Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Another Next update

Ναι, ναι, ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο: αυτός δεν είναι ρυθμός ανανέωσης ενός blog, είναι flatline. Συμφωνώ και επαυξάνω. Βέβαια, έχω δεκάδες καλές δικαιολογίες στο σακούλι μου γι' αυτήν την στασιμότητα που παρατηρείτε με τα ίδια σας τα ματάκια, οπότε δεν πρόκειται να σας τις αραδιάσω εδώ προσπαθώντας να σας βγάλω τρελούς. Να ξέρετε όμως (που νομίζω ότι το ξέρετε) ότι πολλά καρπούζια κάτω απ' την ίδια μασχάλη δεν χωρούν. Και να μου το πείτε κι εμένα, γιατί φαίνεται να το ξεχνάω ώρες-ώρες!

Τέλος πάντων, ας κάνουμε μια γρήγορη ενημέρωση για το πού βρίσκεται το όλο project του ZX Spectrum Next, shall we;


Όπως ίσως γνωρίζετε, το motherboard είναι εδώ και καιρό γεγονός και διάφορες "παιδικές ασθένειες" έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό από τους δημιουργούς του ZX Spectrum του 21ου αιώνα σε συνδυασμό με το feedback και την αγάπη της κοινότητας. Το firmware συνεχίζει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται παρέχοντας μεγαλύτερη σταθερότητα και όλο και περισσότερες δυνατότητες, ενώ και από τον τομέα του software τα νέα είναι καλά, καθώς όλο και κάτι νέο "σκάει μύτη" κάθε εβδομάδα ενώ προηγούμενα projects οδεύουν ολοταχώς προς την ολοκλήρωση. Από την άλλη, έχει ολοκληρωθεί και η (πανέμορφη) συσκευασία, οπότε, τα ανοιχτά θέματα έχουν να κάνουν με το πληκτρολόγιο - και δη τις μεμβράνες αυτού και το case του μηχανήματος.


Όσον αφορά το πληκτρολόγιο, το όλο θέμα με την μεμβράνη που αποτελείται από 3 φύλλα είναι το fine tuning αυτής, κάτι που προς το παρόν προχωράει με δυσκολία, ενώ πάντα υπάρχει και η (απευκταία) προοπτική του να καταλήξουμε σε μεμβράνη 2 φύλλων που δεν θα δίνει τα ίδια αποτελέσματα με το πληκτρολόγιο του original Spectrum. Καλό είναι λοιπόν τα νέα που θα ακούσουμε από το στρατόπεδο της μεμβράνης να είναι πιο ενθαρρυντικά την επόμενη φορά...


Στα του case, εκεί πραγματικά τα πράγματα έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση, το υπέροχο case που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Rick Dickinson παίρνει πλέον σάρκα και οστά!








Αυτά προς το παρόν, είπαμε, ο χρόνος είναι λιγοστός οπότε καλύτερη μια σύντομη ενημέρωση από καθόλου ενημέρωση, έτσι δεν είναι;

Θα τα ξαναπούμε σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.