Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πλησιάζει ο καιρός για το 15ο τεύχος του Retro Planet

Ο Μάρτιος, εκτός από μήνας που δίνει τα σημάδια ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, είναι - εδώ και 3 χρόνια - και μήνας του ανοιξιάτικου τεύχους του Retro Planet. Έτσι λοιπόν και φέτος, πιστοί απέναντι στους αναγνώστες μας και απέναντι στους εαυτούς μας, φτιάξαμε ένα ακόμα τεύχος με αγάπη και μεράκι (τα καλύτερα υλικά) και θα το κυκλοφορήσουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Το συγκεκριμένο τεύχος έχει μια ιδιαιτερότητα, κι αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι είναι εξ' ολοκλήρου αφιερωμένο στην Amiga! Και στο σημείο αυτό που εσείς σκάτε πλατιά χαμόγελα, εγώ θα πω ότι αυτό δεν είναι απαραιτήτως καλό: θα ήταν καλό εάν π.χ. το μεθεπόμενο τεύχος ήταν αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου στον ZX Spectrum και αν το τεύχος των Χριστουγέννων ασχολούταν κατά τα 3/4 αυτού με τον Atari ST. Αυτό δυστυχώς, δεν συμβαίνει και δεν πρόκειται να συμβεί. Το γεγονός ότι ακόμα και σε ένα τριμηνιαίο retro computing περιοδικό ο μέσος retro lover (νομίζει, γιατί στην πραγματικότητα Amiga enthusiast είναι!) θέλει να διαβάζει σχεδόν αποκλειστικά για Amiga είναι καθόλα προβληματικό. Γιατί δείχνει ότι ακόμα και σε έναν τόσο ιδιαίτερο τομέα ενδιαφέροντος όπως είναι οι παλιοί υπολογιστές δεν υπάρχει στοιχειώδης παιδεία και κουλτούρα (βλέπε γνώση της ιστορίας και σεβασμός και αναγνώριση των υπολοίπων μοντέλων/εταιριών) παρά καθαρά οπαδικές συμπεριφορές και τυφλή προσήλωση στην "Αμίγκα να 'ουμ". Να κερδάει ο Θρύλος κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμ***** φάση. Δεν υποστηρίζω φυσικά ότι ο καθένας δεν έχει ή δεν πρέπει να έχει τις προσωπικές του προτιμήσεις, αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από την πλήρη απαξίωση των υπολοίπων μηχανημάτων. Φυσικά και εγώ δεν το βλέπω έτσι το όλο θέμα και έχω επανειλημμένως (σε σημείο... παρεξηγήσεως, μάλιστα!) δηλώσει ότι η θέση που κατέχει η Amiga στην καρδιά μου δεν είναι ούτε κατ' ελάχιστο πιο ξεχωριστή απ' αυτήν που κατέχει π.χ. ο Amstrad CPC. Γι' αυτό και γκρινιάζω με αυτό που βλέπω να συμβαίνει γύρω μου. Γι' αυτό και το παρόν blog δεν ασχολείται αποκλειστικά με Amiga, παρόλο που είναι φανερό (διαβάστε τη σειρά άρθρων Once We Were Kings και θα καταλάβετε) ότι οι υπολογιστές της σειράς Amiga κέρδισαν ένα σεβαστό μερίδιο των χρημάτων και του χρόνου μου. Αλλά ας είναι, αν ο άλλος δεν θέλει να δεχτεί ότι και οι υπόλοιποι home computers είχαν καλά στοιχεία και δεν το καταλαβαίνει από μόνος του, είναι μάλλον αδύνατον να τον πείσεις. Ειδικά τώρα που είναι πλέον και κάποιας ηλικίας!

Τέλος πάντων, ας αφήσω τη γκρίνια (φυσικά, αργά ή γρήγορα θα επανέλθω σ' αυτήν, that's what I do best!) και ας σας αφήσω κι εσάς Κυριακάτικα παρέα με το νέο υπέροχο εξώφυλλο του επερχόμενου τεύχους που για μία ακόμη φορά φιλοτέχνησε ο καλός φίλος Σταμάτης Πιππής. Θα τα ξαναπούμε για το περιοδικό μόλις κυκλοφορήσει, άλλωστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.