - έστω και με CD audio - τώρα μπορείς να έχεις τα άπαντα της Psygnosis σε ένα δισκάκι. Ακόμα κι αν έτσι χάνεις το καλύτερο soundtrack του κόσμου, το κέρδος είναι καθαρά δικό σου.

      Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ, που μέχρι να κυκλοφορήσουν αυτά τα compilations disks το CD32 ήταν για εμένα εξίσου ελκυστικό με... δυσεντερία! :p

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.