Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

At last! Το Retro Planet απέκτησε up-to-date website!

Καλά, κάποιοι μπορεί να γελούν και μόνο με τον τίτλο της ανάρτησης και, ξέρετε κάτι; Δεν τους αδικώ. Εν έτει 2020 κι εμείς στο Retro Planet ακόμα παιδευόμασταν με τις... λάσπες στο θέμα τις διαδικτυακής μας εκπροσώπησης. Ε, το λες και ανεπίτρεπτο. Ή, αν δεν είσαι κακοήθης, μας λες απλά γραφικούς!


Κάτι η πλατφόρμα στην οποία στήθηκε το website αρχικά, κάτι τα μεγαλεπήβολα σχέδια για εμφάνιση και θεματολογία σε 2 γλώσσες, αλλά πάνω απ' όλα το ότι φορτώσαμε με το ζόρι την ενημέρωση του website σε κάποιον που δεν ήθελε να την αναλάβει, φτάσαμε στο φαινόμενο των τελευταίων ετών, ήτοι να κυκλοφορεί το περιοδικό - που όλοι μπορείτε να φανταστείτε πόση δουλειά απαιτείται για την υλοποίηση του κάθε τεύχους -, να ετοιμάζεται ένα πακετάκι με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας, την θεματολογία και τις φωτογραφίες του τεύχους, να μοιράζεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά να μην αναρτάται καν η είδηση στο επίσημο website!

Προσωπικά είμαι της άποψης ότι αν ο οποιοσδήποτε φορέας, οργανισμός, επιχείρηση κλπ. επιθυμεί να διαθέτει διαδικτυακή παρουσία, τότε αυτή ή πρέπει να είναι "ζωντανή" και ενημερωμένη ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, καλύτερα να μην υπάρχει. Ένα website που από την αρχική του σελίδα καταλαβαίνει κάποιος ότι έχει να ενημερωθεί μισό χρόνο δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά δυσφήμηση. Και αυτή ήταν μέχρι πρότινος η εικόνα του επίσημου website του Retro Planet: ενώ ήδη είχαμε μπει στον Αύγουστο, η πλέον πρόσφατη καταχώρηση αφορούσε την κυκλοφορία του τεύχους του... Μαρτίου!


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν πραγματικά θες να γίνει κάτι, τότε κάνε το μόνος σου. Ώρες-ώρες το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό. Δεν θέλω να το ασπαστώ ολοκληρωτικά, γιατί ανθρώπινη κοινωνία χωρίς συνεργασίες, συνεργατικές προσπάθειες και συλλογικό έργο απλά δεν υφίσταται: κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μονάχος του. Δυστυχώς, στην περίπτωση του website του περιοδικού συνέβη το αντίθετο, καθώς, αντιμετωπίζοντας - όχι μονάχα - απροθυμία για (ελάχιστη) δουλειά αλλά και έλλειψη ενδιαφέροντος για την άθλια διαδικτυακή παρουσία από τους υπόλοιπους "ενδιαφερόμενους", πήρα την απόφαση μόλις χθες, να φτιάξω κάτι απλό, χρηστικό και λειτουργικό το οποίο να... drum roll... ενημερώνεται! Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι δεν έχω ιδέα από κατασκευή websites, δεν είναι ο τομέας μου, και, ως εκ τούτου, αφέθηκα ξανά στην φιλόξενη και εύχρηστη αγκαλιά του blogger.


Φυσικά το site δεν είναι όλο έτοιμο, αλλά, ακόμα κι έτσι, μετά από 4-5 ώρες δουλειάς όλες κι όλες, είναι στον αέρα και μπορεί να πληροφορήσει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει, την ύλη τους (των 11 πιο πρόσφατων, το προχωράω κι αυτό), τα τεύχη που έχουν εξαντληθεί και αυτά που είναι διαθέσιμα, και, τέλος, προσφέρει τη δυνατότητα για επικοινωνία μέσω μίας απλής φόρμας, ενώ πάντοτε υπάρχει και η δυνατότητα για αποστολή ενός email στην γνωστή ηλεκτρονική  διεύθυνση.


Αυτά λοιπόν, ελπίζω η νέα μορφή να είναι όσο χρηστική και λειτουργική θα θέλαμε και θα θέλατε. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι ενημερωμένη! Επισκεφθείτε το website του Retro Planet εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.