Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ένα... μπουκέτο από adventures για τον Plus/4

Αν και η Commodore εγκατέλειψε πολύ πριν την ώρα του το (υποτίθεται) business oriented 8μπιτο παιδί της, τον Commodore Plus/4 - αλλά και τον μικρό του αδερφό, τον Commodore 16 -, οι χρήστες του μηχανήματος, και κυρίως αυτοί από την Ουγγαρία κράτησαν ζωντανή την πλατφόρμα, κυρίως με μεταφορές τίτλων του Commodore 64, για αρκετό καιρό μετά την οριστική παύση δημιουργίας τίτλων από τα software houses.

Με την έλευση του 21ου αιώνα τα πράγματα βελτιώθηκαν, καθώς οι demosceners, οι οποίοι μέχρι τότε ήταν πιστοί αποκλειστικά στον Commodore 64, έδειξαν να γοητεύονται από τα θέλγητρα των μηχανημάτων της σειράς TED, δημιουργώντας νέα demos και παιχνίδια για αυτά, και χαρίζοντάς τους το ενδιαφέρον και την αναγνώριση που δεν χάρηκαν στην εποχή τους.

Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που ο Plus/4 (ή και ο Commodore 16 με 64ΚΒ μνήμης) να διαθέτει μία αρκετά πλούσια και σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα software library, αποτελώντας μία πλατφόρμα που θα μπορούσε εύκολα να συγκινήσει τον κάθε 8bit lover.

Μεταξύ των κυκλοφοριών που συχνά-πυκνά ανακοινώνονται τον τελευταίο καιρό για το μηχάνημα, έχουμε και τις ολόφρεσκες μεταφορές κάποιων τίτλων ενός πολύ ιδιαίτερου software house, της Zenobi Software. Η εταιρία αυτή, που στην ουσία ήταν το one man show του κυρίου John Wilson, ξεκίνησε από το 1982, κυκλοφορώντας text adventures για τον ZX Spectrum και συνεχίζει μέχρι και τις μέρες μας, χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα πλέον, αλλά περισσότερο ως hobby project του δημιουργού της.


Ο κύριος Wilson λοιπόν, ξεκίνησε να μεταφέρει κάποιους κλασικούς τίτλους της Zenobi στον Commodore Plus/4, μας υποσχέθηκε και άλλους, ενώ μας χάρισε και ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι, το Alien Research Centre 2.


Αν λοιπόν είστε λάτρεις των text adventures και κάτοχοι Commodore Plus/4 τότε... τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για εσάς! Ακόμα όμως κι αν δεν κατέχετε τον αξιόλογο 8bit home computer της Commodore, μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια της Zenobi μέσω εξομοίωσης, χρησιμοποιώντας τον εξαιρετικό emulator που ακούει στο όνομα YAPE. (Πηγή: Plus/4 World).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.