Τρίτη 2 Μαΐου 2017

4 Decades Of Amiga Demos

Φυσικά: αν ο τίτλος ήταν "4 Decades Of Spectrum Demos" το πιθανότερο θα ήταν ότι δεν θα κάνατε καν τον κόπο να κάνετε click στο link - τώρα που είδατε Amiga, πέσατε με τα μούτρα! Τι να κάνεις, κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ...


"4 Decades Of Amiga Demos" λοιπόν, είναι το νέο compilation CD από τον γνωστό στους θαμώνες του παρόντος blog Amigajay. Και, όταν ο άνθρωπος αναφέρεται σε 4 δεκαετίες το εννοεί, καθώς η συλλογή του περιλαμβάνει demos από τις δεκαετίες του '80, του '90, του '00 αλλά και την τρέχουσα.


Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι η Amiga είναι μία πλατφόρμα για την οποία κυκλοφόρησαν δεκάδες (εκατοντάδες;) καταπληκτικά demos όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί αναμφισβήτητα το πλέον αγαπημένο 16bit μηχάνημα στην demoscene. Το πρόβλημα βέβαια για μένα είναι ένα και πολύ απλό: ποια demos βάζεις στο compilation CD; Ξέρουμε ότι ανάμεσα στα πολλά καλά υπήρξαν και πάρα πολλά λιγότερο ενδιαφέροντα μέχρι και κακόγουστα και βαρετά. Πώς λοιπόν κάνεις την επιλογή;

Ο Amigajay επέλεξε ίσως την πλέον ασφαλή μέθοδο, συγκεντρώνοντας 300 από τους πλέον κλασικούς τίτλους, με παραγωγές φημισμένων και ιστορικών (πλέον) groups όπως είναι οι Anarchy, Andromeda, Kefrens, Lemon, Melon Dezign, Polka Brothers, Rage, RNO, Rebels, Sanity, Scoopex, Spaceballs, The Silents, TRSI, Virtual Dreams και Fairlight.


Αν χαρήκατε με τα παραπάνω λογικό είναι και πολύ καλά κάνατε, αλλά θα πρέπει να σας πω και τα άσχημα νέα: το "4 Decades Of Amiga Demos" αποτελεί δυστυχώς το τελευταίο compilation για Amiga CD32 από τον Amigajay. Προτού φορέσετε τις πλερέζες σας θα σας πρότεινα να κάνετε μια βόλτα από το blog του και να κατεβάσετε ό,τι έχει φτιάξει ο ταλαντούχος και εργασιομανής δημιουργός τους τελευταίους 15 μήνες γιατί... ποτέ δεν ξέρεις!

Μπορείτε να κατεβάσετε το 4 Decades Of Amiga Demos από εδώ αλλά βιαστείτε, καθώς το link θα είναι "ζωντανό" μόνο για 4 ημέρες ακόμα: μετά θα πρέπει να μπλέξετε με τον server του ΕΑΒ... (Πηγή: Indie Retro News).

2 σχόλια:

  1. Πάνο, τουλάχιστον εμένα πρέπει να με έχεις καταλάβει...ότι demo compilation και να έβλεπα (για οτιδήποτε) θα το εκτιμούσα και θα το κατέβαζα με τεράστια ευχαρίστηση και βουλιμία!!!
    Ευχαριστώ για τα info, link και κυρίως για το warning! Έσπευσα και το κατέβασα και αυτό! Ουφ...λαχάνιασα για να προλάβω... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Γιώργο εσύ το ξέρω ότι θα κατέβαζες οποιοδήποτε demo compilation για οποιοδήποτε format - για κάποιους άλλους είναι που γκρινιάζω...

      You 're very welcome!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.