Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Nightshade για Commodore 64 από Nostalgia

Το group Nostalgia είναι αρκετά γνωστό στους κατόχους Commodore 64 - τουλάχιστον σε όσους συνεχίζουν να ασχολούνται με το "σπορ" και τις σύγχρονες κυκλοφορίες. Οι πιο γνωστές παραγωγές της Nostalgia δεν είναι άλλες από τα εξαιρετικά Commando Arcade και Ghosts n' Goblins Arcade που παρουσίασα αμφότερα σε παλαιότερα τεύχη του περιοδικού Retro Planet.


Τώρα έφτασε η ώρα να "περιποιηθούν" το Nighshade της Ultimate Play The Game, έναν από τους ελάχιστους τίτλους της Ultimate που ήταν χτισμένοι πάνω στην Filmation Engine που κυκλοφόρησαν για το 64άρη στην "εποχή τους" (οι υπόλοιποι έγιναν port μεταγενέστερα από ανεξάρτητους προγραμματιστές και συνεχίζουν να γίνονται ακόμα, όπως θα γνωρίζουν όσοι διαβάζουν τακτικά το blog).


Τι το εξαιρετικό λοιπόν έχει η έκδοση του Nightshade που μόλις κυκλοφόρησε η Nostalgia; Καταρχάς, έχουν διορθωθεί 3 bugs που είχαν εντοπιστεί το original παιχνίδι. Δευτερευόντως, έχουμε πλέον εισαγωγική οθόνη με μουσική και text scroller. Επίσης, έχουμε έγχρωμη και μονοχρωματική έκδοση του παιχνιδιού στο ίδιο αρχείο. Τέλος, έχουμε δυνατότητα αποθήκευσης των high scores, τεκμηρίωση καθώς και trainer για άπειρες ζωές, άπειρη ενέργεια κλπ. Όσοι λοιπόν θέλετε να παίξετε αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα λεπτομερέστατα (για την εποχή και για το μηχάνημα, εννοείται!) γραφικά και την ισομετρική απεικόνισή του και δεν αποθαρρύνεστε από την ταχύτητά που που θυμίζει... βαρυστομαχιασμένη χελώνα (!) κατεβάστε από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News)


3 σχόλια:

  1. Με την συγκεκριμένη έκδοση, έγινε πολύς ντόρος. Αν παρατηρήσεις τα σχόλια, έπεσε πολύ drama...Δεν ξέρω τι προηγούμενα είχαν, αλλά φαίνεται να ξεθάφτηκαν 'τσεκούρια πολέμου' που ήταν θαμμένα εδώ και χρόνια.

    Προσωπικά μου άρεσε! (όχι ο καβγάς ;-)...το παιχνίδι! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επίμαχο link:
      http://csdb.dk/release/?id=148142

      Διαγραφή
    2. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Fungus φαίνεται να έχει θέματα!

      Anyway, στα δικά μας τώρα, το παιχνίδι είναι ωραίο και έχει το καλό - σε αντίθεση με άλλα ισομετρικά της Ultimate - ότι ο πρωταγωνιστής κινείται κατευθυντικά και όχι αριστερόστροφα-δεξιόστροφα και μπρος-πίσω. Αυτό είναι μεγάλο "συν". Η ταχύτητά μου όμως δυστυχώς κάνει τον Spectrum να δείχνει... Ferrari! :-D

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.