Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Across the Edge demo για ZX Spectrum

Εντάξει, απλά "παρατάω τα μικρόφωνα", "δεν μεταδίδω άλλο" ή στο στρατιωτικότερο "βαράω προσοχές όταν τρέχει το Across the Edge". Όποιο κλισέ κι αν χρησιμοποιήσετε, μέσα θα πέσετε!

Το Across the Edge από το demo group deMarche είναι ολόφρεσκο, καθώς παρουσιάστηκε στο demoparty Chaos Constructions που έλαβε χώρα στις 27 και 28 Αυγούστου του έτους που διανύουμε, στην Ρωσία. Και, φυσικά, guess what?, κέρδισε!

Το Across the Edge καταρχάς καταργεί το border (περιθώριο) της οθόνης, αφού το χρησιμοποιεί όπως θέλει, όποτε θέλει και όταν θέλει. Τα εντυπωσιακά εφέ όλων των parts του demo επεκτείνονται και στο border ενώ, φυσικά, έχει γίνει τρομερή δουλειά σε κάθε επίπεδο - εκτός ίσως της μουσικής που είναι αδιάφορη - κάνοντας το Across the Edge να θυμίζει μάλλον demo από Amstrad CPC ή Enterprise 128 (πού τον θυμήθηκα τώρα αυτόν;) παρά από Spectrum. Κατά τη διάρκεια του demo θα παρελάσουν από την οθόνη του Spectrum γραφικά, χρώματα, raster bars (!) και κίνηση που θα μας δώσουν την εντύπωση ότι η χρωματική παλέτα του αγαπημένου 8μπιτου έχει πολλά περισσότερα από τα 8+7 χρώματα που γνωρίζουμε και ότι έννοιες όπως το color clashing δεν υπήρξαν ποτέ!

Εάν θέλετε να τρέξετε το Across the Edge στο PC σας, τρέξτε το batch file που υπάρχει μέσα στο archive (αφού το αποσυμπιέσετε πρώτα!) και στην (παράξενη) οθόνη που θα εμφανιστεί πιέστε 2 φορές Enter. Απομακρυνθείτε από την οθόνη, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.