Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Κάτι ψήνεται στον Next

Μετά από μια μικρή περίοδο απουσίας από τις επάλξεις - καθώς η έλλειψη σύνδεσης στο Διαδίκτυο μάλλον μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα ανασταλτικό παράγοντα στην ενημέρωση/ανανέωση ενός blog - επιστρέφουμε στα κοινά με μερικές ειδησούλες για (ποιον άλλον;) τον ZX Spectrum Next που μας μετέφερε με το τελευταίο update ο Henrique Olifiers.

Θα χαρείτε να μάθετε ότι κάτι ψήνεται στο σύμπαν του ZX Spectrum Next και αυτό το κάτι δεν είναι άλλο παρά ο ίδιος ο Next. Ή, για την ακρίβεια, οι mobos του.


Στο εργοστάσιο της SMS στο Nottingham όπου θα λάβει χώρα το τελικό μέρος της παραγωγής των κεντρικών πλακετών (rev. 2B) του Next όλα είναι έτοιμα για το batch των 3.000+ motherboards που θα ξεκινήσει να βγαίνει από τον... φούρνο στις 21/8. Ήδη όμως δεκάδες πλακέτες είναι έτοιμες, καθώς έπρεπε άπαντες να σιγουρευτούν ότι οι preproduction mobos λειτουργούν σωστά και χωρίς προβλήματα.


Κατά συνέπεια, οι πρώτες... διπλοφουρνιστές πλακέτες 2Β είναι εδώ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι και στην φωτογραφία που ακολουθεί:


Με τις πλακέτες λοιπόν ουσιαστικά έτοιμες (εντάξει, σε 2-3 μερούλες) το βάρος πέφτει (ξανά) στο πληκτρολόγιο. Τα νέα από το μέτωπο αυτό είναι ευχάριστα, καθώς οι νέες μεμβράνες υποβάλλονται σε συνεχείς δοκιμασίες αντοχής και σύντομα θα δοθεί το πράσινο φως για την κατασκευή των πλήκτρων, που απ' ότι φαίνεται θα αποτελέσουν και το τελευταίο κομμάτι στο puzzle του διαδόχου του πολυαγαπημένου ZX Spectrum που έμπασε εκατομμύρια ανθρώπους στον μαγικό κόσμο των υπολογιστών πριν από 30 και βάλε χρόνια.

Θα ολοκληρώσουμε την ενημέρωσή μας με το case. Εκεί που, ενώ όλα έβαιναν καλώς, μια εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη δημιούργησε προβλήματα. Βλέπετε, όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι που θα αποκτήσουν τους Next θα είναι μάλλον ανήσυχα πνεύματα (κοινώς, θα... κατσαβιδιάζουν!) και καλό θα ήταν το case του μηχανήματος να αντέχει δεκάδες άνοιξε-κλείσε και βίδωσε-ξεβίδωσε. Προστέθηκαν λοιπόν μεταλλικά σπειρώματα στις φωλιές για τις βίδες που συγκρατούν κλειστό το εξωτερικό περίβλημα του μηχανήματος. Να, ορίστε:


Όλα καλά, λοιπόν; Εεε, χμμμ, όχι, γιατί πλέον το case δεν κλείνει:


Φυσικά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και θεματάκια σαν κι αυτά προκύπτουν συνεχώς μέχρι να φτάσει ένα προϊόν στην τελική του μορφή και στα χέρια των καταναλωτών. Όπως μας γράφει ο Henrique η επίλυση του θέματος με τις φωλιές των βιδών έχει πάρει τον δρόμο της και οι εργασίες αυτές δεν πρόκειται να καθυστερήσουν περισσότερο το όλο project.

Αυτά για σήμερα, τώρα πια που έχω πρόσβαση στο internet ξανά να είστε βέβαιοι ότι θα τα λέμε συχνότερα!

4 σχόλια:

  1. Δεν ψήνεται ο Next... Εμείς ψηνόμαστε που χάσαμε το project! Αααχχχχχχχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε Δημήτρη, δε νομίζω να έχασες τίποτα: θεωρώ ότι με το που θα σταλούν τα μηχανήματα στους backers θα υπάρχουν και διαθέσιμα στο online shop προς αγορά. Αλλιώς έχουμε τις άκρες, άκου που σου λέω! ;-)

      Διαγραφή
    2. Το να είσαι ένας από τους backers είναι όλο το "ζουμί"! Αυτή η αναμονή και προσμονή μαζί είναι που έχουν όλη την αξία και όταν φτάσει πλέον το κουτί στα χέρια σου θα σου θυμίζει την ίδια ακριβώς εμπειρία με τότε που άνοιξες τον 48αρη!
      Ε,αυτό το έχασα... Τι να το κάνω που θα το πάρω πανεύκολα απλά με μια παραγγελία ... Εντάξει φυσικά θα βολευτώ και με αυτό, δεν το σνομπάρω, αλλά θα έχω χάσει τη μισή χαρά!

      Αυτό με τις "άκρες" με προβλημάτισε... Τι θέλει να πει ο ποιητής;

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μαζί σου έτσι όπως το θέτεις, Δημήτρη. Απλά, δυστυχώς πλέον υπάρχει στην όλη εξίσωση και η παράμετρος της μίζερης καθημερινότητας, της ρουτίνας που σιγά-σιγά σε σκοτώνει, των προβλημάτων και των υποχρεώσεων που έχει ο μέσος ενήλικας, με αποτέλεσμα, η προσμονή να μην είναι η ίδια με τότε που μοναδικό μου ενδιαφέρον ήταν να αποκτήσω τον Spectrum για τον οποίο διάβαζα συνέχεια στα περιοδικά και θαύμαζα στα computer shops...

      Σκέψου ας πούμε ένα πρωινό να μου έρθει η ειδοποίηση να πάω να παραλάβω από το ταχυδρομείο τον Next μαζί με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ και τον ΕΝΦΙΑ. Ποια χαρά, ποια εμπειρία ανάλογη με αυτήν του 1983 και ποια απόλαυση όταν ξαφνικά σκέφτεσαι "πρέπει να βρω 300€"; Ειλικρινά ελπίζω να μην κάτσει έτσι η φάση γιατί θα ξενερώσω άσχημα... :(

      Όσο για τις "άκρες", έχω πείσει φιλαράκι μου που έχει ελάχιστη έως καθόλου σχέση με το αντικείμενο και έγινε backer. Δεν νομίζω ότι αν χρειαστεί θα μουλαρώσει να αποχωριστεί κάτι που στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει, έτσι δεν είναι;

      Αλλά, αφού θα υπάρχει και στο online shop και θα έρχεται και πάνω-κάτω στις ίδιες ημερομηνίες δεν νομίζω ότι θα υπάρξει θέμα γενικότερα. Ας το δούμε, μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι τότε. Εγώ πάντα ευελπιστώ για Χριστούγεννα πάντως!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.