Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

ZX Spectrum Next: hardware complete!

Λοιπόν, πολύ ευχάριστα νέα, καθώς ο τίτλος της ανάρτησης που διαβάζετε είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν του email που έλαβα πριν από λίγο από τον Henrique Olifiers (όπως και οι υπόλοιποι backers του campaign του Next φυσικά). Hardware complete, λοιπόν!


Σύμφωνα με όσα μας γράφει ο Henrique, την προηγούμενη εβδομάδα τα πρώτα motherboards issue 2B βγήκαν από την γραμμή παραγωγής και η ομάδα του Next τα υπέβαλλε σε συνεχόμενες δοκιμασίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η απροβλημάτιστη και απρόσκοπτη λειτουργία τους. Και, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, τα boards δούλεψαν με τη μία, χωρίς να χρειαστεί καμία αλλαγή ή διόρθωση!


Τα boards δούλεψαν συνεχώς επί 4 ημέρες και έτσι δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη της μαζικής παραγωγής τους, η οποία, τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις αράδες, έχει ήδη εκκινήσει.


Επίσης, δοκιμάστηκαν και οι Next branded SD καρτούλες που θα έρθουν σε λίγο καιρό στους τυχερούς backers, μαζί με τα μηχανήματα. Όπως αναμενόταν, και αυτές δουλεύουν μια χαρά.



Τον ίδιο καιρό ολοκληρώνονταν οι δοκιμασίες αντοχής των μεμβρανών του πληκτρολογίου, επίσης με επιτυχία, με αποτέλεσμα να δοθεί το πράσινο φως και για την δική τους μαζική παραγωγή. Να μην παραλείψω να αναφέρω τις χρωματιστές λωρίδες στο πλαϊνό του μηχανήματος και τις επιγραφές πάνω από τα expansion ports στο πίσω μέρος του υπολογιστή που - το μαντέψατε - είναι ήδη εκεί όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες.




Το μόνο απρόβλεπτο προβληματάκι που εντοπίστηκε ήταν ότι το πίσω μέρος του case "έχασκε" ελάχιστα με όλα τα εξαρτήματα τοποθετημένα, οπότε έγιναν κάποιες μικροαλλαγές στον εσωτερικό του σχεδιασμό, ώστε να τοποθετηθεί άλλη μία βίδα στο πίσω μέρος του μηχανήματος (μαζί με τον οδηγό της, φυσικά). Η όλη ιστορία θεωρήθηκε από την αρχή απλή και εύκολη στην αντιμετώπισή της και, όπως αποδείχθηκε, αυτό τελικά ίσχυσε: το case στην τελική του μορφή θα έχει μία ακόμη βίδα και το πάνω με το κάτω μέρος θα εφάπτονται ιδανικά.





Από τα hardware parts στην ουσία αυτό που καθυστερεί ακόμα είναι το ίδιο το πληκτρολόγιο, και ειδικότερα τα πλήκτρα αν και πολύ σύντομα αναμένονται ευχάριστα νέα και από αυτό το μέτωπο.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που δείχνει το πάθος της ομάδας του Next για να μας προσφέρουν ένα όσο το δυνατόν αρτιότερο προϊόν έχει να κάνει με τα χαρτονένια κουτάκια των τροφοδοτικών του μηχανήματος. Τα τροφοδοτικά λοιπόν είναι έτοιμα και έχουν ήδη σταλθεί για να αποτελέσουν μέρος του συνολικού πακέτου του Next, αλλά οι συσκευασίες τους ήταν φτιαγμένες από λευκό χαρτόνι. Περιττό να πούμε ότι ήδη παραγγέλθηκαν και ήδη παραδόθηκαν νέες συσκευασίες μαύρου χρώματος και τώρα πρέπει 3.000 τροφοδοτικά να βγουν από τα λευκά κουτάκια και να τοποθετηθούν στα μαύρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.