Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

E demo για Spectrum

Εντάξει, αυτό το ανακάλυψα εντελώς τυχαία, αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση: πρόκειται για ένα αρκετά σύγχρονο demo για Spectrum 128K/+2/+3 (παρουσιάστηκε στο demoparty DiHalt το 2012 στη Ρωσία όπου και κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία των 8bit demos) το οποίο, ειδικά στον αισθητικό τομέα, θέτει νέα standards.


Τι εννοώ; Γενικά, ό,τι πρόγραμμα κι αν δούμε σε Spectrum (παιχνίδι ή demo) γίνεται εμφανές από τα πρώτα του δευτερόλεπτα η πλατφόρμα στην οποία τρέχει, λόγω του color clashing ή των επιλογών σε χρώματα, graphics κλπ που έχουν γίνει για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο. Ε, στο Ε από το group thesuper αυτό απλά δεν συμβαίνει, γιατί έχει γίνει απίστευτη δουλειά στα γραφικά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να φανεί color clashing σε κανένα σημείο όλου του demo! Ειδικά το part με τα χρωματιστά ισομετρικά τετράγωνα που κινούνται ταχύτατα είναι καταπληκτικό - αν και, πιστέψτε με, και το υπόλοιπο demo δεν πάει πίσω! Πριν σας αφήσω να το παρακολουθήσετε να πω απλώς ότι τα ratings στο (κατά τα άλλα καταπληκτικό) pouet.net είναι για κλωτσιές - δεν ξέρω πιο ευγενικό τρόπο να το θέσω -, αφού το Ε κατέχει την θέση 2161 στην κατάταξη! Δηλαδή, και καλά, υπάρχουν εκεί έξω άλλα 2160 demos καλύτερα απ' αυτό! Yeah, right... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.