Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

The Spectrum Show επεισόδιο 105

"Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά" τραγουδούσε η Χαρούλα Αλεξίου το 1982 (τότε λεγόταν ακόμα Χάρις), την χρονιά που εμφανίστηκε ο ZX Spectrum στα κομπιουτερικά δρώμενα. Ήταν το τραγούδι με τίτλο "Ζήλεια μου" σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη και μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου από το album "Η ζωή μου κύκλους κάνει".

Σε αντίθεση με την πρωταγωνίστρια του αγαπημένου αυτού διαχρονικού άσματος, ο Paul Jenkinson όταν παίρνει φόρα αυτή δεν είναι κατηφόρα, αλλά κεκτημένη ταχύτητα για να συνεχίζει να μας χαρίζει νέα επεισόδια του The Spectrum Show. Για να καταλάβετε για τι φόρα μιλάμε, ο άνθρωπος ξεκίνησε την δημοφιλή του σειρά τον Απρίλιο του 2012 και συνεχίζει ακόμα και σήμερα απτόητος, 9 ολόκληρα χρόνια αργότερα. Τι μπορείς να πεις για κάποιον που έχει ξεπεράσει σε διάρκεια ακόμα και το Retro Planet; (ε, να ευλογίσουμε κι εμείς τα γένια μας λιγάκι...)

Συνεπέστατος στο μηνιαίο ραντεβού του με τους ανά τον κόσμο Spectrum lovers, ο Paul επανήλθε με την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά του Geoff Neil με ένα νέο επεισόδιο που, ως συνήθως, περιλαμβάνει παρουσιάσεις hardware, software, συνεντεύξεις, μέχρι και... type-ins!

Καλοκαιράκι πλέον, καφεδάκι στο μπαλκόνι, κι αυτή τη φορά αντί να πέσει το βλέμμα μας στην απλωμένη μπουγάδα της γειτόνισσας και στον σκύλο που μας κοιτάζει με λυπημένο ύφος και κρεμασμένα τ' αυτιά από το απέναντι μπαλκόνι, ας δούμε καλύτερα The Spectrum Show, τι λέτε κι εσείς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.